Schoorsteenveger Alkmaar

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Alkmaar? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Alkmaar:

  • Centrum
  • Daalmeer Koedijk
  • De Mare
  • Graft de Rijp
  • Schermer
  • Huiswaard
  • Oudorp
  • Overdie
  • West
  • Zuid

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Alkmaar en omstreken
Telefoon: 072-7820509

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Alkmaar? Bel: 072-7820509

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Alkmaar en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Alkmaar

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp nodig van een schoorsteenveger uit Alkmaar?

Schakel onze schoorsteenveger uit Alkmaar in, wanneer u uw schoorsteen wilt laten vegen. Het laten vegen van een schoorsteen is om verschillende redenen belangrijk. Wist u bijvoorbeeld dat er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden ontstaan in Nederland? In 40% van de gevallen blijkt er sprake te zijn van vuil in de schoorsteen. Voorkom dat uw gezin te maken krijgt met een dergelijke brand, door de schoorsteen regelmatig te reinigen. Het laten vegen van schoorstenen is niet alleen belangrijk bij houtkachels. Ook in het geval een gaskachel doet u er verstandig aan het rookkanaal schoon te laten maken.

Wanneer een schoorsteenveger uit Alkmaar inschakelen?

Een schoorsteenveger uit Alkmaar inschakelen dient u doorgaans eens per jaar te doen. De schoorsteenveger maakt de schoorsteen schoon, waarna u deze weer een jaar kunt gebruiken. Mocht u de kachel intensief gebruiken, minimaal drie maanden van het jaar, dan is het raadzaam om dit eens per half jaar te doen. Ook bij een oude schoorsteen kan het slim zijn om de schoorsteen vaker te laten vegen. Een oude schoorsteen is vaak gebouwd met poreuze stenen. Dit maakt dat de stenen relatief makkelijk worden bedekt met een laag van brandbare deeltjes. Iets wat grote risico’s met zich meebrengt! Moderne rookkanalen zijn gemaakt van roestvrijstaal. Aan dit materiaal kunnen de deeltjes zich veel minder makkelijk hechten.

Vaak wordt de herfst gezien als het beste seizoen om de schoorsteen te vegen. Na de herfst zult u de kachel immers het vaakst gebruiken. Uw schoorsteen te vroeg laten schoonmaken is daarbij onverstandig. U loopt in zo’n geval het risico, dat bijvoorbeeld vogels een nestje in uw schoorsteen bouwen. Deze zal er tijdens de herfst nog steeds zitten! De vogels hebben het nest dan vaak al verlaten, waardoor deze veilig verwijderd kan worden. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten schoonvegen door onze schoorsteenveger uit Alkmaar?

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Centrum
Daalmeer Koedijk
De Mare
Graft de Rijp
Schermer
Huiswaard
Oudorp
Overdie
West
Zuid

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

De voornaamste reden om de schoorsteen te laten vegen door De Schoorsteenbrigade, is het minimaliseren van de kans op brand. Zoals reeds beschreven werd, kunnen brandbare deeltjes zich aan de wanden van de schoorsteen hechten. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen of hout. De laag die zich hierbij vormt noemen we creosoot, welke zeer brandbaar is. Als vonken in aanraking komen met de laag, kan dit vergaande gevolgen hebben. Reden genoeg om deze laag met creosoot op een vakkundige wijze te laten verwijderen door onze schoorsteenvegers in Alkmaar.

Mocht er toch een schoorsteenbrand ontstaan, dan wordt schade vergoed wanneer u de schoorsteen heeft onderhouden. Als de schoorsteenbrand het gevolg is van achterstallig onderhoud aan de schoorsteen, dan wordt schade niet altijd vergoed. Kijk de polisvoorwaarden van uw verzekeraar nog eens na! Hierin kunt u vaak terugvinden, welke eisen een verzekeraar aan het onderhoud van de schoorsteen stelt. De Schoorsteenbrigade adviseert u hier graag over.

Bij een gaskachel is de kans op een brand als gevolg van zo’n brandbare laag kleiner. Dit betekent echter niet dat u geen risico’s loopt. Denk bijvoorbeeld aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Dit risico wordt versterkt door een verstopping van het rookkanaal, bijvoorbeeld door een vogelnestje. Koolmonoxide kan uw woning in zo’n geval niet meer goed verlaten, waardoor dit in de ruimte blijft hangen. Een verstikking in uw tong ligt hierbij op de loer! Koolmonoxide maakt u suf, waardoor u uiteindelijk in slaap valt en uzelf kunt verstikken. Maak uw ruimte veiliger door hier een koolmonoxidemelder op te hangen. Dit alarm waarschuwt u, wanneer de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Een vierde reden om de schoorsteen regelmatig te laten vegen, is het feit dat dit beter is voor het milieu. Een kachel moet voldoende zuurstof aan kunnen zuigen, om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Ook niet onbelangrijk, een schoon rookkanaal heeft een positieve invloed op het rendement van kachels.

Werkwijze van een schoorsteenveger in Alkmaar

Onze schoorsteenveger uit Alkmaar kan op verschillende manieren te werk gaan. Zo kan er voor het gebruik van een kogel aan een lang touw gekozen worden. Aan deze kogel zit een borstel, die vanaf uw dak door de schoorsteen wordt bewogen. Door de kogel langs de wanden van de schoorsteen te halen, wordt de brandbare laag verwijderd. Op deze manier neemt de kans op een brand in huis af.

Ook kan er van binnenuit uw woning gewerkt worden bij het schoonmaken van de schoorsteen. In dit geval gebruikt de schoorsteenveger uit Alkmaar een lange stop. Het uiteinde van deze stok is voorzien van een borstel. Aan de onderzijde van de stok kunnen nieuwe delen worden toegevoegd. Zo wordt de stok steeds langer en zal deze tot de top van uw rookkanaal komen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade bij het schoonmaken van een schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak plannen met onze schoorsteenvegers uit Alkmaar? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Alkmaar? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Alkmaar
Telefoon: 072-7820509