Dakgoot reinigen

Het regelmatig reinigen van uw dakgoot voorkomt lekkages en waterschade. Ook houdt dit uw goot ongediertevrij. Onze ervaren vakmannen helpen u graag met het reinigen van uw dakgoot. Wij maken alles netjes schoon op een veilige manier.

Vind een van onze vakmannen bij u in de buurt:

Wilt u …

Bel De Schoorsteenbrigade!
Overal in Nederland altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Nederland schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Dakgoot reinigen met professionele hulp

De dakgoot reinigen helpt verstoppingen in de dakgoot en regenpijp voorkomen. Maakt u de dakgoot niet op tijd schoon dan ontstaat er een blokkade door o.a. takjes en bladeren. Door de blokkade stroomt water uit de dakgoot over de gevel. Dit kan voor lelijke waterschade zorgen.

Wanneer uw dakgoot reinigen?

Reinig uw dakgoot in ieder geval één keer per jaar. De schoorsteenvegers van De Schoorsteenbrigade kunnen u hierbij helpen. Wij hebben ruime ervaring in het reinigen van dakgoten. Het is verstandig uw dakgoot tijdens de herfst schoon te laten maken. In de herfst zal er immers veel regenwater moeten worden afgevoerd door de dakgoot. Daarbij is de kans op bladeren en takjes in de dakgoot het grootst tijdens de herfst.

Houd ook rekening met de kans op vogelnestjes in uw dakgoot. Deze vogelnestjes worden tijdens het broedseizoen opgebouwd. Voor Nederlandse vogels valt het broedseizoen in het voorjaar. Tijdens het broedseizoen is het niet toegestaan om de vogelnesten met broedende vogels te verwijderen. U zou in dat geval handelen in strijd met de Wet natuurbescherming. Laat uw dakgoot bij voorkeur ook net na het broedseizoen schoonmaken.

Kosten voor een dakgoot reinigen

De kosten voor een dakgoot reinigen zijn afhankelijk van uw situatie. Is uw dakgoot bijvoorbeeld goed bereikbaar? Ook de lengte van de dakgoot kan van invloed zijn op de kosten voor het laten reinigen. Onze schoorsteenvegers komen graag bij u langs, om u hier meer over te vertellen. We kunnen hierbij direct een indicatie van de kosten geven.

Tip: plaats een bladvanger over de afvoer van de dakgoot om te voorkomen dat de regenpijp verstopt raakt.

Dakgoot reinigen

Onze diensten:

Waarom is het belangrijk om uw dakgoot te reinigen

Het is om verschillende redenen belangrijk om uw dakgoot te reinigen. De voornaamste reden voor het reinigen van uw dakgoot is het voorkomen van een verstopte regenpijp. De dakgoot kan dan overstromen. Onderweg trekt het vocht gedeeltelijk in de muur, met alle gevolgen van dien.

Ook is het nuttig om lege vogelnesten te verwijderen. U voorkomt dan niet alleen verstoppingen maar ook overlast door vogels.

Waarom een professional inschakelen?

U zou kunnen overwegen uw dakgoot zelf te reinigen. In een bouwmarkt zijn middelen te krijgen die het reinigen van de dakgoot makkelijker maken. Er zijn echter verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk aan het feit dat er op hoogte gewerkt moet worden. Of het verwijderen van vogelnesten volgens de wetgeving. Dit zijn vaak belangrijke redenen om voor de hulp van een professional te kiezen. Onze vakmannen beschikken over de benodigde kennis en ervaring om uw dakgoot op de juiste wijze te reinigen. De kans op verstoppingen of overlast van vogels is zodoende minimaal. Daarbij is het vaak bepaald geen prettig klusje om een dakgoot zelf te reinigen.

Neem contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze werkwijze bij een dakgoot reinigen. Samen zorgen we dat uw dakgoot schoon blijft en voorkomen we verstoppingen!

Waarom kiest u voor ons?

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het reinigen van uw dakgoot. Typ hieronder uw woonplaats om een van onze schoorsteenvegers te vinden die uw dakgoot kan reinigen:

Veelgestelde vragen

Het is niet verplicht om uw dakgoot te reinigen maar wel aan te bevelen! Als uw dakgoot verstopt raakt heeft dit vervelende gevolgen.

Uw verzekering verwacht dat u maatregelen neemt om schade te voorkomen. Als u de dakgoot niet regelmatig reinigt kan dit voor waterschade zorgen. De meeste verzekeraars vergoeden herstel hiervan alleen als u kunt aantonen dat u uw goot regelmatig reinigt.

Maak uw dakgoot tenminste één keer per jaar schoon. Doe dit vaker indien u merkt dat uw dakgoot snel vol raakt.

De huurder draait alleen op voor de kosten van het reinigen van de dakgoot als: 1) de dakgoot gemakkelijk te bereiken is en 2) dit weinig kosten meebrengt.

U kunt het beste de dakgoot reinigen aan het einde van de herfst/begin van de winter. De meeste troep komt namelijk tijdens de herfst in de dakgoot terecht.

Vogelnesten mag u niet zomaar verwijderen. Informeer bij de gemeente wanneer u een nest aantreft. Alleen nesten van vogels die het nest niet het gehele jaar gebruiken mag u normaliter verwijderen.