Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Alphen aan den Rijn? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Alphen aan den Rijn:

  • Aarlanderveen
  • Hoge Zijde
  • Hoorn
  • Kerk en Zanen
  • Lage Zijde
  • Oudshoorn
  • Ridderveld
  • Rietveld
  • Steekterpolder
  • Zegersloot

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Alphen aan den Rijn en omstreken
Telefoon: 0172-787504

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Alphen aan den Rijn? Bel: 0172-787504

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Alphen aan den Rijn en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Alphen aan den Rijn

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn inschakelen?

Het onderhouden van een schoorsteen is essentieel, om schoorsteenbranden te voorkomen. In Nederland komen op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden voor, waarvan 40% veroorzaakt wordt door vuil in het rookkanaal. Onze schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn helpt u een schoorsteenbrand te voorkomen. Wij hebben een ruime ervaring in het onderhouden van schoorstenen. Wanneer heeft u de schoorsteen op uw woning voor het laatst laten vegen?

Geschikt moment voor het inschakelen van De Schoorsteenbrigade

Onze schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn raadt het huishoudens aan, hun schoorsteen jaarlijks schoon te laten maken. Door het jaar heen kan er vuil in het rookkanaal waaien. Ook kan er een brandbare laag op de binnenzijde van het rookkanaal ontstaan. Wordt de kachel in uw huishouden het hele jaar door gebruikt? In dat geval doet u er verstandig aan, deze op halfjaarlijkse basis schoon te vegen. Zo weet u zeker, dat u de kachel veilig kunt blijven gebruiken.

Laat de schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn uw kachel tijdens de herfst schoonvegen. De kachel zal immers het meest tijdens de winter worden gebruikt. Ook voorkomt u op deze manier dat er vuil in het rookkanaal waait na het schoonvegen hiervan. Vogels maken hun nest vaak tijdens de lente. Door de schoorsteen al tijdens de lente te laten reinigen, bestaat de kans dat er nadien nog een vogelnest gebouwd wordt. Daarbij zijn de vogels tijdens de herfst verdwenen.

Houd er rekening mee dat de kans op een schoorsteenbrand groter is bij oudere schoorstenen. Van oudere schoorstenen zijn de stenen vaak poreus en onbehandeld. Dit betekent dat brandbare deeltjes zich hier relatief makkelijk aan kunnen hechten. In moderne schoorstenen wordt gekozen voor een roestvrijstalen rookkanaal. Deeltjes hechten zich hier minder makkelijk aan.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Aarlanderveen
Hoge Zijde
Hoorn
Kerk en Zanen
Lage Zijde
Oudshoorn
Ridderveld
Rietveld
Steekterpolder
Zegersloot

Noodzaak van het inschakelen van een schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn

Er zijn vier belangrijke redenen te onderscheiden, die maken dat de hulp van een schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn noodzakelijk is. Allereerst wilt u een brand in huis voorkomen! Reeds werd al beschreven dat brandbare deeltjes zich aan een schoorsteenwand kunnen hechten. Het geheel aan brandbare deeltjes vormt een laag creosoot. Als er vonken op deze laag vliegen, kan dit een brand in de schoorsteen veroorzaken. Wist u dat verzekeraars vaak eisen stellen aan het onderhouden van de schoorsteen? Op het moment dat een schoorsteen niet goed onderhouden blijkt te zijn, wordt schade mogelijk niet vergoed. In de polisvoorwaarden van uw verzekeringen kunt u de exacte eisen van uw verzekeraar terugvinden. Het is sterk aan te raden om deze eisen nog eens na te zoeken. Onze schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn zal uw schoorsteen in lijn met deze eisen voor u onderhouden. Een derde reden om De Schoorsteenbrigade in te schakelen, is het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een verstopping in het rookkanaal. Zo’n verstopping kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een vogelnestje. Koolmonoxide kan de ruimte hierbij niet verlaten, waardoor u een vermoeid gevoel zal ervaren. In het ergste geval stikt u hierbij in uw eigen tong! Niet alleen de hulp van een schoorsteenveger uit Alphen aan den Rijn kan wenselijk zijn. Ook is het verstandig om een koolmonoxidemelder op te hangen. Met een koolmonoxidemelder wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide. Tot slot, kan is een schone schoorsteen goed voor het milieu. Met een schone schoorsteen kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen. De uitstoot van schadelijke deeltjes door de schoorsteen wordt hierdoor beperkt. Ook niet onbelangrijk; het rendement van uw kachel zo optimaal benut worden.

Werkwijze van schoorsteenvegers uit Alphen aan den Rijn

Onze schoorsteenvegers uit Alphen aan den Rijn kunnen u op verschillende manieren helpen bij het vegen van de schoorsteen. Er kan vanaf uw dak gewerkt worden, of van binnenuit. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak hierbij het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de hellingsgraad van uw dak en de ruimte rondom een kachel in huis. Wanneer de hellingsgraad te groot is, kan het onverstandig zijn om vanaf het dak te werken. Er ontstaan hierbij mogelijk gevaarlijke situaties. De veiligheid van onze schoorsteenvegers uit Alphen aan de Rijn staat vanzelfsprekend altijd voorop. Wanneer van boven naar beneden gewerkt wordt, gebruikt De Schoorsteenbrigade een touw met een kogel. De kogel is voorzien van een borstel, die langs wanden bewogen wordt. Bij een aanpak van binnenuit wordt een stok met borstel ingezet. De stok kan steeds een stukje langer gemaakt worden met losse delen. Zo komen we met deze stok tot de bovenzijde van uw rookkanaal. Het verzekert u van een schone schoorsteen. Meer weten over de aanpak van onze schoorsteenvegers? Of wilt u direct een afspraak inplannen om uw eigen schoorsteen te laten vegen? Neem in beide gevallen contact met ons op! Wij voorzien u graag van informatie.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Alphen aan den Rijn? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172-787504