Schoorsteenveger Apeldoorn

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Apeldoorn? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gebieden in Apeldoorn:

  • Apeldoorn centrum
  • Malkenschoten
  •  De Parken
  •  Steenkamp
  •  Hommelbrink
  • Matenhoeve 
  •  Westenenk
  •  Orden
  •  Zuidbroek
  •  Zevenhuizen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Apeldoorn en omstreken
Telefoon: 055-7820442

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Apeldoorn? Bel: 055-7820442

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Apeldoorn en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Apeldoorn

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Apeldoorn nodig?

In Nederland vinden er op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Oorzaak van bijna de helft van deze schoorsteenbranden is door vuil in de schoorsteen. Door de jaren heen kan er een brandbare laag ontstaan, die bij het ontsnappen van vonken in brand kan vliegen. Reden genoeg om deze brandbare laag tijdig te laten verwijderen! Onze schoorsteenveger uit Apeldoorn helpt u hier graag bij. Een professionele aanpak van De Schoorsteenbrigade maakt dat u weer een lange tijd veilig gebruik kunt maken van uw kachel. Een schoorsteen eens per jaar schoon laten vegen is zowel bij een gas-, als bij houtkachels noodzakelijk.

Op welk moment een schoorsteenveger uit Apeldoorn inschakelen?

Wij raden aan om de schoorsteen zeker eens per jaar schoon te laten maken. Mocht u de kachel bijna dagelijks gebruiken, dan is het verstandig om de schoorsteen halfjaarlijks te reinigen. Op deze manier kan de schoorsteenveger het vuil in het rookkanaal tijdig verwijderen, wat de kans op branden verkleint. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor een brand. Het feit dat de stenen van zo’n schoorsteen erg poreus zijn, maakt dat brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan hechten. Onze schoorsteenveger uit Apeldoorn vertelt u hier graag meer over tijdens het schoonmaken van uw schoorsteen.

Het is verstandig om de hulp van onze schoorsteenveger uit Apeldoorn in de herfst in te schakelen. Wilt u de schoorsteen tweemaal per jaar reinigen? Combineer de schoonmaak in de herfst in dat geval met een lenteschoonmaak. Door de schoorsteen in de herfst schoon te vegen, kunt u de kachel in de winter veilig gebruiken. Op deze manier hoeft u vogels die hun nest in de schoorsteen nestelen niet te storen. Dit doen zij vaak in de lente, waarna de vogels in de zomer uitvliegen. Het nest zal in de herfst vrijwel altijd verlaten zijn. Naast vogelnesten verwijderd De Schoorsteenbrigade ook ander vuil uit de schoorsteen.

Redenen om de schoorsteen schoon te vegen

Er zijn verschillende redenen te benoemen, die het belang van het schoon laten vegen van schoorstenen benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan de eisen die een verzekeraar aan de staat van uw schoorsteen kan stellen. Wanneer een schoorsteenbrand het gevolg is van achterstallig onderhoud, vindt er in sommige gevallen geen vergoeding plaats voor de ontstane schade. In de polisvoorwaarden van uw verzekering, vindt u hoe vaak u de schoorsteen moet laten vegen.

Daarnaast wilt u de kans op een brand in huis minimaliseren. Eerder werd al beschreven, dat er zich een brandbare laag kan vormen. Deze brandbare laag bestaat uit deeltjes, die voorkomen uit de verbranding van hout of kolen. De deeltjes hechten zich aan de binnenwand van de schoorsteen, waardoor de zogenaamde creosoot ontstaat. Het is belangrijk om de creosoot tijdig te laten verwijderen. Moderne schoorstenen zijn vaak van roestvrijstalen rookkanalen voorzien. Hier hechten de brandbare deeltjes zich veel minder makkelijk aan. Wij raden aan om ook moderne schoorstenen met regelmaat schoon te maken.

Een derde reden om voor het vegen van de schoorsteen te kiezen, is de kans op een koolmonoxidevergiftiging. De kans op een koolmonoxidevergiftiging neemt toe, als het rookkanaal verstopt raakt. Het koolmonoxide kan uw woning in zo’n geval niet meer goed verlaten, waardoor de concentratie koolmonoxide in huis stijgt. Door een koolmonoxidemelder op te hangen, krijgt u tijdig een melding wanneer een dergelijke situatie zich voordoet.

Wist u dat het schoon laten vegen van de schoorsteen bijdraagt aan een beter milieu? Op deze manier kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen, waarmee de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt blijft. Ook optimaliseert u op deze wijze het rendement van de kachel.

Onze diensten:

Wij zijn onder andere actief in de volgende wijken:
Binnenstad
De Parken
Matenhoeve
Westenenk
Malkenschoten
Steenkamp
Hommelbrink
Orden
Zevenhuizen
Zuidbroek

Aanpak bij het schoonmaken van uw schoorsteen

Tijdens het schoonmaken van uw schoorsteen is het mogelijk om op twee manieren te werk te gaan. Onze schoorsteenveger uit Apeldoorn kan van boven naar beneden werken, of van beneden naar boven. De veiligheid van de schoorsteenveger uit Apeldoorn staat altijd voorop. Een te grote hellingshoek of slechte weersomstandigheden kunnen er zodoende voor zorgen, dat we van beneden naar boven moeten werken. Een beperkte ruimte rondom de kachel doet de schoorsteenveger mogelijk besluiten om van boven naar beneden te vegen.

Werkwijze bij van boven naar beneden vegen

Van boven naar beneden vegen gebeurt met een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een stevige borstel bevestigd, die langs de wanden van de schoorsteen beweegt. Op deze manier zal het creosoot los komen te zitten van de schoorsteenwand. Deze borstel verwijderd ook ander vuil te vinden in de schoorsteen.

Van beneden naar boven werken

Andersom is het mogelijk om van beneden naar boven de schoorsteen te reinigen. Dit gebeurt met een stok, waaraan een harde borstel bevestigd zit. Verlenging aan de stok vindt plaats door aan de onderzijde onderdelen toe te voegen. Op deze manier is de stok lang genoeg om de gehele schoorsteen schoon te maken.

Wilt u meer weten over de aanpak van onze schoorsteenveger uit Apeldoorn? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Samen bekijken we, hoe we een brand in uw schoorsteen tegen kunnen gaan!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Apeldoorn? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Apeldoorn
Telefoon: 055-7820442