Schoorsteenveger Delft

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Delft? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Delft:

  • Binnenstad
  • Buitenhof
  • Hof van Delft
  • Kuyperwijk
  • Tanthof
  • Vogelbuurt
  • Voordijkshoorn
  • Voorhof
  • Vrijenban
  • Wippolder

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Delft en omstreken
Telefoon: 015-7810504

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Delft? Bel: 015-7810504

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Delft en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Delft

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Delft nodig?

Schakel een professionele schoorsteenveger uit Delft in, om uw schoorsteen te laten vegen. Het wordt sterk aangeraden, om dit zeker jaarlijks te laten doen. Op deze manier verkleint u de kans op een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging. Wist u dat er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden ontstaan in Nederland? Van deze schoorsteenbranden wordt 40% veroorzaakt door achterstallig onderhoud aan de schoorsteen. Het laten vegen van schoorstenen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

Wanneer moet ik een schoorsteenveger uit Delft inschakelen?

De Schoorsteenbrigade raadt het woningbezitters aan, hun schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Schakel de hulp van onze schoorsteenveger uit Delft bijvoorbeeld tijdens de herfstmaanden in. Zo is de schoorsteen schoon, op het moment dat u deze intensief gaat gebruiken. Mocht u de kachel het hele jaar gebruiken, dan kunt u de schoorsteen halfjaarlijks schoon laten vegen. Aan de binnenzijde van de schoorsteen zal door het jaar heen een brandbare laag ontstaan. Als vonken in aanraking komen met deze laag, resulteert dat mogelijk in een brand. Bij het vegen van de schoorsteen, verwijderen we deze laag.

Niet alleen deze brandbare laag moet uit de schoorsteen verwijderd worden. Denk bijvoorbeeld ook aan vogelnestjes, die in uw rookkanaal kunnen worden opgebouwd. De vogels doen dit voornamelijk in de lente, als u de schoorsteen niet in gebruik heeft. In de herfst zijn de nestjes vaak weer verlaten, waardoor deze zonder problemen verwijderd kunnen worden. Het verwijderen van nestjes is noodzakelijk om de rook en schadelijke stoffen af te kunnen voeren.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Binnenstad
Buitenhof
Hof van Delft
Kuyperwijk
Tanthof
Vogelbuurt
Voordijkshoorn
Voorhof
Vrijenban
Wippolder

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Uw schoorsteen jaarlijks laten vegen zorgt er allereerst voor, dat de kans op een schoorsteenbrand kleiner wordt. Bij de verbranding van kolen en hout komen brandbare deeltjes vrij. Deze deeltjes kunnen zich aan de wanden van uw schoorsteen hechten, waardoor een brandbare laag ontstaat. De brandbare laag noemen we ook wel creosoot. Met name de oudere schoorstenen zijn hier gevoelig voor. Deze schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. Het feit dat de stenen niet behandeld zijn met een speciale coating, maakt dat de deeltjes zich hier makkelijk aan hechten.

Ook een koolmonoxidevergiftiging wilt u voorkomen. Dit doet u onder meer, door een koolmonoxidemelder in uw woning te hangen. De koolmonoxidemelder geeft een alarmsignaal, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in huis te hoog wordt. Een te hoge concentratie koolmonoxide is het gevolg van verstoppingen in het rookkanaal. Zo’n verstopping kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een vogelnestje. Het schoon laten vegen van de schoorsteen door onze schoorsteenveger uit Delft, helpt u dit te voorkomen.

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een schoorsteenbrand, dan wordt schade niet altijd vergoed. Verzekeraars stellen vaak eisen aan de manier waarop een schoorsteen in huis moet worden onderhouden. Als niet aan deze eisen voldaan is, zal de schade mogelijk niet vergoed worden. Onze schoorsteenveger uit Delft zorgt ervoor, dat het onderhoud aan uw schoorsteen aansluit op de eisen van uw verzekeraar.

Een vierde reden om voor het vegen van de schoorsteen te kiezen, is het milieu. Met een schone schoorsteen kan uw kachel voldoende zuurstof aanzuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes teruggedrongen. Daarbij zorgt de aanvoer van zuurstof voor een optimale benutting van het rendement van de kachel.

Plan van aanpak bij een schoorsteen vegen in Delft

De Schoorsteenbrigade kan op verschillende manieren te werk gaan, bij het vegen van de schoorsteen. We kunnen hierbij vanaf uw dak naar beneden werken, of vanuit uw woning omhoog. Wanneer vanaf het dak naar beneden wordt gewerkt, spelen verschillende factoren een rol. Denk aan de hellingshoek van uw dak! Als het dak te steil is, kiest onze schoorsteenveger voor een aanpak van binnenuit. De kans op ongelukken wordt op deze wijze minimaal.

Schoorsteen van binnen uw woning vegen

Wanneer de schoorsteen vanuit uw woning gereinigd wordt, gebeurt dit met een lange stok. De stok is aan het uiteinde voorzien van een stevige borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen schoongemaakt kunnen worden. Aan het andere uiteinde van de schoorsteen kunnen losse stukken worden toegevoegd. Zo wordt de stok lang genoeg om tot het uiteinde van het rookkanaal te komen.

Vanaf uw dak aan de slag gaan met de schoorsteen

Het alternatief voor het van binnenuit reinigen van de schoorsteen, is vanaf uw dak werken. Hierbij gebruiken we een touw, met aan de onderzijde een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel, die door het rookkanaal wordt bewogen. Op deze manier wordt het vuil uit de schoorsteen verwijderd en neemt de kans op brand in huis af.

Wilt u meer weten over hetgeen De Schoorsteenbrigade voor u kan betekenen? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger in Delft? Neem in beide gevallen contact met ons op! Wij leggen onze mogelijkheden om uw schoorsteen schoon te houden graag aan u voor.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Delft? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Delft
Telefoon: 015-7810504