Schoorsteenveger Amersfoort

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Amersfoort? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Amersfoort:

  • Hoogland
  • Kattenbroek
  • Liendert
  • Nieuwland
  • Randenbroek
  • Schothorst
  • Soesterkwartier
  • Vathorst de Laak
  • Vathorst de Velden
  • Zielhorst

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Amersfoort en omstreken
Telefoon: 033-7820547

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Amersfoort? Bel: 033-7820547

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Amersfoort en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Amersfoort

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Amersfoort inschakelen

Om de kans op een schoorsteenbrand in huis te verkleinen, is het belangrijk om deze schoon te houden. Een schone schoorsteen spreekt helaas niet voor zich! Per jaar krijgen gemiddeld 2.000 huishoudens in Nederland te maken met een schoorsteenbrand. Bij deze branden blijkt vuil in de schoorsteen in circa 40% van de gevallen als oorzaak aan te worden gewezen. Reden genoeg om uw schoorsteen schoon te houden! Onze schoorsteenveger uit Amersfoort helpt u hier graag bij. Het schoon laten vegen van de schoorsteen is zowel in het geval van een gaskachel, als bij houtkachels noodzakelijk.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Amersfoort inschakelen?

Wanneer u de kachel voornamelijk in de herfst en winter gebruikt, volstaat een jaarlijkse schoonmaak. De Schoorsteenbrigade gaat huishoudens aan om dit vaker te doen, als de kachel intensiever gebruikt wordt. Mogelijk gebruikt u de kachel ook tijdens de lente en op zomeravonden. Oudere schoorstenen zijn gevoeliger voor een schoorsteenbrand, dan nieuwe modellen. Bij oude schoorstenen is vaak gebruik gemaakt van poreuze stenen, waar brandbare deeltjes zich eenvoudig aan kunnen hechten. Dit is bij de roestvrijstalen rookkanalen in nieuwe schoorstenen lastiger.

Vaak gaat onze schoorsteenveger uit Amersfoort tijdens de herfst bij woningbezitters langs, om hulp te bieden. Door de schoorsteen in de herfst te reinigen, is deze schoon tijdens de winter. Zo kunt u de kachel met een veilig gevoel gebruiken! Wanneer u de schoorsteen te vroeg reinigt, loopt u het risico dat er tijdens de winter een vogelnestje in zit. Vogels zien schoorstenen vaak als een veilige plek, om hun nestjes in op te bouwen. Door het rookkanaal in de herfst schoon te vegen, kunnen deze nestjes verwijderd worden alvorens u de kachel gebruikt.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Hoogland
Kattenbroek
Liendert
Nieuwland
Randenbroek
Schothorst
Soesterkwartier
Vathorst de Laak
Vathorst de Velden
Zielhorst

Redenen om de schoorsteen schoon te vegen

Het schoon laten vegen van de schoorsteen door onze schoorsteenveger uit Amersfoort biedt u verschillende voordelen. De voornaamste reden van een schoonmaakbeurt is het verkleinen van de kans op schoorsteenbranden. Op de wand van het rookkanaal ontstaat een laag van brandbare deeltjes, wat we creosoot noemen. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij het verbranden van hout of kolen. Naarmate de laag dikker wordt, zal ook de kans op een brand toenemen. Een brand ontstaat op het moment, dat vonken deze brandbare deeltjes raken. Ook kunnen er vogelnestjes of andere vormen van vuil in het rookkanaal zitten. Dit zorgt voor een verstopping, waarbij koolmonoxide niet meer goed kan worden afgevoerd. De concentratie koolmonoxide in uw woning zal als gevolg hiervan stijgen. In het ergste geval loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Voor uw eigen veiligheid is het verstandig om een koolmonoxidemelder in huis te gebruiken. De koolmonoxidemelder waarschuwt u bij een toename in de concentratie koolmonoxide in huis. Zo kunt u onze schoorsteenveger uit Amersfoort tijdig inschakelen voor hulp. Een derde reden om uw schoorsteen te laten vegen, zijn eisen van uw verzekeraar. Schade als gevolg van een schoorsteenbrand wordt niet altijd vergoed, als de schoorsteen niet goed is onderhouden. In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u terugvinden, hoe vaak de schoorsteen moet worden schoongemaakt. Onze schoorsteenveger uit Amersfoort denkt graag met u mee. Tot slot, draagt het vegen van de schoorsteen bij aan een schoner milieu. Wanneer de kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen, wordt de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt. Daarbij is het aanzuigen van voldoende zuurstof noodzakelijk om het rendement van de schoorsteen optimaal te kunnen benutten.

Werkwijze van onze schoorsteenveger in Amersfoort

De Schoorsteenbrigade kan uw schoorsteen op twee verschillende manieren schoonvegen. We kunnen hierbij van boven naar beneden werken, of juist van beneden naar boven. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen, in de keuze die onze schoorsteenveger in Amersfoort maakt. Denk bijvoorbeeld aan de hoek in de helling van uw dak, weersomstandigheden, enzovoorts. Het spreekt voor zich dat de veiligheid van onze schoorsteenveger altijd op de eerste plaats staat.

Van boven naar beneden vegen

Een schoorsteen van boven naar beneden vegen gebeurt met een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen geveegd kunnen worden. Ook ander vuil wordt hiermee uit de schoorsteen verwijderd. Denk aan het vogelnestje, takken, enzovoorts.

Van beneden naar boven werken

Het alternatief is van beneden naar boven vegen. In dit geval wordt geen kogel aan een touw gebruikt, maar een lange stok. Aan de bovenzijde van deze stok bevindt zich de borstel, die langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier komt de creosoot los te zitten. De stok kan met losse stukken worden verlengd, zodat deze lang genoeg is. Meer weten over het werk van onze schoorsteenveger uit Amersfoort? Of wilt u direct een afspraak maken met De Schoorsteenbrigade? Neem contact met ons op voor meer informatie! Samen zorgen we dat de kans op een schoorsteenbrand in huis minimaal wordt.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Amersfoort? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Amersfoort
Telefoon: 033-7820547