Schoorsteenveger Breda

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Breda? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gebieden in Breda:

  • Breda centrum
  • Hoge Vucht
  • Haagse Beemden
  • Hoogeind
  • Ginneken
  • Princenhage
  • Kesteren
  • Heuvel
  • Prinsenbeek
  • Wisselaar

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Breda en omstreken
Telefoon: 076-7820547

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Breda? Bel: 076-7820547

Schoorsteenveger Erwin

De Schoorsteenbrigade

Wie is Erwin?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Erwin, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al 32 jaar voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik vind als schoorsteenveger de omgang met de klanten heel belangrijk. Ik wil de mensen het juiste advies geven en ze de waarheid vertellen. Als schoorsteenveger is mijn werk heel erg afwisselend waardoor het zo leuk blijft. De vetste klus die ik heb gedaan is een nieuw kanaal maken voor een klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Een schoorsteenveger uit Breda inschakelen?

Schakel de hulp van onze schoorsteenveger uit Breda in, om uw schoorsteen en rookkanaal schoon te houden. Jaarlijks vinden er in Nederland rond de 2.000 schoorsteenbranden plaats. Oorzaak van deze branden is in circa 40% van de gevallen door een menselijke fout: het niet schoon laten vegen van de schoorsteen. Op deze pagina vertelt De Schoorsteenbrigade u meer over de noodzaak van het schoonvegen van uw schoorsteen. Deze noodzaak is er zowel voor woningen met een houtkachel, als met een gaskachel.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Breda benaderen?

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan, hun schoorsteen eens per jaar schoon te laten vegen. Mocht u de kachel in huis intensief gebruiken, dan kan tweemaal per jaar schoonmaken noodzakelijk zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor kachels die door het hele jaar in gebruik zijn door woningbezitters. In de schoorsteen kan een brandbare laag ontstaan. Evenals dat er vogelnestjes in het rookkanaal genesteld zijn, waardoor het rookkanaal verstopt raakt. Het is belangrijk om beide vormen van vervuiling tegen te gaan. Dit doet u door de schoorsteen regelmatig schoon te laten vegen.

Wij adviseren om de schoorsteen in de herfst te laten schoonvegen, om de vogels niet te hoeven storen. Ook geeft dit u de zekerheid, dat de schoorsteen in de winter schoon is. Zo kunt u de kachel met een gerust hart gebruiken. Mocht u de schoorsteen tweemaal per jaar laten reinigen, dan kunt u de herfst combineren met de lente. Vogels zullen zich bij een intensief gebruik van de kachel niet in uw schoorsteen vestigen. Het schoonmaken van schoorstenen is in het bijzonder belangrijk bij een ouder model schoorsteen. Deze schoorstenen zijn vaak gemaakt van poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich hier makkelijk aan hechten.

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Onze schoorsteenvegers uit Breda kunnen u verschillende redenen geven, om de schoorsteen schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan het minimaliseren van de kans op een brand in de schoorsteen. Eerder werd al beschreven dat er een brandbare laag in de schoorsteen kan ontstaan. Deze laag heet creosoot en komt voort uit de verbranding van hout en kolen. Op het moment dat de laag brand vat, zal er snel een grote schoorsteenbrand ontstaan. Reden genoeg om deze brandbare laag regelmatig te laten verwijderen door onze schoorsteenvegers uit Breda.

Verder wilt u de kans op een koolmonoxidevergiftiging verkleinen. Het risico op een dergelijke vergiftiging neemt toe, als het koolmonoxide de ruimte niet kan verlaten. Het niet kunnen verlaten van de ruimte is het gevolg van een verstopping in het rookkanaal. Door een koolmonoxidemelder op te hangen, verkleint u de kans op een dergelijke vergiftiging. De melder geeft een signaal af, als de concentratie koolmonoxide in huis te groot is. Zo kunt u tijdig hulp van een schoorsteenveger inschakelen bij een verstopt rookkanaal in huis.

Een derde reden om onze schoorsteenveger in Breda in te schakelen, zijn de eisen van verzekeraars. Veel verzekeraars eisen een periodieke reiniging van de schoorsteen, om branden tegen te gaan. Mocht bij een brand blijken dat niet aan de eisen voldaan is, dan vergoeden verzekeraars niet alle schade. Een dergelijke situatie voorkomt u, door de schoorsteen jaarlijks schoon te laten vegen. Kijk uw polisvoorwaarden nog eens na, om te zien welke voorwaarden voor u gelden.

Tot slot kunnen ook milieuoverwegingen een rol spelen bij het laten reinigen van het rookkanaal. Wanneer de kachel niet voldoende zuurstof aan kan zuigen, verergert dit de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarbij is het rendement van de schoorsteen niet optimaal in zo’n situatie.

Schoorsteenveger Breda

Onze diensten:

Wij zijn onder andere actief in de volgende wijken:
Breda centrum
Prinsenbeek
Hoogeind
Hoge Vucht
Haagse Beemden
Kesteren
Wisselaar
Ginneken
Princenhage
Heuvel

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Erwin

Aanpak bij het vegen van de schoorsteen

Bij het vegen van de schoorsteen in huis, kunnen onze schoorsteenvegers verschillende hulpmiddelen gebruiken. Er vindt onderscheid plaats tussen van boven naar beneden werken en andersom. Het is van verschillende factoren afhankelijk, hoe we uw schoorsteen het beste kunnen reinigen. Denk aan de hellingshoek van het dak op uw woning, de weersomstandigheden, de ruimte binnen uw woning, enzovoorts. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van een schoorsteenveger altijd voorop.

Werkwijze bij van boven naar beneden vegen

Wanneer onze schoorsteenveger in Breda van boven naar beneden werkt, gebruiken we een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen beweegt. Op deze manier kan onze schoorsteenveger uit Breda de brandbare laag van de wanden verwijderen. Verder kunnen wij ook vogelnestjes en ander vuil uit de schoorsteen.

Van beneden naar boven werken

Het alternatief voor de reeds beschreven aanpak, is van beneden naar boven vegen. Hierbij gebruiken we een borstel aan een lange stok. Aan de onderzijde van de stok kunnen we steeds een nieuw deel plaatsen. Hiermee verlengen we de stok, zodat we de volledige schoorsteen kunnen reinigen.

Meer weten over onze aanpak bij het schoon laten vegen van uw schoorsteen? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Samen zorgen we dat de kans op een schoorsteenbrand in uw woning afneemt.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Breda? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Breda en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Breda
Telefoon: 076-7820547