Schoorsteenveger Almelo

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Almelo? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Almelo:

 • Aadorp
 • Aalderinkshoek
 • Bornerbroek
 • Centrum
 • De Riet
 • Hofkamp
 • Kerkelanden
 • Mariaparochi
 • Nieuwsland
 • NIeuwstraatkwarier
 • Noorderkwartier

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Almelo en omstreken
Telefoon: 0546 782 405

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Almelo? Bel: 0546-782408

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Almelo en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Almelo

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele hulp van onze schoorsteenveger uit Almelo

Bent u op de hoogte van het belang van een schone schoorsteen? Jaarlijks vinden er in Nederland circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Deze schoorsteenbranden worden in 40% van de gevallen veroorzaakt door achtergebleven vuil. U kunt hierbij denken aan takjes, of een compleet vogelnest. Ook kan er zich een brandbare laag op de wanden van uw rookkanaal vormen. Onze schoorsteenveger uit Almelo helpt u bij het vegen van de schoorsteen. Zo minimaliseren we de kans op een schoorsteenbrand en kunt u de kachel met een veilig gevoel blijven gebruiken. Het schoonvegen van uw schoorsteen is zowel bij houtkachel, als bij gaskachels noodzakelijk. De Schoorsteenbrigade vertelt u er graag meer over.

Moment om de schoorsteenveger uit Almelo in te schakelen

Het wordt aangeraden om de schoorsteen bij een normaal gebruik eens per jaar schoon te laten maken. Onder een normaal gebruik verstaan we huishoudens die hun kachel voornamelijk in de herfst en winter gebruiken. Mocht u de kachel het hele jaar door inschakelen, dan is een halfjaarlijkse schoonmaak aan te raden. Door het jaar heen kan de schoorsteen behoorlijk vuil worden. Dit brengt het risico van een schoorsteenbrand met zich mee. Reden genoeg om de schoorsteen op regelmatige basis door onze schoorsteenveger uit Almelo te laten reinigen. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten vegen?

Vaak wordt de herfst beschouwd als het meest geschikte moment voor een schoonmaakbeurt. De herfst valt net voor de winter, waarin u de schoorsteen het hardste nodig zal hebben. Daarbij is het te vroeg laten vegen van een schoorsteen niet zonder risico’s. Mogelijk zijn er in de lente of zomer vogels, die zich in uw schoorsteen vestigen. De vogels zijn vaak in de herfst vertrokken. Zo kan het vogelnest veilig en zonder de dieren te storen verwijderd worden. Mocht u de schoorsteen halfjaarlijks laten schoonmaken, dan kunt u dit het beste in de lente en herfst laten doen.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Aadorp
Aalderinkshoek
Bornerbroek
Centrum
De Riet
Hofkamp
Kerkelanden
Mariaparochi
Nieuwsland
Nieuwstraatkwartier
Noorderkwartier

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

De voornaamste reden om een schoorsteen te laten vegen is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Enerzijds om lichamelijk letsel en schade aan dierbare voorwerpen te voorkomen. Anderzijds omdat de schade na een schoorsteenbrand mogelijk niet gedekt is, als deze niet goed is onderhouden. Verschillende verzekeraars stellen eisen aan de manier waarop een schoorsteen moet worden schoongemaakt. Kijk uw polisvoorwaarden nog eens na, om te zien of deze voorwaarden ook voor u gelden. De Schoorsteenbrigade veegt u schoorsteen schoon in lijn met de eisen van uw verzekeraar.

Een brand in de schoorsteen is het gevolg van brandbare deeltjes, die zich aan de schoorsteenwand hechten. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen en hout in uw kachel. Tezamen vormen deze deeltjes creosoot, wat net als de losse deeltjes zeer brandbaar is. Wanneer vonken uit de kachel op deze laag terechtkomen, kan dit resulteren in een schoorsteenbrand. Reden genoeg om deze laag tijdig te laten verwijderen door onze schoorsteenveger in Almelo.

Hoewel het risico op een brand het grootst is bij houtkachels, moet ook de schoorsteen bij gaskachels geveegd worden. Zou u dit niet tijdig laten doen, dan kan er een verstopping ontstaan. Eerder werd een vogelnestje al als voorbeeld van een oorzaak van zo’n verstopping genoemd. Bij een verstopping kan koolmonoxide uw woning veel lastiger verlaten. Dit betekent dat de concentratie koolmonoxide in de lucht binnen uw woning toe zal nemen. Een koolmonoxidevergiftiging ligt hierbij al snel op de loer. Schakel niet alleen onze schoorsteenveger uit Almelo in. Ook is het verstandig om een koolmonoxidemelder te gebruiken. Dit apparaat waarschuwt u tijdig, wanneer de concentratie koolmonoxide toeneemt.

Ook voor het milieu is het goed om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. Een goede aanzuiging van zuurstof door de kachel is essentieel om de uitstoot van schadelijke deeltjes te voorkomen. Daarbij profiteert u zo optimaal van het rendement van uw kachel!

Plan van aanpak bij het vegen van uw schoorsteen

Onze schoorsteenveger uit Almelo kan op twee manieren te werk gaan bij het vegen van uw schoorsteen. Er kan van boven naar beneden gewerkt worden, of andersom. Wanneer er vanaf uw dak wordt gewerkt, gebruikt de schoorsteenveger een kogel aan een touw. Deze kogel is voorzien van een borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen gereinigd kunnen worden. Het werken vanaf het dak is enkel mogelijk, wanneer het weer dit toelaat. Ook de hellingsgraad van uw dak speelt hierbij een rol.

Een alternatief voor het werken vanaf uw dak, is het werken vanuit uw woning. In dit geval wordt er van beneden omhoog gewerkt. Hierbij gebruiken we een stok, waaraan een borstel bevestigd zit. De stok kan aan de onderzijde worden verlengd, door losse stukken aan de stok toe te voegen. Zo is deze lang genoeg om tot de top van uw schoorsteen te komen.

Meer weten over de hulp die De Schoorsteenbrigade u kan bieden? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger in Almelo? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Almelo? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Almelo
Telefoon: 0546-782408