Wanneer schoorsteenvegen vanaf beneden?

Wanneer schoorsteenvegen vanaf beneden

Wanneer schoorsteenvegen vanaf beneden?

Wanneer schoorsteenvegen vanaf beneden

U bent waarschijnlijk gewend dat de schoorsteen van bovenaf wordt geveegd. De schoorsteenveger klimt via een ladder op het dak en veegt vanaf het dak de schoorsteen. Zo ging het vroeger bij alle huizen toen vrijwel overal nog hout werd gestookt in de kachel. Vandaag de dag is het vegen van de schoorsteen natuurlijk minder vaak nodig. Alleen als u een open haard of een allesbrander heeft moet de schoorsteen nog worden gereinigd na het stookseizoen. Sommige schoorsteenvegers vegen de schoorsteen vanaf beneden. Dat is natuurlijk veiliger voor de schoorsteenveger die hiervoor niet het dak op hoeft. De grote vraag is alleen: wanneer kunt u de schoorsteenvegen vanaf beneden?

Schoorsteenvegen vanaf beneden geeft sneller een schone schoorsteen

De klus is sneller geklaard als de schoorsteenveger de schoorsteen veegt vanaf beneden. De schoorsteenveger kan direct aan de slag, zonder een ladder te plaatsen. Dit kan natuurlijk alleen als de schoorsteen vanaf binnen goed toegankelijk is. Als u er een kachel voor heeft staan die niet gemakkelijk kan worden verplaatst dan is dit niet echt een optie en zal de schoorsteen op de ouderwetse manier moeten worden gereinigd.

Geef vooraf aan hoe u de schoorsteen geveegd wilt hebben

Als u een schoorsteenveger bestelt is het handig om vooraf aan te geven hoe u wilt dat de schoorsteen geveegd wordt. Bij schoorsteen vegen vanaf beneden hoeft er immers geen ladder of hoogwerker aan te pas te komen. U kunt hierover natuurlijk ook eerst advies inwinnen bij een ervaren schoorsteenvegersbedrijf bij u in de buurt. Een professionele schoorsteenveger kan u snel vertellen of schoorsteen vegen vanaf beneden in uw situatie de beste optie is.

Is schoorsteenvegen vanaf beneden betrouwbaar?

Uw schoorsteen vanaf beneden laten vegen door een professional zal altijd goed gebeuren. U kunt de schoorsteen dan weer zonder problemen gebruiken als de koude avonden hun intrede weer doen en u de kachel weer lekker wilt opstoken. Laat uw schoorsteen regelmatig vegen als u een haard heeft. Zo verkleint u het risico op een schoorsteenbrand namelijk aanzienlijk.

Wilt u een vakman inschakelen?

De Schoorsteenbrigade helpt u graag! Wij zorgen voor een schone schoorsteen zodat u weer veilig en verantwoord kunt stoken. Vind onze schoorsteenveger bij u in de buurt, vul hieronder uw woonplaats in.

Zelf uw schoorsteen vegen, verstandig of niet?

zelf schoorsteen vegen

Zelf uw schoorsteen vegen, verstandig of niet?

Zelf schoorsteen vegen

Als u een schoorsteen heeft die u regelmatig gebruikt met een houtkachel dan moet deze met enige regelmaat worden gereinigd. Als u dat niet doet of laat doen loopt u het risico dat u op een gegeven moment brand in de schoorsteen krijgt. Dit is één van de meest voorkomende redenen waarom de brandweer moet uitrukken naast brand in de keuken die tijdens het koken ontstaat. Wilt u dit voorkomen, dan moet de schoorsteen worden geveegd. Zelf uw schoorsteen vegen is een optie, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit te laten doen door een professioneel bedrijf.

Uitbesteden van het schoorsteen vegen is kiezen voor gemak

Als u zelf de schoorsteen vegen niet echt ziet zitten dan kunt u deze klus uitbesteden aan een professionele schoorsteenveger. Er zijn in iedere regio in Nederland schoorsteenvegers beschikbaar die u kunt vinden door ze op internet te zoeken. Ze kunnen eenmalig bij u langskomen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een abonnement te nemen. Dan maakt de schoorsteenveger jaarlijks na het stookseizoen een afspraak met u om de schoorsteen te vegen. Het voordeel is natuurlijk dat u er dan niet op hoeft te letten dat u een afspraak maakt en het is vaak voordeliger dan jaarlijks een aparte afspraak te maken.

Zelf de schoorsteen vegen, een serieuze optie?

Als u zelf uw schoorsteen wilt vegen dan moet u zich wel een paar dingen realiseren. Ten eerste moet u in de meeste gevallen het dak op. Een goede ladder is daarbij essentieel anders is de kans groot dat er ongelukken gebeuren. Zorg ervoor dat deze ladder goed stevig staat, het liefst gezekerd aan het huis zodat omvallen niet mogelijk is. U moet ook zeker geen hoogtevrees hebben, het is een beetje pijnlijk om er zittend op de nok van het dak achter te komen dat u niet meer naar beneden durft. Daarnaast moet u weten hoe u het rookkanaal van de schoorsteen goed kunt reinigen zodat u de schoorsteen weer veilig kunt gebruiken. Als u deze kennis niet heeft is uitbesteden meestal een betere optie.

Wilt u een vakman inschakelen?

De Schoorsteenbrigade helpt u graag! Wij zorgen voor een schone schoorsteen zodat u weer veilig en verantwoord kunt stoken. Vind onze schoorsteenveger bij u in de buurt, vul hieronder uw woonplaats in.

Wanneer is schoorsteenvegen gebruikelijk?

Wanneer is schoorsteenvegen gebruikelijk?

Het is verstandig om uw schoorsteen zeker een keer per jaar te laten vegen. De beste tijd om dit te doen is in het voorjaar of in de zomer. De reden hiervoor is zodat de schoorsteen klaar is voor de start van een nieuw stookseizoen. Wanneer u uw schoorsteen ook gebruikt in de zomer, dan is het verstandig deze meerdere keren per jaar te vegen.

Wanneer schoorsteenvegen

De reden om uw schoorsteen te vegen is omdat er onverbrande deeltjes tijdens het stoken van olie, hout of kolen in het rookkanaal terecht komen. Deze laag kan ontbranden en zo kan er een schoorsteenbrand ontstaan. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer schoorsteenvegen nodig is. Zo loopt u geen onnodig risico.

Schoorsteenveger nodig?