Schoorsteenveger Almere

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Almere? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Almere:

  • Almere Buiten
  • Almere Haven
  • Almere Hout
  • Almere Poort
  • Almere Stad
  • Filmwijk
  • Literatuurwijk
  • Muziekwijk Noord
  • Stedenwijk
  • Tussen de Vaarten Zuid

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Almere en omstreken
Telefoon: 036-7820508

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Almere? Bel: 036-7820508

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Almere en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Almere

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van een schoorsteenveger uit Almere inschakelen?

Houd de schoorsteen op uw woning schoon, met hulp van onze schoorsteenveger uit Almere. Het belang van een schone schoorsteen blijkt wel uit de circa 2.000 woningbranden die jaarlijks voorkomen in Nederland. Wist u dat 40% van deze schoorsteenbranden veroorzaakt wordt door vuil in de schoorsteen? Het toont aan, hoe belangrijk het is om regelmatig een professionele schoorsteenveger langs te laten komen. Niet alleen bij een houtkachel moet het rookkanaal schoongeveegd worden. Ook bij een gaskachel is dit erg belangrijk. Op deze pagina leest u meer over hetgeen De Schoorsteenbrigade voor u kan betekenen.

Seizoen om de schoorsteenveger uit Almere in te schakelen

Vaak wordt de herfst gezien als het beste seizoen om onze schoorsteenveger uit Almere in te schakelen. Zo kunt u de schoorsteen tijdens de winter met een veilig gevoel gebruiken. Ook weet u zo zeker, dat er geen vogels meer zitten in eventuele vogelnestjes. Het komt regelmatig voor, dat vogels een schoorsteen gebruiken als plek voor het opbouwen van hun nest. In de lente en zomer vliegen de meeste vogels uit, waardoor deze in de herfst verlaten is. Wanneer u het vogelnest niet zou verwijderen, zou dit gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Later op deze pagina leest u hier meer over.

Gebruikt u de kachel drie of vier maanden van het jaar? Laat de schoorsteen in dat geval halfjaarlijks reinigen door De Schoorsteenbrigade. Met name een oude schoorsteen is gevoelig voor schoorsteenbranden. Dit komt door het feit, dat de stenen van een oude schoorsteen vaak poreus zijn. Er is geen coating op de stenen aangebracht, waardoor brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan kunnen hechten. In een moderne schoorsteen wordt tegenwoordig een roestvrijstalen rookkanaal geplaatst. Hoewel ook zo’n roestvrijstalen model moet worden schoongemaakt, is de kans op een brand kleiner. De brandbare deeltjes hechten zich veel minder snel aan dit materiaal.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Almere Buiten
Almere Haven
Almere Hout
Almere Poort
Almere Stad
Filmwijk
Literatuuurwijk
Muziekwijk Noord
Stedenwijk
Tussen de Vaarten Zuid

Redenen om uw schoorsteen te laten vegen

Er zijn verschillende redenen, die het belang van het schoonvegen van uw schoorsteen aantonen. Wist u bijvoorbeeld dat een verzekeraar vaak eisen stelt aan het onderhoud aan de schoorsteen? Wanneer de schoorsteen bij een schoorsteenbrand niet goed onderhouden blijkt te zijn, kan dit vergaande consequenties hebben. De schade als gevolg van de brand zal in zo’n geval namelijk niet altijd door de verzekeraar vergoed worden. Reden genoeg om uw polisvoorwaarden nog eens door te nemen.

Ook buiten de eisen van de verzekeraar om, wilt u de kans op schoorsteenbranden minimaliseren. Reeds werd beschreven, dat brandbare deeltjes zich aan de wanden van een schoorsteen kunnen hechten. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen en hout. De laag die als gevolg van deze deeltjes ontstaat, noemen we creosoot. Op het moment dat het creosoot in aanraking komt met vonken, kan er een brand in de schoorsteen ontstaan. Door de schoorsteen schoon te vegen, komt deze laag los en neemt de kans op een brand af.

Naast het risico op een brand, brengt een verstopte schoorsteen het risico op koolmonoxidevergiftigingen met zich mee. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van koolmonoxide wat de ruimte niet kan verlaten. De concentratie koolmonoxide in de lucht neemt hierdoor toe, waardoor u al snel een slaperig gevoel zal ervaren. Voor uw eigen veiligheid kan het verstandig zijn om een koolmonoxidemelder op te hangen. Dit alarm wordt geactiveerd als de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. Zo kunt u tijdig hulp van een schoorsteenveger uit Almere inschakelen om de verstopte schoorsteen te reinigen.

Een vierde reden om de schoorsteen schoon te vegen, is het feit dat dit beter is voor het milieu. Een schone schoorsteen maakt het voor de kachel makkelijker om zuurstof aan te zuigen. Zo komen er minder schadelijke stoffen vrij, wat logischerwijs beter is voor het milieu. Ook wordt het rendement van de kachel op deze wijze optimaal benut.

Werkwijze bij het schoonvegen van de schoorsteen

Bij het reinigen van uw schoorsteen kan op twee manieren begonnen worden met vegen. De schoorsteenveger uit Almere kan vanaf uw dak te werk gaan, of in uw woning zelf beginnen. Het is van onder meer de hellingshoek van uw dak en de weersomstandigheden afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Voorop zal altijd de veiligheid van onze schoorsteenveger staan.

Vanaf het dak uw schoorsteen vegen

Mocht er vanaf uw dak gewerkt worden, dan gebruikt De Schoorsteenbrigade een lang touw met een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen schoongemaakt kunnen worden. Op deze manier komt de brandbare laag op de wand van uw schoorsteen los. Evenals ander vuil wat zich in het rookkanaal heeft opgehoopt.

Vanuit uw woning omhoog werken

Het alternatief voor de reeds beschreven werkwijze, is vanuit uw woning aan de slag gaan. In dit geval gebruikt de schoorsteenveger uit Almere een lange stok. Aan het uiteinde van deze stok bevindt zich een borstel. Via de onderzijde van de stok kunnen er voortdurende nieuwe stukken aan de stok worden toegevoegd.

Wilt u meer weten over onze aanpak bij het schoonmaken van een schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak met onze schoorsteenveger uit Almere inplannen? Neem in beide gevallen contact met ons op, om de mogelijkheden door te spreken.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Almere? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Almere
Telefoon: 036-7820508