Schoorsteenveger Barneveld

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Barneveld? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Achterveld
  • Barneveld
  • De Glind
  • Esveld
  • Harselaar
  • Kootwijkerbroek
  • Nederwoud
  • Overwoud
  • Terschuur
  • Voorthuizen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Barneveld en omstreken
Telefoon: 0342-782506

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Barneveld? Bel: 0342-782506

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Barneveld

Jaarlijks worden ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat potentieel ernstige gevolgen met zich meebrengt. Onderzoek heeft aangetoond dat in 40% van deze gevallen de oorzaak ligt in slecht onderhoud van de schoorsteen. Naast schoorsteenbranden komen ook koolmonoxidevergiftigingen regelmatig voor. Onze schoorsteenveger in Barneveld staat klaar om u te helpen dergelijke situaties te voorkomen. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten reinigen?

Wanneer moet ik de schoorsteen laten vegen

De frequentie van het schoonmaken van uw schoorsteen hangt af van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Bij intensief gebruik is het raadzaam om dit elke zes maanden te laten doen, terwijl jaarlijks voldoende is bij minder frequent gebruik. Het is met name van belang om regelmatig het rookkanaal van oudere schoorstenen te reinigen, omdat de stenen vaak niet geïmpregneerd zijn en daardoor poreus worden, wat de hechting van brandbare deeltjes vergemakkelijkt.

Onze schoorsteenveger in Barneveld adviseert om het rookkanaal in de herfst te reinigen, zodat het klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen gebruiken om hun nesten te bouwen, maar verlaten deze nesten in de zomer. Daarom is de herfst de beste tijd om de nesten te verwijderen zonder de vogels te verstoren. Als u liever twee keer per jaar uw schoorsteen laat reinigen, kunt u dit ook in het voorjaar laten doen.

Waarom een beroep doen op Barnevelds schoorsteenveegservice?

Er zijn meerdere redenen waarom het inschakelen van een schoorsteenveger in Barneveld van groot belang is. Ten eerste leggen verzekeringsmaatschappijen bepaalde eisen op aan de regelmatigheid van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. Als er een schoorsteenbrand optreedt en u voldoet niet aan deze eisen, kan het zijn dat uw schade niet wordt vergoed.

Los van de eisen van uw verzekeraar is het essentieel om het risico op een brand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er een laag creosoot op de binnenwanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die voortkomt uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot aanzienlijk het brandrisico. Zoals eerder vermeld, zijn vooral poreuze wanden gevoelig voor de opbouw van deze aanslag. Het installeren van een roestvrijstalen rookkanaal kan bovendien het risico op een brand verder verminderen.

Risico op koolmonoxide: Wat u moet weten

Niet alleen brengt een slecht onderhouden schoorsteen het risico op een huisbrand met zich mee, maar het kan ook leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Als het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide uw huis niet verlaten en zich ophopen in de omgeving van uw kachel. Naast creosoot kunnen ook vogelnesten in uw schoorsteen een dergelijke verstopping veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Barneveld is bekwaam in het professioneel verwijderen van deze obstakels.

Ter preventie van koolmonoxidevergiftiging kan het nuttig zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te plaatsen. Deze melder zal u waarschuwen als het koolmonoxideniveau in de lucht te hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Een vierde reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade, is het verbeterde rendement dat u zult ervaren. Bovendien is een verstopt rookkanaal schadelijk voor het milieu. Als er onvoldoende zuurstof wordt aangevoerd, zal de uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht toenemen. Onze schoorsteenveger in Barneveld staat klaar om u hier uitgebreider over te informeren.

Schoorsteenveger Barneveld

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Achterveld
Barneveld
De Glind
Esveld
Harselaar
Kootwijkerbroek
Nederwoud
Overwoud
Terschuur
Voorthuizen

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Stappen bij schoorsteenvegen: Onze aanpak

Bij het reinigen van een schoorsteen in uw woning zijn er twee verschillende methoden beschikbaar. Onze schoorsteenveger in Barneveld heeft de mogelijkheid om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen, of van beneden naar boven. De keuze voor de meest geschikte aanpak bij het schoonmaken van het rookkanaal hangt af van diverse factoren, zoals de hellingshoek van uw dak. In situaties waarin uw dak een steile helling heeft, kan het gevaarlijk zijn om van boven naar beneden te werken.

Schoonmaak van boven naar beneden

Bij de methode van boven naar beneden maakt onze schoorsteenveger in Barneveld gebruik van een kogel aan een lang touw, waar een borstel aan is bevestigd. Deze borstel wordt langs de binnenwanden van de schoorsteen bewogen om de creosootlaag en ander vuil te verwijderen.

Van beneden naar boven werken

Een alternatieve aanpak is het schoonmaken van de schoorsteen van beneden naar boven. Hierbij wordt een borstel op een lange stok gebruikt, waar steeds extra stukken aan kunnen worden toegevoegd. Met deze methode kan de gehele schoorsteen grondig worden gereinigd door De Schoorsteenbrigade.

Als u ook te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we aan om dit te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Barneveld om het risico op brand of koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Barneveld? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Barneveld
Telefoon: 0342-782506