Schoorsteenveger Assen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Assen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Assen:

  • Assen-Oost
  • Assen-West
  • Buitengebied
  • Centrum
  • Kloosterveen
  • Lariks
  • Marsdijk
  • Noorderpark
  • Peelo
  • Pittelo

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Assen en omstreken
Telefoon: 0592-782404

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Assen? Bel: 0592-782404

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van een schoorsteenveger uit Assen nodig?

Houd uw schoorsteen schoon, om een schoorsteenbrand te voorkomen! Onze schoorsteenveger uit Assen helpt u hier graag bij. Met een ruime ervaring in het schoonmaken van schoorstenen, voorkomen we dat er vuil achterblijft. Wist u dat er jaarlijks circa 2.000 Nederlandse huishoudens te maken krijgen met een schoorsteenbrand? Van deze schoorsteenbranden blijkt 40% het gevolg te zijn van vuil in het rookkanaal. Reden genoeg om uw schoorsteen regelmatig schoon te laten vegen. Het schoon laten vegen van de schoorsteen is zowel bij een gaskachel, als bij houtkachels noodzakelijk.

Moment om hulp van een schoorsteenveger uit Assen in te schakelen

Bij een normaal gebruik van de kachel, volstaat het om de schoorsteen jaarlijks te laten reinigen door een schoorsteenveger. Gebruikt u de kachel ook in de lente en zomer? In dat geval raadt De Schoorsteenbrigade het u aan, om de schoorsteen halfjaarlijks schoon te vegen. Met name bij een wat ouder model schoorsteen is de kans op schoorsteenbranden groot. De stenen van een oudere schoorsteen zijn vaak poreus. Dit maakt dat brandbare deeltjes zich eenvoudig aan de binnenwand van de schoorsteen kunnen hechten. Bij moderne schoorstenen gebruikt men een roestvrijstalen rookkanaal. De kans op het hechten van brandbare deeltjes is in dit geval kleiner.

Vaak wordt de herfst als het ideale moment gezien voor het schoonmaken van de schoorsteen. Kiest u voor een halfjaarlijkse schoonmaak, laat de schoorsteen dan ook in de lente schoonvegen. Door het rookkanaal in de herfst schoon te vegen, kunt u de kachel in de winter met een veilig gevoel gebruiken. Zou u de schoorsteen te vroeg in het jaar schoonmaken, dan loopt u het risico dat hier nog vogelnestjes in ontstaan nadien. Veel vogels zien de schoorsteen in de lente en zomer als prettige verstopplek voor de opbouw van een nest. In de herfst zijn deze nestjes vrijwel altijd verlaten, waardoor ze veilig verwijderd kunnen worden.

Schoorsteenveger in Assen

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Assen-Oost
Assen-West
Buitengebied
Centrum
Kloosterveen
Lariks
Marsdijk
Noorderpark
Peelo
Pittelo

Waarom de schoorsteen laten vegen?

Het laten vegen van de schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. Het voorkomen van een schoorsteenbrand is de voornaamste reden hiervan. Zoals eerder beschreven werd, kunnen brandbare deeltjes zich aan de wanden van de schoorsteen hechten. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout of kolen in uw kachel. Als gevolg van de brandbare deeltjes ontstaat er een steeds dikkere laag, die we creosoot noemen. Op het moment dat er vonken op deze laag vliegen, kan dit grote gevolgen hebben.

Naast een schoorsteenbrand ligt ook een koolmonoxidevergiftiging op de loer bij een vuile schoorsteen. Een verstopping in de schoorsteen, bijvoorbeeld door een vogelnestje, maakt dat koolmonoxide de ruimte niet kan verlaten. De concentratie koolmonoxide in de lucht neemt hierdoor toe, met alle risico’s van dien. Het is voor uw eigen veiligheid verstandig om een koolmonoxidemelder te plaatsen. De koolmonoxidemelder waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog is. Onze schoorsteenveger uit Assen kan u adviseren over het gebruik van een koolmonoxidemelder.

Denk ook aan de eisen die door een verzekeraar worden gesteld. Een verzekeraar zal niet alle schade vergoeden, als u een schoorsteenbrand had kunnen voorkomen. Hetgeen u moet doen om de kans op een schoorsteenbrand te minimaliseren, vindt u vaak terug in de polisvoorwaarden. Het regelmatig laten schoonmaken van de schoorsteen door een schoorsteenveger uit Assen is hier een onderdeel van.

Tot slot draagt het schoonmaken van de schoorsteen bij aan een beter milieu. De kachel moet voldoende zuurstof kunnen aanzuigen, om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Ook zorgt een schoon rookkanaal voor een optimale benutting van het rendement van de kachel in huis. De Schoorsteenbrigade vertelt u hier graag meer over!

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Een schoorsteen schoonvegen kan op twee verschillende manieren. De schoorsteenveger uit Assen kan van boven naar beneden werken, of van beneden naar boven. Verschillende factoren bepalen welke aanpak het meest geschikt is voor uw eigen schoorsteen. Denk hierbij aan de hellingshoek van een dak, de weersomstandigheden, enzovoorts.

Van boven naar beneden werken

Wanneer van boven naar beneden wordt geveegd, gebruikt De Schoonsteenbrigade een kogel aan een touw. Het touw is lang genoeg om tot de onderkant van de schoorsteen te kunnen komen. Aan de kogel zit een stevige borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen gereinigd kunnen worden.

Van beneden naar boven vegen

Het alternatief voor deze aanpak, is van beneden naar boven vegen. Een kogel aan een touw zal in dit geval niet werken. Om deze reden gebruikt onze schoorsteenveger uit Assen een lange stok, met aan de bovenkant een borstel. De onderzijde van de stok kan steeds van een nieuw stuk worden voorzien. Zo wordt de stok verlengd, naarmate we hoger in de schoorsteen komen.

Wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Assen? Of wilt u meer weten over onze aanpak bij het schoonvegen van uw schoorsteen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Assen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Assen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Assen
Telefoon: 0592-782404