Camera inspectie in schoorsteen

Met onze camera inspecteren we uw schoorsteen op kieren, scheuren en blokkades. Om veilig te kunnen stoken is het belangrijk om deze gebreken aan te pakken. De camera inspectie is een goede eerste stap naar verantwoord stoken. Wij voeren deze inspectie graag voor u uit.

Vind een van onze schoorsteenvegers bij u in de buurt:

Wilt u …

Bel De Schoorsteenbrigade!
Overal in Nederland altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Nederland schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Camera inspectie in de schoorsteen uitvoeren

Een camera inspectie in uw schoorsteen is belangrijk om veilig te kunnen stoken. Dankzij de inspectie weet u wat de staat van uw schoorsteen is. Zijn er bijvoorbeeld blokkades of is er ophoping van creosoot (roetdeeltjes)? Deze problemen kunnen zorgen voor koolmonoxidevergiftiging of een schoorsteenbrand. Een goede inspectie helpt deze risico’s te verkleinen.

Ook wanneer u vermoedt dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit, kan een schoorsteen inspectie raadzaam zijn. De Schoorsteenbrigade voert de schoorsteen inspectie graag voor u uit. Wij beschikken over een speciale camera om uw schoorsteen te controleren.

Waarom is het belangrijk om uw schoorsteen te inspecteren?

Tijdens het stoken kan een brandbare laag op de wanden van uw schoorsteen ontstaan. Dit noemen we creosoot. Deze laag bestaat uit brandbare deeltjes die vrijkomen bij de verbranding van hout en kolen. Wanneer er vonken uit het vuur op deze laag terechtkomen kan er brand ontstaan. Op de beelden uit de camera inspectie is duidelijk te zien of er creosoot aanwezig is. Hierdoor weet u of u nog wel veilig stookt.

Tijdens de camera inspectie van de schoorsteen sporen we daarnaast blokkades op. Als de rook niet goed kan ontsnappen zorgt dit voor gevaarlijke situaties.

Wanneer er een vogelnest in de schoorsteen zit kunnen we met de camera zien of er vogels zitten te broeden. Mocht dit het geval zijn dan mag u het vogelnest niet verwijderen. Zou u dit toch doen, dan handelt u in strijd met de Wet natuurbescherming. Dankzij de inspectie weet u of u het nest legaal mag verwijderen.

Vaak gebruiken de vogels het nest met name tijdens het broedseizoen. Rond september zal het merendeel van de nesten verlaten zijn. U kunt ze op zo’n moment veilig laten verwijderen door De Schoorsteenbrigade.

Camera inspectie schoorsteen

Onze diensten:

Hoe vaak is inspectie nodig?

Onze schoorsteenvegers raden aan de schoorsteen minstens een keer per jaar te inspecteren. Als blijkt dat er veel brandbare aanslag in de schoorsteen zit kunt u deze direct laten vegen.

Naast deze periodieke inspectie zijn er situaties waarin een extra inspectie goed is. Trekt de schoorsteen niet meer of blijft er rook in de kamer hangen? Met onze schoorsteen camera kunnen we gemakkelijk problemen in kaart brengen. Wij helpen u vervolgens graag bij het vinden van een oplossing.

Heeft u nog niet eerder gestookt of heeft u een nieuwe woning? Ook dan is een inspectie belangrijk! Wij brengen in kaart wat de staat is van uw schoorsteen. U weet gelijk of deze veilig te gebruiken is. Ook kunnen we voor u bepalen of u over kunt stappen op bijvoorbeeld stoken op gas.

Werkwijze schoorsteen inspectie

Er zijn twee manieren om de schoorsteen te inspecteren. We maken onderscheid tussen een visuele inspectie en een camera inspectie. Een visuele inspectie gaat met het blote oog en bijvoorbeeld een zaklamp. Door vanaf de onderzijde in uw schoorsteen te kijken brengen we roetaanslag in kaart. Wanneer dit niet mogelijk blijkt, bijvoorbeeld bij een gaskachel, gebruiken we onze camera. We brengen dan een camera de schoorsteen in om alles van top tot teen te controleren.

Kosten voor inspectie van de schoorsteen

De kosten voor het laten inspecteren van de schoorsteen zijn sterk afhankelijk van uw situatie. Is het bijvoorbeeld gemakkelijk om in de schoorsteen te kijken? Ook de hoogte en vorm van uw rookkanaal kunnen invloed hebben. Neem contact met onze schoorsteenvegers op, om u hierover te laten informeren. Ook kunt u direct een afspraak inplannen om uw schoorsteen te laten controleren op vuil en blokkades.

Wilt u een inspectie uit laten voeren? De Schoorsteenbrigade helpt u graag!

Schoorsteen binnenkant inspectie

Waarom kiest u voor ons?

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het inspecteren van uw schoorsteen. Typ hieronder uw woonplaats om onze dichtstbijzijnde schoorsteenveger te vinden:

Veelgestelde vragen

Impressie van een camera inspectie:

Een inspectie is onder andere belangrijk als: uw schoorsteen al een tijd mee gaat, de schoorsteen niet goed meer trekt of wanneer de rookafvoer onvoldoende is.

Camera inspectie is niet wettelijk verplicht. Wel kan uw verzekeraar u verzoeken een inspectie uit te laten voeren. De verzekeraar vraagt dit meestal als u een schoorsteenbrand heeft gehad. De inspectie is belangrijk om een nieuwe brand te kunnen voorkomen.

Met de camera zoeken wij onder andere naar scheuren in het metselwerk, asbest, knelpunten, vogelnesten en andere blokkades. Ook kunnen we u na de inspectie vertellen of uw rookkanaal geschikt is voor uw gewenste stookmethode.