Schoorsteenveger Den Bosch

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Den Bosch? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Den Bosch:

  • Binnenstad
  • Empel
  • Engelen
  • Graafsepoort
  • Maaspoort
  • Muntel
  • Noord
  • Rosmalen
  • West
  • Zuidoost

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Den Bosch en omstreken
Telefoon: 073-7820294

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Den Bosch? Bel: 073-7820294

Schoorsteenveger Erwin

De Schoorsteenbrigade

Wie is Erwin?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Erwin, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al 32 jaar voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik vind als schoorsteenveger de omgang met de klanten heel belangrijk. Ik wil de mensen het juiste advies geven en ze de waarheid vertellen. Als schoorsteenveger is mijn werk heel erg afwisselend waardoor het zo leuk blijft. De vetste klus die ik heb gedaan is een nieuw kanaal maken voor een klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Den Bosch inschakelen?

Door voor de hulp van een schoorsteenveger uit Den Bosch te kiezen, verkleint u de kans op een schoorsteenbrand. Jaarlijks krijgen circa 2.000 Nederlandse woningbezitters te maken met een dergelijke brand. Wist u dat deze branden in 40% van de gevallen veroorzaakt worden door een vervuild rookkanaal? Ook een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer bij een verstopte schoorsteen. Het laten reinigen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

Wanneer kan een schoorsteenveger mij helpen?

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan hun schoorsteen zeker eens per jaar te reinigen bij een normaal gebruik. Mocht u uw kachel het hele jaar door intensief gebruiken, dan kan een halfjaarlijkse schoonmaak verstandig zijn.  De kans op een brand is het grootst in woningen met een oudere schoorsteen. Deze schoorstenen zijn opgebouwd met stenen, die vaak poreus zijn. Doordat de stenen niet behandeld zijn, kunnen brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan hechten. Moderne schoorstenen worden tegenwoordig vaak van een roestvrijstalen rookkanaal voorzien.

Bij een halfjaarlijkse schoonmaak van uw schoorsteen, kunt u dit tijdens de lente en herfst laten doen. Mocht u het rookkanaal eens per jaar laten vegen, dan komen onze schoorsteenvegers uit Den Bosch in de herfst bij u langs. In de lente kunnen vogels nestjes in uw schoorsteen opbouwen om hun eieren uit te broeden. Tijdens de zomermaanden verlaten de vogels het nest, waarna deze in de herfst verwijderd kan worden. Zou u de schoonmaak te vroeg in het jaar plannen, dan loopt u het risico dat er in de herfst een vogelnestje in de schoorsteen zit. Ook weet u op deze manier zeker, dat u de vogels niet stoort.

Schoorsteenveger in Den Bosch

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Binnenstad
Empel
Engelen
Graafsepoort
Maaspoort
Muntel
Noord
Rosmalen
West
Zuidoost

Redenen om een schoorsteenveger uit Den Bosch in te schakelen

Voor het inschakelen van een schoorsteenveger uit Den Bosch zijn verschillende redenen te bedenken. Zo kan de hulp van een schoorsteenveger wenselijk zijn om te voldoen aan de eisen van uw verzekeraar. Lees de polisvoorwaarden van uw woon- of brandverzekering nog eens door, om deze eisen te bekijken. Voldoet u hier al aan? Mocht bij een schoorsteenbrand blijken dat u niet aan deze eisen hebt voldaan, dan wordt er vaak geen vergoeding uitgekeerd.

Daarbij wilt u de kans op een brand in huis minimaliseren. Zoals eerder beschreven werd, kan er een brandbare laag ontstaan op de binnenzijde van uw schoorsteenwand. Deze brandbare laag bestaat uit creosoot. Een stof die voortkomt uit de verbranding van hout of kolen. Deze laag zal door het jaar heen steeds dikker worden, waarmee ook de kans op een brand toeneemt.

Een derde reden om uw schoorsteen regelmatig te laten schoonmaken, is het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Bij een verstopt rookkanaal kan koolmonoxide uw woning niet meer verlaten. U zult dit merken aan een onverklaarbaar slaperig gevoel. In het ergste geval verstikt u zichzelf door een koolmonoxidevergiftiging. Om de kans op een koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, wordt aangeraden om een koolmonoxidemelder op te hangen. Deze koolmonoxidemelder waarschuwt u, wanneer het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog is.

Tot slot draagt u met het vegen van de schoorsteen bij aan een beter milieu. Het reinigen van een rookkanaal maakt dat uw kachel meer zuurstof aan zal zuigen. Zo komen er minder schadelijke deeltjes in de lucht terecht. Ook wordt het rendement van uw kachel op deze manier optimaal benut. Laat u hierover adviseren door onze schoorsteenveger uit Den Bosch.

Werkwijze bij het vegen van uw schoorsteen

Een schoorsteen kan op verschillende manieren geveegd worden door De Schoorsteenbrigade. We kunnen uw schoorsteen van boven naar beneden vegen, of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte rondom de kachel in uw woning, de hellingshoek van uw dak, enzovoorts. Een veilige manier van werken staat altijd voorop bij onze schoorsteenvegers uit Den Bosch. Dit maakt dat bijvoorbeeld ook de weersomstandigheden een bepalende factor kunnen zijn.

Van boven naar beneden werken

Wanneer wij van boven naar beneden werken, gebruikt de schoorsteenveger uit Den Bosch een lang touw met een kogel. Aan deze kogel zit een borstel, die heen en weer bewogen wordt. Op deze manier komt de laag met creosoot los van de wanden van uw schoorsteen. Ook ander vuil kan op deze wijze uit uw schoorsteen verwijderd worden.

Van beneden naar boven vegen

Het alternatief is van beneden naar boven vegen. Hierbij wordt eerst een kleine stok met een borstel in het rookkanaal gestoken. Vervolgens wordt aan de onderzijde van deze stok een nieuw deel toegevoegd. Dit wordt herhaald, totdat de top van uw schoorsteen bereikt is.

Wilt u meer weten over onze werkwijze bij een schoorsteen vegen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Den Bosch? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Samen minimaliseren we de kans op een brand in uw rookkanaal.

Schoorsteenveger nodig? Bel Erwin

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Den Bosch? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Den Bosch en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Den Bosch
Telefoon: 073-7820294