Schoorsteenveger Amstelveen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Amstelveen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Amstelveen:

  • Bankras Kostverloren
  • Bovenkerk Westwijk Noord
  • Elsrijk
  • Groenelaan
  • Keizer Karelpark
  • Randwijck
  • Waardhuizen Middenhoven
  • Westwijk
Naam: De Schoorsteenbrigade Plaats: Amstelveen en omstreken Telefoon: 020-7871332

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Amstelveen? Bel: 020-7871332

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Amstelveen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Amstelveen

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Amstelveen inschakelen?

Op zoek naar een ervaren schoorsteenveger uit Amstelveen? De Schoorsteenbrigade helpt u graag verder! Jaarlijks vegen wij honderden schoorstenen in Nederland schoon, om schoorsteenbranden te voorkomen. Wist u dat er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden voorkomen in Nederland? Van deze branden wordt 40% veroorzaakt door achtergebleven vuil in het rookkanaal. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om uw schoorsteen schoon te houden. Wanneer heeft u de schoorsteen binnen uw woning voor het laatst laten schoonvegen?

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Amstelveen inschakelen?

De Schoorsteenbrigade raadt huishoudens aan, hun schoorsteen zeker jaarlijks schoon te laten vegen. Het schoonvegen van de schoorsteen voorkomt niet alleen een brand. Ook de kans op een koolmonoxidevergiftiging wordt geminimaliseerd door de schoorsteen te vegen. Bij een intensief gebruik van de kachel is het niet voldoende om de schoorsteen jaarlijks te laten vegen. In dit geval kunt u onze schoorsteenveger uit Amstelveen het beste halfjaarlijks langs laten komen. Met name de lente en herfst zijn geschikte seizoenen om de schoorsteen te vegen. Zo weet u zeker, dat de kachel tijdens de koude winter veilig gebruikt kan worden.

Daarbij kunnen vogels uw ongebruikte schoorsteen in de lente gebruiken voor hun nest. Als de schoorsteen te vroeg in het jaar geveegd wordt, zit dit nest er tijdens de herfst nog. Door de schoorsteen in de herfst te laten vegen voorkomt u dit. Daarbij hoeft u de vogels op deze manier nooit lastig te vallen. Vogels verlaten het nest vaak ver voor de herfstmaanden. In met name oude schoorstenen is de kans op een schoorsteenbrand relatief groot. Deze schoorstenen zijn gemaakt met poreuze en onbehandelde stenen. Brandbare deeltjes uit uw kachel kunnen zich hier relatief makkelijk aan hechten. Bij een moderne schoorsteen is die kans kleiner. Deze schoorstenen worden van een roestvrijstalen rookkanaal voorzien.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Bankras Kostverloren
Bovenkerk Westwijk Noord
Elsrijk
Groenelaan
Keizer Karelpark
Randwijck
Waardhuizen Middenhoven
Westwijk

Noodzaak van het laten vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen laten vegen is om verschillende redenen noodzakelijk. Allereerst wilt u de kans op een brand in huis minimaliseren. Reeds werd beschreven, dat brandbare deeltjes zich aan de schoorsteenwand kunnen hechten. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout of kolen. Het geheel aan brandbare deeltjes op de schoorsteenwand noemen we creosoot. Wanneer vonken uit de kachel op deze laag vliegen, kan dit een brand veroorzaken. Iets wat u voorkomt, door de schoorsteen tijdig te laten schoonvegen.

Bij het gebruik van een gaskachel komen deze brandbare deeltjes niet of in veel mindere mate vrij. Dit betekent echter niet, dat de schoorsteen minder vaak onderhouden hoeft te worden. Een gaskachel brengt het risico van een koolmonoxidevergiftiging met zich mee. Bij een verstopping in het rookkanaal kan koolmonoxide niet goed worden afgevoerd. Het blijft hierdoor in de ruimte van uw kachel hangen, met alle risico’s van dien. Door het rookkanaal regelmatig schoon te maken, wordt de kans op een koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk kleiner. Ook doet u er verstandig aan een koolmonoxidemelder op te hangen. Deze koolmonoxidemelder geeft een alarmsignaal, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Niet alleen voor uw eigen veiligheid is het voorkomen van een schoorsteenbrand noodzakelijk. Denk ook aan de eisen die door uw verzekeraar worden gesteld. U vindt deze eisen in de polisvoorwaarden van uw verzekeringen. Wanneer een schoorsteen niet goed onderhouden blijkt te zijn, zal schade niet altijd vergoed worden. Onze schoorsteenveger uit Amstelveen zorgt dat uw schoorsteen in lijn met deze eisen geveegd wordt. Zo voorkomt u dat u het herstel van schade aan uw woning en inboedel zelf moet bekostigen.

Een laatste reden om voor een schone schoorsteen te zorgen, is het milieu. Met een schone schoorsteen wordt het voor een kachel makkelijker om zuurstof aan te zuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes beperkt tot een minimum.

Manier van werken bij De Schoorsteenbrigade

De Schoorsteenbrigade kan uw schoorsteen van boven naar beneden vegen, of andersom. Onder meer de hellingsgraad van uw dak en de weersomstandigheden, bepalen welke aanpak het meest geschikt is. De veiligheid van onze schoorsteenvegers uit Amstelveen staat hierbij altijd voorop. We willen immers voorkomen, dat er gevaarlijke situaties ontstaan op uw dak. Om van binnenuit te kunnen werken, moet er voldoende ruimte rondom de kachel zijn.

Bij het vegen van bovenaf gebruiken we een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de schoorsteenwanden bewogen kan worden. Bij een reiniging van binnenuit, wordt gewerkt met een stok. Ook deze stok is logischerwijs voorzien van een harde borstel. Creosoot en ander vuil is op deze wijze eenvoudig van de schoorsteenwanden te vegen. Aan de onderzijde van de stok kunnen nieuwe delen worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg!

Meer weten over de werkwijze van onze schoorsteenvegers uit Amstelveen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met De Schoorsteenbrigade? Neem in beide gevallen contact met ons op, zodat we u meer kunnen vertellen.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Amstelveen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!


Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Amstelveen
Telefoon: 020-7871332