Schoorsteenveger Den Helder

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Den Helder? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Den Helder:

  • Stad binnen de Linie-Oost
  • Stad binnen de Linie-West
  • Stad binnen de Linie-Oost
  • Nieuw-Den Helder-West
  • De Schooten
  • Koegras
  • Duinzoom
  • Julianadorp

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Den Helder en omstreken
Telefoon: 0223-782505

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Den Helder? Bel: 0223-782505

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Den Helder en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Den Helder

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Den Helder biedt hulp

Wist u dat er in Nederland op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden voorkomen? Uit onderzoek blijkt dat 40% van deze schoorsteenbranden veroorzaakt wordt door vuil in het rookkanaal. Het geeft aan, hoe belangrijk een schone schoorsteen is! Onze schoorsteenveger uit Den Helder biedt hulp bij het onderhouden van uw schoorsteen. Met verschillende hulpmiddelen verwijderen wij achtergebleven vuil het rookkanaal om een schoorsteenbrand te voorkomen. Wanneer heeft u de schoorsteen op uw dak voor het laatst laten onderhouden?

Wanneer de schoorsteenveger uit Den Helder inschakelen?

Een schoorsteenveger uit Den Helder inschakelen is eens per jaar nodig. De herfst wordt hierbij vaak als het meest geschikte seizoen gezien. Zo weet u zeker dat de schoorsteen schoon is, als u de kachel in de winter gebruikt. Door het jaar heen kunnen er vogelnestjes in uw schoorsteen worden opgebouwd. In de herfst kunnen deze nestjes veilig verwijderd worden, zonder dat hier nog vogels op zitten. Zou u het nest te vroeg laten verwijderen, dan stoort u deze vogels mogelijk.

Bij een intensief gebruik van de kachel is een jaarlijkse schoonmaak niet voldoende. In zo’n situatie kan het verstandig zijn om voor een halfjaarlijkse schoonmaak te kiezen. Combineer het vegen van uw schoorsteen in de herfst met een voorjaarsschoonmaak. Ook bij een oudere schoorsteen kan het slim zijn, om deze vaker te laten vegen. Oudere schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. Doordat deze stenen niet behandeld zijn, kunnen brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan hechten. In een moderne schoorsteen worden deze poreuze stenen behandeld of vervangen voor een roestvrijstalen rookkanaal. Bij een roestvrijstalen rookkanaal kunnen deeltjes zich veel minder makkelijk hechten.

Onze diensten:

Redenen om een schoorsteen te laten vegen

Het laten vegen van een schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. De voornaamste reden om de schoorsteenveger uit Den Helder in te schakelen, is het voorkomen van een brand. Zoals eerder beschreven werd, komen er in Nederland jaarlijks 2.000 schoorsteenbranden voor. Deze branden zijn het gevolg van brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van kolen en hout. De deeltjes hechten zich in hun weg omhoog aan de wand van uw schoorsteen. De laag die hierbij ontstaat, creosoot, zal steeds dikker worden. Zo groeit het risico dat de laag in brand vliegt, als hier vonken op terechtkomen.

Bij een gaskachel is de kans op schoorsteenbranden iets kleiner. Dit betekent echter niet, dat de schoorsteen nu minder vaak geveegd hoeft te worden. Bij een gaskachel loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Iets wat bij houtkachels niet voorkomt. Op het moment dat de schoorsteen verstopt raakt, kan koolmonoxide uw woning steeds minder makkelijk verlaten. Op deze manier neemt de concentratie koolmonoxide in huis toe, met een mogelijke koolmonoxidevergiftiging tot gevolg. In het ergste geval verstikt u zich hierbij in uw eigen tong. Niet alleen onze schoorsteenveger uit Den Helder helpt u dit te voorkomen. Ook het gebruik van een koolmonoxidemelder kan een verstandige keuze zijn.

Een derde reden om uw schoorsteen te laten vegen, zijn de eisen die verzekeraars stellen. De verzekeraar vergoedt schade mogelijk niet, wanneer de schoorsteen niet goed onderhouden is. De exacte eisen voor het onderhoud aan uw schoorsteen vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw verzekeringen. Het is verstandig deze polisvoorwaarden nog eens na te lezen. De Schoorsteenbrigade voert het onderhoud altijd in lijn met deze eisen uit.

Ook het milieu kan een reden zijn om de schoorsteen te laten vegen. Door de schoorsteen te vegen kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes teruggedrongen. Daarbij wordt het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut.

Werkwijze bij het schoonvegen van uw schoorsteen

Onze schoorsteenveger uit Den Helder kunnen uw schoorsteen op verschillende manieren vegen. Er kan van boven naar beneden worden gewerkt, of juist van beneden naar boven. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de keuze, die hierbij gemaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak, de ruimte rondom een kachel in huis, enzovoorts. Ook de weersomstandigheden zijn van invloed op de werkwijze van De Schoorsteenbrigade.

Van beneden naar boven werken

Wanneer onze schoorsteenveger uit Den Helder van beneden naar boven werkt, wordt er een stok gebruikt. Aan de bovenzijde van deze stok bevindt zich een borstel, waarmee de schoorsteen geveegd wordt. De onderzijde kan steeds van een nieuw deel worden voorzien, om de stok te verlengen.

Van boven naar beneden werken

Het alternatief is vanaf uw dak naar beneden werken. Hierbij gebruiken we een lang touw, met daaraan een kogel. Deze kogels is voorzien van een borstel, die langs de wanden van het rookkanaal schuurt.

Meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Den Helder? Neem in beide gevallen contact met ons op, zodat we u kunnen informeren over de mogelijkheden.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Den Helder? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Den Helder
Telefoon: 0223-782505