Schoorsteenveger Amsterdam

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Amsterdam? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Amsterdam:

  • Centrum                
  • Noord
  • West
  • Nieuw-West
  • Oost
  • Zuidoost
  • Zuid

 

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Amsterdam en omstreken
Telefoon: 020-7871311

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Amsterdam? Bel: 020-7871311

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Amsterdam en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Amsterdam

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Op zoek naar een schoorsteenveger uit Amsterdam?

Weet u wat het belang van een schone schoorsteen is? Jaarlijks vinden er in Nederland circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. In 40% van de gevallen zijn deze branden veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Denk aan een vuile schoorsteen, die niet tijdig geveegd is. Onze schoorsteenveger uit Amsterdam helpt u graag bij het onderhouden van de schoorsteen. Door verschillende hulpmiddelen in te zetten, maken we het rookkanaal volledig schoon. Het is zowel bij een gas-, als bij houtkachels noodzakelijk om het rookkanaal schoon te laten vegen.

Wanneer moet ik een schoorsteenveger uit Amsterdam inschakelen?

U dient de schoorsteen in ieder geval eens per jaar schoon te laten vegen. Mocht u de kachel in huis door het jaar heen intensief gebruiken, dan is het verstandig om dit tweemaal te laten doen. Daarnaast kan in het geval van een oude schoorsteen een extra schoonmaakbeurt het overwegen waard zijn. Dit komt doordat oude schoorstenen vaak zijn opgebouwd met poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen eenvoudig in deze stenen trekken. Tegenwoordig kiest men vaak voor een roestvrijstalen rookkanaal. Brandbare deeltjes kunnen zich veel minder makkelijk aan dit materiaal hechten.

Wanneer u het rookkanaal tweemaal per jaar laat reinigen, kunt u dit het beste in de lente en herfst doen. Mocht u voor een jaarlijkse schoonmaak kiezen, dan komen onze schoorsteenvegers uit Amsterdam graag in de herfst langs. De schoorsteen in de herfst reinigen biedt u de zekerheid, dat deze schoon is in de winter. Mocht u de schoorsteen veel eerder reinigen, dan loopt u het risico dat vogels een nest bouwen in het rookkanaal. Dit doen zij vaak rond de lente, om vervolgens in de zomer uit te vliegen. Het laten reinigen van uw rookkanaal kunt u het best in de herfst doen, doordat u hiermee de verstoring van vogelnestjes voorkomt.

Onze diensten:

Redenen om De Schoorsteenbrigade in te schakelen

Er zijn een aantal belangrijke redenen te onderscheiden, om een schoorsteenveger uit Amsterdam in te schakelen. Denk ten eerste bijvoorbeeld aan het feit, dat u de kans op een schoorsteenbrand wilt minimaliseren. Door het jaar heen zal een brandbare laag aan de wand van uw rookkanaal ophopen. Deze laag noemen we creosoot, wat voorkomt uit de verbranding van hout of kolen. Op het moment dat er vonken op deze laag terechtkomen, kan dit vervolgens tot een schoorsteenbrand leiden.

Verder wilt u voorkomen dat er bij schade, als gevolg van een schoorsteenbrand, geen vergoeding plaatsvindt. Verzekeraars stellen vaak verschillende eisen aan de schoonmaak van en het onderhoud aan een rookkanaal. Deze eisen kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw woon- of brandverzekering. Weet u welke eisen van toepassing zijn bij het onderhoud van uw schoorsteen?

Een derde reden om de schoorsteen schoon te vegen, is de kans op een verstikking. Dit is vaak het gevolg van een koolmonoxidevergiftiging. Als een schoorsteen verstopt zit, kan koolmonoxide uw ruimte niet meer verlaten. Een laag creosoot kan een verstopping veroorzaken, maar ook een vogelnestje of ander vuil kan deze verstopping veroorzaken. Door een koolmonoxidemelder op te hangen in de ruimte met uw kachel, krijgt u tijdig een waarschuwing. De koolmonoxidemelder geeft een signaal op het moment dat het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog is.

Tot slot draagt het reinigen van de schoorsteen bij aan een beter milieu. Het reinigen van het rookkanaal zorgt voor een betere toevoer van zuurstof door de kachel. Dit voorkomt dat er overbodig schadelijke deeltjes in de lucht komen. Bovendien draagt dit bij aan een optimale benutting van het rendement van uw kachel in huis.

Werkwijze bij het reinigen van een schoorsteen

Wanneer u een schoorsteen laat vegen door onze schoorsteenveger in Amsterdam, kiezen wij tussen twee werkwijzen: van boven naar beneden of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden en de hellingshoek van uw dak. De veiligheid van onze schoorsteenvegers in Amsterdam staat voorop bij het vegen van uw schoorsteen.

Van boven naar beneden vegen

Bij het van boven naar beneden vegen maakt onze schoorsteenveger uit Amsterdam gebruik van een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een veger bevestigd, wat langs de wanden van de schoorsteen beweegt. Op deze manier komt de laag met creosoot los te zitten, waardoor de kans op een brand afneemt.

Van beneden naar boven schoonmaken

Mocht de hellingshoek van het dak te groot zijn, dan is het mogelijk dat onze schoorsteenveger van beneden naar boven werkt. Hierbij gebruikt de schoorsteenveger uit Amsterdam een stok met een borstel aan de bovenzijde. Aan de onderzijde van de stok vindt verlenging plaats door losse delen toe te voegen, waardoor het mogelijk is om de gehele schoorsteen te reinigen.

Wilt u meer weten over de hulp die onze schoorsteenveger uit Amsterdam u kan bieden? Of wilt u direct een afspraak inplannen bij De Schoorsteenbrigade? Neem contact met ons op, om u hierover te laten informeren.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Amsterdam? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Amsterdam
Telefoon: 020-7871311