Schoorsteenveger Deventer

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Deventer? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Deventer:

  • Bathmen
  • Bergweide
  • Binnenstad
  • Borgele en Platvoet
  • Colmschate
  • Diepenveen
  • Keizerslanden
  • Rivierenwijk
  • Voorstad
  • Zwolsewijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Deventer en omstreken
Telefoon: 0570-782406

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Deventer? Bel: 0570-782409

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Deventer en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Deventer

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Deventer inschakelen

Per jaar komen er in Nederland circa 2.000 schoorsteenbranden voor. Van deze 2.000 schoorsteenbranden wordt 40% veroorzaakt door vuil in het rookkanaal. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om de schoorsteen schoon te houden! Onze schoorsteenveger uit Deventer helpt u graag bij het schoonvegen van de schoorsteen. Het vegen van het rookkanaal is zowel bij gaskachels, als bij houtkachels noodzakelijk. Op deze pagina leest u meer over de noodzaak van het onderhouden van uw schoorsteen.

Wanneer moet ik een schoorsteenveger uit Deventer inschakelen?

De Schoorsteenbrigade raadt aan, om uw schoorsteen eens per jaar te reinigen bij een normaal gebruik. Dat wil zeggen, een schoorsteen die voornamelijk in de herfst en winter gebruikt wordt. Mocht u de schoorsteen vaker gebruiken, dan kan een halfjaarlijkse schoonmaak verstandig zijn. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor schoorsteenbranden. Brandbare deeltjes kunnen zich relatief eenvoudig aan de poreuze stenen van een dergelijke schoorsteen hechten. In nieuwe schoorstenen maakt men vaak gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal. Hier kunnen deze deeltjes zich veel minder makkelijk aan hechten.

Onze schoorsteenveger uit Deventer veegt de meeste schoorstenen tijdens de herfst schoon. Zo weet u zeker, dat u de kachel tijdens de winter veilig kunt gebruiken! Kiest u voor een halfjaarlijkse schoonmaak van het rookkanaal? Laat uw schoorsteen in dat geval ook tijdens de lente reinigen. Zou u de schoorsteen te vroeg in het jaar reinigen, dan zit hier mogelijk nog vuil in van de lente en zomer. Denk bijvoorbeeld aan vogels, die hun nest in de schoorsteen opbouwen tijdens de lente. Doordat vogels in de zomer uitvliegen, kan het nest veilig verwijderd worden in de herfst.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Bathmen
Bergweide
Binnenstad
Borgele en Platvoet
Colmschate
Diepenveen
Keizerslanden
Rivierenwijk
Voorstad
Zwolsewijk

Redenen om de schoorsteen schoon te vegen

Er zijn verschillende redenen, die het belang van het schoonvegen van schoorstenen benadrukken. De meest gehoorde reden voor het schoonmaken van het rookkanaal is het minimaliseren van de kans op een brand. Zoals reeds beschreven werd, kunnen brandbare deeltjes zich aan de wand van een schoorsteen hechten. Deze brandbare deeltjes komen voort uit de verbranding van hout of kolen. De laag met deze brandbare deeltjes, die we creosoot noemen, zal steeds dikker worden. Hiermee groeit ook de kans op een schoorsteenbrand. Onze schoorsteenveger uit Deventer voorkomt dit, door de laag voor u te verwijderen.

Vergelijkbaar met het risico op een brand, is het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht. Een te hoge concentratie koolmonoxide wordt logischerwijs veroorzaakt door een verstopping van het rookkanaal. Koolmonoxide kan uw woning op deze manier niet verlaten, waardoor het in de ruimte met uw kachel blijft hangen. Schaf voor uw eigen veiligheid een koolmonoxidemelder aan. Dit apparaat geeft een waarschuwing als de concentratie koolmonoxide te hoog wordt in huis.

Een derde reden om voor de hulp van onze schoorsteenveger in Deventer te kiezen, zijn de eisen van verzekeraars. Een verzekeraar zal niet alle kosten dekken, als een schoorsteenbrand veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud. In dit geval betekent dat vuil in de schoorsteen. In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u vinden aan welke eisen u moet voldoen. Onze schoorsteenveger uit Deventer adviseert u hier graag over.

Tot slot, zorgt het reinigen van het rookkanaal voor een verminderde belasting van het milieu. Dit komt doordat het schoonvegen van de schoorsteen voor een betere aanzuiging van zuurstof zorgt. Op deze manier worden er minder schadelijke gassen uitgestoten. Ook kan het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut worden.

Werkwijze bij het schoonvegen van uw schoorsteen

Onze schoorsteenveger uit Deventer kan op twee manier te werk gaan bij het reinigen van uw schoorsteen. We kunnen hierbij van boven naar beneden werken, maar ook van beneden naar boven. Het is van verschillende zaken afhankelijk, welke aanpak het beste bij uw schoorsteen past. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Een te steil dak kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Aanpak bij van boven naar beneden vegen

Wanneer van boven naar beneden wordt geveegd, gebruiken we een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een stevige borstel. Door de borstel lang de schoorsteenwanden te bewegen, komt het vuil los te zitten. Zo kan uw rookkanaal gereinigd worden, om schoorsteenbranden te voorkomen.

Van beneden naar boven werken

Het alternatief is van beneden naar boven werken. De Schoorsteenbrigade gebruikt hiervoor een stok, met aan de bovenzijde een borstel. Om ook bij de top van de schoorsteen te kunnen komen, kunnen er losse delen aan de stok worden toegevoegd. Zo wordt de hele schoorsteen voor u schoongeveegd.

Wilt u meer weten over de aanpak van onze schoorsteenvegers uit Deventer? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor het schoonvegen van uw schoorsteen? Neem contact met ons op, zodat wij u kunnen informeren over onze mogelijkheden. Samen verkleinen we de kans op een brand in uw schoorsteen!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Deventer? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Deventer
Telefoon: 0570-782409