Schoorsteenveger Bergen op Zoom

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Bergen op Zoom? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Bergen op Zoom:

 • Bergse Plaat
 • Gageldonk
 • Halsteren
 • Heerle
 • Heimolen
 • Kladde
 • Klutsdorp
 • Lepelstraat
 • Meilust
 • Moerstraten
 • Oude Molen
 • Wouwse Plantage
 • Zeekant

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Bergen op Zoom en omstreken
Telefoon: 0164-782541
Openingstijden: Ma-Zo:  07:00 – 22:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Bergen op Zoom? Bel: 0164-782541

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Bergen op Zoom en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Bergen op Zoom

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

G. De Vries – Bergen op Zoom

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

H. Hendriks – Bergen op Zoom

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

H. De Graaf – Bergen op Zoom

Professionele schoorsteenveger uit Bergen op Zoom inschakelen?

In Nederland vinden jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. 40% van deze schoorsteenbranden wordt veroorzaakt door achtergebleven vuil in de schoorsteen. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. Onze schoorsteenveger uit Bergen op Zoom helpt u hier graag bij. De Schoorsteenbrigade beschikt over de benodigde hulpmiddelen, om het rookkanaal te kunnen reinigen. Wanneer heeft u de schoorsteen op uw dak voor het laatst laten vegen?

Hoe vaak is een schoorsteenveger uit Bergen op Zoom nodig?

Bij een normaal gebruik van de kachel, is het voldoende de schoorsteen jaarlijks schoon te laten maken. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval tweemaal per jaar vegen. Zo weet u zeker, dat de schoorsteen schoon is en u de kachel veilig kunt gebruiken. Met name oudere schoorstenen kunnen gevoelig zijn voor schoorsteenbranden. Bij de opbouw van een oudere schoorsteen zijn vaak poreuze stenen gebruikt. Wanneer deze poreuze stenen niet behandeld zijn, kunnen brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan hechten. In moderne schoorstenen wordt vaak voor een roestvrijstalen rookkanaal gekozen. Deeltjes hechten zich hier veel minder makkelijk aan.

Schakelt u onze schoorsteenveger uit Bergen op Zoom eens per jaar in? Doe dit dan tijdens de herfst. Zo is de schoorsteen schoon op het moment, dat u deze in de winter gebruikt. Het kan voorkomen dat er in de lente vogelnestjes in uw schoorsteen worden opgebouwd. Door de schoorsteen in de herfst te laten vegen, kunnen de vogelnestjes veilig verwijderd worden. De kans dat er nog vogels op deze nestjes zitten is minimaal. Kiest u voor een halfjaarlijkse schoonmaak van het rookkanaal? Combineer een schoonmaak in de herfst in dat geval met een voorjaarsschoonmaak.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Bergse Plaat
Gageldonk
Halsteren
Heerle
Heimolen
Kladde
Klutsdorp
Lepelstraat
Meilust
Moerstraten
Oude Molen
Wouwse Plantage
Zeekant

Noodzaak van het laten vegen van de schoorsteen

Dat het vegen van de schoorsteen belangrijk is, blijkt wel uit de 2.000 schoorsteenbranden die jaarlijks voorkomen. Bij de verbranding van kolen en hout kunnen brandbare deeltjes vrijkomen. Deze deeltjes hechten zich op hun weg omhoog aan de schoorsteenwand. Hier vormt het geheel aan brandbare deeltjes creosoot. Dit is een laag, die eenvoudig in brand kan vliegen als hier vonken op terechtkomen. Reden genoeg om deze laag tijdig te laten verwijderen door onze schoorsteenveger uit Bergen op Zoom.

Niet alleen voor uw eigen veiligheid is het verwijderen van deze laag noodzakelijk. Ook uw verzekeraar zal eisen stellen aan het onderhoud, wat aan de schoorsteen moet worden uitgevoerd. Wanneer dit onderhoud niet op de juiste wijze uitgevoerd is, wordt schade mogelijk niet vergoed. In de polisvoorwaarden van uw verzekeringen vindt u de exacte eisen van uw verzekeraar. Het is verstandig deze nog eens na te lezen! Onze schoorsteenveger uit Bergen op Zoom voert het onderhoud in lijn met deze eisen voor u uit.

Bij een gaskachel is de kans op een schoorsteenbrand kleiner. Een gaskachel stoot immers minder brandbare deeltjes uit. Ook bij een gaskachel loopt u echter bepaalde risico’s. Denk aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging! Wanneer het rookkanaal verstopt is geraakt, kan koolmonoxide uw woning steeds minder goed verlaten. Koolmonoxide wat in uw ruimtes blijft hangen zorgt voor een slaperig gevoel. In het ergste geval stikt u hierbij in uw eigen tong. Naast de hulp die De Schoorsteenbrigade u kan bieden, kan ook het gebruik van een koolmonoxidemelder interessant zijn. Een koolmonoxidemelder geeft een alarmsignaal, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in huis te hoog wordt. U kunt zo tijdig voor een verbeterde ventilatie zorgen.

Ook voor het milieu is het schoon laten vegen van de schoorsteen interessant. Een schoon rookkanaal maakt het voor een kachel makkelijker om zuurstof aan te zuigen. Dit is belangrijk om de uitstoot van schadelijke deeltjes tegen te gaan. Daarbij kan het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut worden.

Plan van aanpak van De Schoorsteenbrigade

Onze schoorsteenveger uit Bergen op Zoom werken vanaf uw dak, of van binnenuit. Er zijn verschillende factoren, die bepalen welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak. Wanneer de hellingsgraad te groot is, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden bij het vegen van de schoorsteen. Datzelfde geldt voor ruige weersomstandigheden in de herfst! Om van binnenuit te kunnen werken moet er voldoende ruimte rondom de kachel in huis zijn.

Van boven naar beneden vegen

Wanneer wij van boven naar beneden vegen, maken we gebruik van een kogel aan een lang touw. Deze kogel is van een borstel voorzien, die langs de wanden van de schoorsteen bewogen wordt. Zo komt de laag creosoot los en wordt ook ander vuil verwijderd.

Van beneden naar boven werken

Mocht er van beneden naar boven worden gewerkt, dan doen we dit met een stok. Ook deze stok is van een borstel voorzien, om de wanden schoon te kunnen maken. De stok kan steeds iets verlengd worden, door hier een nieuw deel aan toe te voegen.

Meer weten over de aanpak van onze schoorsteenvegers uit Bergen op Zoom? Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

Bergen op Zoom
16°C
Scattered clouds
dinsdag
19°C
9°C
woensdag
20°C
11°C
donderdag
19°C
12°C
vrijdag
21°C
10°C
zaterdag
18°C
12°C
zondag
21°C
12°C

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Bergen op Zoom? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Openingstijden

Maandag: 07:00 - 22:00
Dinsdag: 07:00 - 22:00
Woensdag: 07:00 - 22:00
Donderdag: 07:00 - 22:00
Vrijdag: 07:00 - 22:00
Zaterdag: 07:00 - 22:00
Zondag: 07:00 - 22:00

Contact

De Schoorsteenbrigade Bergen op Zoom
Telefoon: 0164-782541