Schoorsteenveger Den Haag

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Den Haag? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

In Den Haag werken wij onder andere in de gebieden:

 • Bloemenbuurt
 • Bomenbuurt 
 • Centrum
 • Duindorp
 • Escamp
 • Haagse Hout
 • Houtwijk
 • Kraayenstein
 • Leidschenveen
 • Loosduinen
 • Scheveningen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Den Haag en omstreken
Telefoon: 070-7820409

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Den Haag? Bel: 070-7820409

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Den Haag en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Den Haag

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Den Haag nodig?

Jaarlijks hebben circa tweeduizend woningbezitters te maken met een schoorsteenbrand. In veel gevallen is de oorzaak slecht onderhoud aan de schoorsteen. De Schoorsteenbrigade veegt uw schoorsteen netjes schoon om deze schoorsteenbranden te voorkomen! Wanneer heeft u voor het laatst een schoorsteenveger in Den Haag ingeschakeld? Laat minstens één keer per jaar uw schoorsteen vegen!

Wanneer de schoorsteen vegen?

Hoe vaak u moet laten vegen is afhankelijk van hoe vaak u de schoorsteen gebruikt. Onze schoorsteenveger in Den Haag raadt aan om minstens twee keer per jaar te vegen bij intensief gebruik van de schoorsteen. Mocht u de schoorsteen minder of heel weinig gebruiken, dan is een veegbeurt per jaar vaak genoeg. Bij een ouder model schoorsteen is het laten vegen nog belangrijker. Vaak zijn deze schoorstenen poreus aan de binnenzijde, omdat de stenen niet behandeld zijn. Onder behandelen verstaan we het aanbrengen van een impregneermiddel. Brandbare deeltjes hechten zich zonder behandeling heel eenvoudig aan de stenen.

Tip: kies voor een roestvrijstalen rookkanaal wanneer u een nieuwe schoorsteen laat plaatsen. Brandbare deeltjes kunnen nauwelijks aan dit materiaal hechten.

Laat uw schoorsteen in de herfstperiode controleren en schoonmaken door onze Schoorsteenveger uit Den Haag. In de lente bouwen veel vogels een nestje in schoorstenen, die zij in de zomermaanden verlaten. Tijdens de herfstmaanden, net voor de periode waarin u de kachel gebruikt, kunnen we het nest verwijderen. De vogels hoeven zo niet gestoord te worden. Gebruikt u de schoorsteen vaak, laat dan halverwege de winter een extra keer vegen.

Onze diensten:

Waarom kiest u voor ons?

Waarom een schoorsteenveger uit Den Haag inschakelen?

Een van de redenen om uw schoorsteen door De Schoorsteenbrigade te laten reinigen, is een verzekeringskwestie. Veel verzekeraars stellen eisen aan hoe vaak u de schoorsteen moet laten vegen. U vindt deze eisen in de polisvoorwaarden van uw brand- of woonverzekering. Daarbij verkleint het regelmatig vegen van de schoorsteen het risico op brand aanzienlijk.

Brand in de schoorsteen is vaak het gevolg van creosoot. Creosoot is een aanslag op de binnenzijde van het rookkanaal. Deze aanslag hecht zich goed aan poreuze wanden. Creosoot ontstaat uit de rook van verbranding van hout of kolen. Deze aanslag is bijzonder brandbaar, waardoor een laag creosoot de kans op brand aanzienlijk vergroot.

Risico op een koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen het risico op brand is een reden om uw schoorsteen te vegen. Denk ook aan het risico op koolmonoxidevergiftiging. Een verstopt rookkanaal zorgt voor onvoldoende afvoer van koolmonoxide. De stof zal in de ruimte waar uw kachel staat blijven hangen. Niet alleen de laag creosoot kan een verstopping veroorzaken. Ook een vogelnestje kan de luchtafvoer blokkeren. Onze schoorsteenveger in Den Haag verhelpt beide problemen voor u.

Het is verstandig om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te hangen. De koolmonoxidemelder waarschuwt u als er teveel koolmonoxide in de lucht zit.

Hoger rendement met een schone schoorsteen

Een derde reden om onze schoorsteenveger uit Den Haag in te schakelen, is het hogere rendement waarvan u profiteert. Daarbij is een schone schoorsteen beter voor het milieu. Op het moment dat uw schoorsteen vuil is zuigt de schoorsteen niet genoeg zuurstof aan. Dit betekent dat u meer schadelijke deeltjes uitstoot.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Er zijn verschillende manieren om een vervuilde schoorsteen te vegen. Hierbij heeft onze schoorsteenveger uit Den Haag de keuze tussen het van boven of vanaf beneden reinigen van het rookkanaal. Er zijn verschillende factoren die beïnvloeden welke werkwijze geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Wanneer de hellingshoek te groot is is het beter om van beneden naar boven te vegen. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Den Haag staat immers voorop. Van onder naar boven vegen zorgt overigens maar in beperkte mate voor roet in uw kamer.

Van boven naar beneden werken

Mocht onze schoorsteenveger van boven naar beneden werken, dan gebeurt dit met een kogel. Aan deze kogel, die aan een lang touw hangt, zit een borstel bevestigd. Door de kogel heen en weer te bewegen vegen we de binnenkant van de schoorsteen. De laag creosoot wordt op deze manier verwijderd.

Van beneden naar boven reinigen

Het alternatief is het gebruik van een borstel, welke aan een lange stok bevestigd zit. Aan het uiteinde van deze stok kan steeds een nieuw deel worden gekoppeld. Zo wordt de stok alsmaar langer, waardoor de gehele schoorsteen gereinigd kan worden. Het langs de wanden van de schoorsteen bewegen van deze borstel verwijdert de laag creosoot.

Bent u benieuwd of uw schoorsteen toe is aan een veegbeurt? Of wilt u meer weten over de hulp die onze schoorsteenveger uit Den Haag kan bieden? Neem contact met ons op, zodat we u hier meer over kunnen vertellen.

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Bloemenbuurt
Bomenbuurt
Centrum
Duindorp
Escamp
Haagse Hout
Houtwijk
Kraayenstein
Laak
Leidschenveen
Loosduinen
Scheveningen
Schildersbuurt
Segbroek
Statenkwartier
Vogelwijk
Vruchtenbuurt
N.-Waldeck
Valkenboskwartier
Visserijbuurt
Ypenburg
Zeeheldenkwartier

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Den Haag? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Den Haag
Telefoon: 070-7820409