Schoorsteenveger in uw regio

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in uw regio? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Wilt u …

Bel De Schoorsteenbrigade!

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in uw regio? Bel: 085-7827564

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in uw regio en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

*Heeft u een pelletkachel? Of heeft u een rieten of leien dak? Dan kunnen wij u helaas niet helpen.

Schoorsteenveger Utrecht

Wat vertellen onze klanten?

95% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in uw regio inschakelen?

In Nederland krijgen jaarlijks circa 2.000 gezinnen te maken met een schoorsteenbrand. Dit kan vergaande gevolgen hebben! Uit onderzoeken blijkt dat deze schoorsteenbranden in 40% van de gevallen het gevolg zijn van slecht onderhoud aan de schoorsteen. Naast schoorsteenbranden komen ook koolmonoxidevergiftigingen regelmatig voor. Onze schoorsteenveger in uw regio helpt u een dergelijke brand of koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Wanneer heeft u de schoorsteen van uw woning voor het laatst laten reinigen?

Wanneer moet ik de schoorsteen laten vegen

Het reinigen van een schoorsteen moet bij een intensief gebruik van de kachel eens per half jaar gebeuren. Mocht u de kachel relatief weinig gebruiken, dan volstaat een jaarlijkse schoonmaakbeurt. Zeker bij een oudere schoorsteen is het reinigen van het rookkanaal belangrijk. De stenen die bij deze schoorstenen gebruikt werden, zijn vaak niet geïmpregneerd. Dit maakt de stenen poreus! Het zorgt ervoor dat brandbare deeltjes zich hier eenvoudig aan kunnen hechten.

Onze schoorsteenveger uit uw regio raadt woningbezitters aan om hun rookkanaal rond de herfstmaanden te reinigen. Zo is de schoorsteen schoon, op het moment dat u de kachel gebruikt in de winter. Daarbij kunnen vogels de schoorsteen in het voorjaar gebruiken voor het opbouwen van hun nest. Tijdens de zomer vliegen de vogels uit, waardoor het nest in de herfst verlaten is. Door het nest pas in de herfst te verwijderen, worden de vogels niet gestoord. Mocht u de schoorsteen tweemaal per jaar willen reinigen, dan kunt u dit ook in het voorjaar laten doen.

Onze diensten:

Zelf schoorsteen vegen

Redenen om een schoorsteenveger uit uw regio in te schakelen

Er zijn verschillende redenen, die maken dat het inschakelen van een schoorsteenveger uit uw regio belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat verzekeraars eisen stellen aan de regelmaat waarmee een schoorsteen wordt schoongemaakt. Deze eisen vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw brand- of woonverzekering. Zou er brand uitbreken in uw schoorsteen, dan wordt schade niet altijd vergoed door een verzekeraar.

Naast de eisen van uw verzekeraar, wilt u de kans op een brand minimaliseren. Bij het gebruik van de kachel ontstaat er een laag van creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een aanslag, die voortkomt uit de rook van brandstoffen als kool en hout. De aanslag is bijzonder brandbaar, waardoor de kans op een brand toeneemt als u deze laag niet laat verwijderen. Zoals eerder beschreven werd, zijn met name poreuze wanden gevoelig voor deze aanslag. Door voor een roestvrijstalen rookkanaal te kiezen, neemt de kans op een brand verder af.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen loopt u het risico op een brand in huis met een slecht onderhouden schoorsteen. Ook kan een verstopping in het rookkanaal voor een koolmonoxidevergiftiging zorgen. Bij en verstopt rookkanaal kan koolmonoxide uw woning niet verlaten, waardoor dit in de ruimte van uw kachel blijft hangen. Naast creosoot kan ook een vogelnestjes een dergelijke verstopping in uw schoorsteen veroorzaken. Onze schoorsteenveger uit uw regio zorgt dat de verstopping op een vakkundige wijze verholpen wordt.

Tip: om de kans op een koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, kan het slim zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te hangen. Deze koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment dat het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Een vierde reden om de schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade, is het hogere rendement waarvan u profiteert. Daarbij is een verstopt rookkanaal schadelijk voor het milieu. Wanneer er niet voldoende zuurstof kan worden aangezogen, zullen er meer schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen. Onze schoorsteenveger uit uw regio vertelt u hier graag meer over.

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het vegen van een schoorsteen in huis kan er op twee verschillende manieren gewerkt worden. De schoorsteenveger uit uw regio kan uw schoorsteen van boven naar beneden reinigen, of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is voor het reinigen van het rookkanaal. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Als het dak een grote hellingshoek heeft, kan het gevaarlijk zijn om van boven naar beneden te werken.

Van boven naar beneden schoonmaken

Wanneer onze schoorsteenveger in uw regio van boven naar beneden werkt, gebeurt dit met een kogel aan een lang touw. Aan de kogel zit een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de laag creosoot worden verwijderd, evenals ander vuil in uw rookkanaal.

Van beneden naar boven werken

Het alternatief voor het reinigen van het rookkanaal, is van beneden naar boven werken. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een borstel op een lange stok. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een extra stuk worden toegevoegd. Op deze manier kan de volledige schoorsteen gereinigd worden door De Schoorsteenbrigade.

Heeft u ook last van een vervuilde schoorsteen in huis? Voorkom een brand of koolmonoxidevergiftiging en laat deze reinigen door onze schoorsteenveger in uw regio. Neem contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

12°C
Scattered clouds
maandag
91.0359%
06:25 AM
Min: 10°C
1015
04:24 PM
Max: 14°C
SSW 3 m/s
dinsdag
15°C
10°C
woensdag
15°C
12°C
donderdag
16°C
10°C
vrijdag
16°C
10°C
zaterdag
14°C
11°C

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel.

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie.

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen.

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer.

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in uw regio? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Contact

De Schoorsteenbrigade uw regio
Telefoon: 085-7827564