Schoorsteenrenovatie

Door De Schoorsteenbrigade in te schakelen voor een schoorsteen renovatie kunt u schade voorkomen. Is het te laat om preventief werkzaamheden uit te laten voeren? Dan kunnen onze ervaren vakmannen ook uw schoorsteen repareren.

Vind een van onze vakmannen bij u in de buurt:

Wilt u …

Bel De Schoorsteenbrigade!
Overal in Nederland altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Nederland schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Een schoorsteenrenovatie uit laten voeren

Het laten uitvoeren van een schoorsteenrenovatie kan in verschillende situaties het overwegen waard zijn. Mogelijk toont uw schoorsteen ernstige slijtageplekken, zoals een gebarsten of weggevallen voeg. Ook kan een renovatie van de schoorsteen noodzakelijk zijn als gevolg van een brand in de schoorsteen. De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar, om hulp te bieden bij een schoorsteenrenovatie. Wat is bij u de aanleiding om de schoorsteen op professionele wijze te laten renoveren?

Schoorsteenrenovatie door een professional

De Schoorsteenbrigade heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden. Zo kunnen we u altijd van een passende oplossing voorzien, wanneer u de schoorsteen wilt laten herstellen. Daarbij werken wij altijd op een vakkundige wijze! De veiligheid van onze schoorsteenvegers staat hierbij vanzelfsprekend voorop. Het is van verschillende factoren afhankelijk, hoe de renovatie van de schoorsteen het beste kan worden uitgevoerd. Denk aan de hellingshoek van uw dak, de weersomstandigheden, enzovoorts. Voorafgaand aan een schoorsteenrenovatie zullen we u van persoonlijk advies voorzien.

Preventief uw schoorsteen laten renoveren

Eerder gaven we een aantal voorbeelden van situaties, waarin een schoorsteenrenovatie het overwegen waard kan zijn. U kunt ook voor een preventieve renovatie van de schoorsteen kiezen. Zo’n renovatie is aan te raden wanneer de eerste scheurtjes in voegen ontstaan, wanneer er mossen op de buitenkant van de schoorsteen beginnen te groeien, of wanneer u de schoorsteen aan de binnenzijde wilt laten vegen. Uw schoorsteen vegen is noodzakelijk om de kans op een schoorsteenbrand tot een minimum te beperken. Vonken kunnen vanuit uw kachel op een brandbare laag in de schoorsteen vliegen. Als gevolg hiervan zal er een schoorsteenbrand ontstaan.

Schoorsteen renovatie

Onze diensten:

Schoorsteenreparatie bij schade

Wanneer het uitvoeren van preventief onderhoud aan de schoorsteen te laat is, zullen we schade aan uw schoorsteen herstellen. Dit betekent dat de kapotte voeg vervangen kan worden, dat de schoorsteen hersteld kan worden na een brand, enzovoorts. Ook kan het voorkomen dat er als gevolg van de brand asbest vrijgekomen is. In zo’n geval is het belangrijk om het asbest op professionele wijze te laten verwijderen. Asbest kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, die van uw kinderen en die van uw omgeving. Reden genoeg om hier professionele hulp bij te zoeken. Om het instortingsgevaar van een schoorsteen te minimaliseren, is het verstandig om de schoorsteenreparatie zo snel mogelijk na het opmerken van de schade uit te laten voeren.

Werkzaamheden die we bij een reparatie of renovatie van de schoorsteen voor u uit kunnen voeren:

  • Opnieuw aanbrengen van de voeg;
  • Opnieuw aanbrengen van het loodwerk;
  • Het schoonmaken van de buitenzijde;
  • Het schoonmaken van de binnenzijde;
  • Beschadigde stenen vervangen;
  • Impregneren van de schoorsteen;
  • Op maat samengesteld pakket van werkzaamheden.

Rookkanaal renovatie door De Schoorsteenbrigade

Niet alleen kunnen wij de buitenzijde van uw schoorsteen voor u herstellen. Ook een renovatie van het rookkanaal in huis behoort tot onze mogelijkheden. Mogelijk maakt u momenteel nog gebruik van een stenen rookkanaal. Deze stenen zijn vaak poreus, waardoor brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan kunnen hechten. Verstandiger is het om voor een roestvrijstalen rookkanaal te kiezen. De kans op een brand neemt bij dit type rookkanaal sterk af. Daarbij is een roestvrijstalen rookkanaal eenvoudig te onderhouden.

Voordat we een rookkanaal renovatie voor u uitvoeren, zullen we u adviseren over de mogelijkheden die u hierbij heeft.

Kosten voor schoorsteenrenovatie

Een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren begint bij De Schoorsteenbrigade bij het inventariseren van uw situatie. Het is lastig om een vaste prijs te geven voor een renovatie aan de schoorsteen. Dit hangt sterk af van de werkzaamheden die u uit wilt laten voeren. Kiest u bijvoorbeeld voor een preventief onderhoud aan de schoorsteen, of wilt u ontstane schade laten herstellen? Laat u enkel de buitenzijde van de schoorsteen renoveren, of wilt u de schoorsteen ook aan de binnenzijde laten onderhouden?

Wij komen graag bij u langs om een kosteninschatting te maken. Samen zoeken we naar de beste oplossing voor het renoveren van uw schoorsteen. De ervaring die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan komt hierbij goed van pas!

Waarom kiest u voor ons?

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het reinigen van uw dakgoot. Typ hieronder uw woonplaats om een van onze schoorsteenvegers te vinden die uw dakgoot kan reinigen:

Veelgestelde vragen

Het is niet verplicht om uw schoorsteen te renoveren maar wel aan te bevelen! Zo voorkomt u in de meeste gevallen grotere schade.

Uw verzekering verwacht dat u maatregelen neemt om schade te voorkomen. Bij zichtbare schade is het dus belangrijk om uw schoorsteen te laten repareren.

Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Als het bijvoorbeeld het afgelopen jaar veel  heeft gestormd, dan is het verstandig om uw schoorsteen na te laten kijken.

U kunt het beste de schoorsteen laten renoveren voor de herfst begint. Zo voorkomt u dat een klein scheurtje of loszittende onderdelen schade kan aanrichten door de weersomstandigheden.