Schoorsteenveger Arnhem

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Arnhem? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Arnhem:

  • Burgermeesterswijk Hoogkamp
  • De Laar
  • Elderveld
  • Klarendal
  • Malburgen Oost Zuid
  • Presikhaaf West
  • Rijkerswoerd
  • Schuytgraaf
  • Velperweg
  • Vredenburg Kronenburg

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Arnhem en omstreken
Telefoon: 026-7820146

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Arnhem? Bel: 026-7820146

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Arnhem en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Arnhem

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van een schoorsteenveger uit Arnhem

In Nederland vinden jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Bijna de helft (40%) van deze branden wordt veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Hierbij raakt het rookkanaal vervuild met een brandbare aanslag. Onze schoorsteenveger in Arnhem helpt u graag bij het vegen van uw schoorsteen. Het is erg lastig, zo niet onmogelijk om dit zelf te doen. In het bijzonder wanneer de schoorsteen van boven naar beneden moet worden schoongemaakt. Het schoonmaken van een schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

Wanneer moet ik een schoorsteenveger inschakelen?

Het wordt aangeraden om een schoorsteenveger uit Arnhem eens per jaar langs te laten komen. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kan het slim zijn om de schoorsteen vaker schoon te maken. Dit geldt ook voor een wat oudere schoorsteen. De kans is groot dat de stenen van zo’n oude schoorsteen poreus zijn. In combinatie met het feit dat deze wanden vaak niet geïmpregneerd zijn, brengt dit grote risico’s met zich mee. Het betekent dat de kans groot is, dat brandbare deeltjes zich aan deze steen hechten. Bij moderne schoorstenen kiest men vaker voor een roestvrijstalen rookkanaal. De brandbare deeltjes kunnen zich veel minder makkelijk aan dit materiaal hechten.

Onze schoorsteenveger uit Arnhem veegt de meeste schoorstenen aan het begin van de herfst schoon. Zo weet u zeker, dat de schoorsteen in de wintermaanden veilig gebruikt kan worden. Daarbij voorkomt u dat u broedende vogels in de schoorsteen stoort, of dat er in de winter nog een vogelnestje in uw schoorsteen zit. Naast de brandbare aanslag vormen ook vogelnestjes regelmatig de oorzaak van een verstopte schoorsteen. Mocht u de schoorsteen tweemaal per jaar laten reinigen door De Schoorsteenbrigade, dan komen we ook tijdens de lente graag bij u langs.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Burgemeesterswijk Hoogkamp
De Laar
Elderveld
Klarendal
Malburgen Oost Zuid
Presikhaaf West
Rijkerswoerd
Schuytgraaf
Velperweg
Vredenburg Kronenburg

Redenen om een schoorsteenveger uit Arnhem in te schakelen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een schoorsteenveger uit Arnhem in te schakelen voor hulp. Allereerst wilt u de kans op een brand in uw schoorsteen minimaliseren. Zoals reeds beschreven werd, vormt er zich door het jaar heen een brandbare laag op de wanden van uw schoorsteen. Deze laag bestaat uit creosoot, wat voorkomt uit de rook van hout en kolen. Op het moment dat vonken met deze laag in aanraking komen, kan dit een brand veroorzaken.

Ook uw verzekeraar zal veel waarde hechten aan het juiste onderhoud aan de schoorsteen binnen uw woning. Wanneer blijkt dat een brand veroorzaakt is door slecht onderhoud aan uw schoorsteen, heeft dit consequenties. Niet iedere verzekeraar zal een vergoeding uitkeren voor het herstel van de ontstane schade. In de polisvoorwaarden van uw woon- of brandverzekering leest u meer over de eisen voor het onderhoud aan uw schoorsteen.

Een derde reden om De Schoorsteenbrigade eens per jaar langs te laten komen, is het risico op koolmonoxidevergiftigingen. Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat op het moment, dat koolmonoxide uw woning niet kan verlaten. Dit kan het gevolg zijn van de creosoot in het rookkanaal, of bijvoorbeeld van een vogelnestje. Het wordt aangeraden om altijd een koolmonoxidemelder bij een gaskachel te hangen. De koolmonoxidemelder waarschuwt u, als het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Tot slot is het inschakelen van een schoorsteenveger uit Arnhem een milieubewuste keuze. Door de schoorsteen schoon te houden, kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke stoffen verminderd. Daarbij benut u het rendement van de kachel in huis op deze manier optimaal. Onze schoorsteenvegers uit Arnhem vertellen u hier graag meer over.

Aanpak bij een schoorsteen vegen

Onze schoorsteenvegers kunnen verschillende hulpmiddelen inzetten, om uw schoorsteen te vegen. Hierbij werken wij van boven naar beneden, of van beneden naar boven. Er zijn verschillende factoren, waarmee rekening gehouden dient te worden. Denk bijvoorbeeld aan de opbouw van uw dak. Heeft uw dak een grote hellingshoek? In dat geval is het veiliger om van beneden naar boven te werken. Ook bij slecht weer, is het gebruikelijk om van binnenuit naar boven toe te werken.

Werkwijze van boven naar beneden

Wanneer onze schoorsteenveger uit Arnhem van boven naar beneden werkt, wordt een kogel aan een lang touw gebruikt. Aan deze kogel zit een borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen gereinigd kunnen worden. Door de borstel heen en weer te bewegen zal het creosoot los komen te zitten.

Van beneden naar boven werken

Het alternatief voor de reeds beschreven werkwijze, is van beneden naar boven vegen. In dit geval gebruikt De Schoorsteenbrigade een stok met aan de bovenzijde een borstel. De stok kan steeds verder verlengd worden, door aan de onderzijde stukken aan de stok te bevestigen. Zo is de stok lang genoeg om tot de bovenkant van uw schoorsteen te komen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van onze schoorsteenvegers in Arnhem? Of wilt u direct een afspraak inplannen om uw rookkanaal te reinigen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Arnhem? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Arnhem
Telefoon: 026-7820146