Schoorsteenkap plaatsen

Door het plaatsen van een schoorsteenkap voorkomt u dat er water en vogelnesten in uw rookkanaal komen. Onze ervaren vakmannen helpen u graag met het plaatsen van een schoorsteenkap.

Vind een van onze vakmannen bij u in de buurt:

Wilt u …

Bel De Schoorsteenbrigade!
Overal in Nederland altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Nederland schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenkap laten plaatsen

Heeft u thuis een kachel? Dan is de kans groot dat deze is aangesloten op de schoorsteen op het dak van uw woning. Op deze wijze kan rook namelijk op een goede manier afgevoerd worden. Doordat een schoorsteen op  het dak staat, wordt deze blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Dit kan ook gevolgen hebben voor de werking van uw kachel. Zo kan regen bijvoorbeeld via de opening van uw schoorsteen in het rookkanaal belanden. Daarnaast kan strenge vorst ervoor zorgen dat de bovenste steenlaag van uw schoorsteen het begeeft. Dit is betrekkelijk eenvoudig te voorkomen. Hoe? Door een schoorsteenkap te plaatsen.

Wat is de functie van een schoorsteenkap?

Hierboven lichtten we al uit dat een schoorsteenkap uw rookkanaal en schoorsteen beschermt. Zo zorgt een schoorsteenkap er onder meer voor dat regen niet naar binnen kan. Daarnaast biedt een kap bescherming tegen vorst. Dit zijn niet de enige twee functies van een schoorsteenkap. De trek in uw schoorsteen verbetert bijvoorbeeld ook dankzij een schoorsteenkap. Hierdoor wordt de warme lucht en rook aanzienlijk beter afgevoerd. Een laatste functie van een kap op uw schoorsteen is dat vogels er niet langer in kunnen nestelen. De schoorsteen is namelijk een geliefde nestelplaats voor vogels. Met een schoorsteenkap sluit u de opening van uw schoorsteen af, waardoor een vogel hier niet meer kan nestelen. Hierdoor kan echter ook een schoorsteenbrand ontstaan. 

Verschillende soorten schoorsteenkappen

Bent u niet bepaald bekend met een schoorsteenkap? Dan vermoedt u mogelijk dat er slechts één soort is, maar dit is niet het geval. Wij bieden namelijk allerlei verschillende schoorsteenkappen aan. De meest eenvoudige variant van een schoorsteenkap is de metalen uitvoering. Dit is niets meer dan een dakje dat een aantal centimeters boven de opening van uw schoorsteen hangt. De opening is groot genoeg om de rook af te voeren en te klein voor vogels om doorheen te kunnen. U kunt echter ook voor de luxere uitvoering kiezen. Het gaat hier niet alleen om een dakje boven de opening van uw schoorsteen. Nee, we doelen in dit geval op een schoorsteenkap die boven uw gehele schoorsteen hangt. Zo’n schoorsteenkap is niet alleen functioneel, maar geeft uw schoorsteen ook meer uitstraling. Tot slot kunt u ook nog kiezen voor een roterende schoorsteenkap. Met deze kap kunt u de trek in uw rookkanaal geforceerd regelen. De wind drijft deze kap aan, waardoor de rook als het ware omhoog gezogen wordt. Een roterende schoorsteenkap wordt vaak gebruikt bij een open haard. Daarnaast zijn er onder andere ook schoorsteenkappen van keramiek, RVS en aluminium.

Zelf een schoorsteenkap plaatsen: verstandig of niet?

Bent u overtuigd van de voordelen van een schoorsteenkap? Dan wilt u er ongetwijfeld zo snel mogelijk eentje op uw schoorsteen plaatsen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zo bevindt een schoorsteen zich op grote hoogte. Hierdoor is het niet eenvoudig om zo’n schoorsteenkap te plaatsen. Daarbij moet de kap op de juiste manier bevestigd worden. Een verkeerde installatie zorgt er namelijk voor dat de schoorsteenkap uw rookkanaal niet goed beschermt. Wij raden u dan ook niet aan om de schoorsteenkap zelf te plaatsen. De kans dat er iets verkeerd gaat is gewoonweg te groot en dat willen wij u graag besparen. Laat een schoorsteenkap daarom altijd plaatsen door een professioneel bedrijf.

schoorsteenkap plaatsen

Onze diensten:

Een schoorsteenkap laten plaatsen door De Schoorsteenbrigade

Zoals u hierboven kon lezen, is het niet verstandig zelf een schoorsteenkap te plaatsen. Wilt u toch zo´n kap op uw schoorsteen? Dan schakelt u De Schoorsteenbrigade in. Wij weten namelijk precies hoe wij een schoorsteenkap moeten plaatsen. Onze gespecialiseerde medewerkers komen hier namelijk vrijwel dagelijks mee in aanraking. Het maakt overigens niet uit om wat voor een schoorsteenkap het gaat. Wij plaatsen zowel kleine, grote als roterende schoorsteenkappen. Niets is te gek voor De Schoorsteenbrigade! Wij verzekeren u ervan dat de schoorsteenkap op de juiste wijze geplaatst wordt. Hierdoor doet de kap zijn werk voor de volle honderd procent. Indien u zelf uw kap plaatst, is dit nog maar de vraag. Kies dus eieren voor uw geld een laat uw schoorsteenkap plaatsen door De Schoorsteenbrigade!

Een oude schoorsteenkap vervangen

Een schoorsteenkap gaat over het algemeen betrekkelijk lang mee. Dit komt voornamelijk doordat het merendeel van de kappen gemaakt is van metaal. Uiteraard zit er wel verschil in de levensduur van schoorsteenkappen. Zo moet u een goedkope schoorsteenkap bijvoorbeeld eerder vervangen dan een dure. In het geval van een roterende schoorsteenkap kan het bovendien zo zijn dat de kap niet meer werkt. Hierdoor draait de kap niet meer rond, waardoor de trek niet optimaal is. Is uw oude schoorsteenkap beschadigd? Of werkt deze niet meer naar behoren? Dan moet u deze vervangen. Naast het plaatsen van een nieuwe schoorsteenkap kan De Schoorsteenbrigade uw oude kap ook vervangen. Ook hier geldt dat u de werkzaamheden beter niet zelf uit kunt voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld schade aan uw rookkanaal aanrichten bij het verwijderen van uw kap. Voor dit soort problemen hoeft u niet bang te zijn wanneer u onze specialisten inschakelt.

Wat kost een schoorsteenkap?

Heeft u nog geen schoorsteenkap? Dan bent u vast en zeker benieuwd hoeveel zo’n kap u eigenlijk kost. Dit is ongetwijfeld ook het geval wanneer u uw oude schoorsteenkap wilt vervangen. Het is echter niet mogelijk om op voorhand te zeggen hoeveel u kwijt bent. De prijs verschilt namelijk per schoorsteenkap. Zo kost een simpele kap u bijvoorbeeld aanzienlijk minder dan een geavanceerde. En het is natuurlijk logisch dat u voor een roterende schoorsteenkap meer betaalt. Daarnaast hebben ook de omstandigheden invloed op de kosten. Laat u onze specialist uw schoorsteenkap vervangen? Dan is dit niet veel werk. Er is immers al een kap aanwezig, waardoor het enkele een kwestie is van de oude kap verwijderen en de nieuwe plaatsen. Wilt u een grotere of andere schoorsteenkap? Dan gaat de prijs omhoog. Onze specialist is immers meer tijd kwijt. En hoe meer tijd wij investeren, des te meer u moet betalen voor uw schoorsteenkap. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsindicatie.

Waarom kiest u voor ons?

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het reinigen van uw dakgoot. Typ hieronder uw woonplaats om een van onze schoorsteenvegers te vinden die uw dakgoot kan reinigen:

Veelgestelde vragen

Het is niet verplicht om een schoorsteenkap te hebben, maar wel aan te bevelen! Als uw rookkanaal verstopt raakt heeft dit vervelende gevolgen.

Uw verzekering verwacht dat u maatregelen neemt om schade te voorkomen. Als u uw rookkanaal niet goed beschermd dan kan dit voor waterschade zorgen. De meeste verzekeraars vergoeden herstel hiervan alleen als u kunt aantonen dat u voorzorgmaatregelen heeft getroffen.

Als u hiervoor de kennis en het gereedschap hebt dan kunt u dat natuurlijk ook zelf doen. Echter adviseren wij om het door een professioneel bedrijf uit te laten voeren. Zo blijft de veiligheid gegarandeerd.

In de meeste gevallen zal de verhuurder de schoorsteenkap vergoeden als er sprake is van overlast of een onveilige situatie.

Vogelnesten mag u niet zomaar verwijderen. Informeer bij de gemeente wanneer u een nest aantreft. Alleen nesten van vogels die het nest niet het gehele jaar gebruiken mag u normaliter verwijderen. Laat daarna een schoorsteenkap plaatsen zodat er geen nieuw nest komt.

Voor het stoken met een houtkachel zijn er meerdere schoorsteenkappen beschikbaar. Welke voor u het beste is, hangt af van de situatie. Neem vrijblijvend contact op met onze experts voor een persoonlijk advies.