Schoorsteenveger Doetinchem

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Doetinchem? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Doetinchem:

  • Gaanderen
  • Wehl
  • Nieuw-Wehl
  • Wijnbergen
 

 

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Doetinchem en omstreken
Telefoon: 
0314-782508

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Doetinchem? Bel: 0314-782508

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Doetinchem en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Doetinchem

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele hulp van schoorsteenveger uit Doetinchem

Om een schoorsteenbrand te kunnen voorkomen, is het essentieel dat de schoorsteen regelmatig onderhouden wordt. Onze schoorsteenveger uit Doetinchem helpt u hier graag bij. In Nederland vinden op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Van deze branden wordt 40% veroorzaakt door achtergebleven vuil in de schoorsteen. Het vuil kan vlam vatten en hierdoor een hevige brand in huis veroorzaken. Reden genoeg om de hulp van De Schoorsteenbrigade tijdig in te schakelen. Wanneer heeft u de schoorsteen van uw woning voor het laatst laten onderhouden?

Hoe vaak de schoorsteenveger uit Doetinchem inschakelen?

Wanneer u de kachel voornamelijk in de herfst en winter gebruikt, is een jaarlijkse schoonmaak voldoende. Gebruikt u de kachel ook in het voorjaar en de zomer? Laat de schoorsteen in dat geval eens per half jaar vegen door onze schoorsteenveger uit Doetinchem. Het vegen van de schoorsteen is zowel bij hout-, als bij gaskachels noodzakelijk. Een oudere schoorsteen is gevoeliger voor schoorsteenbranden dan een moderne schoorsteen. Het verschil zit hierbij in de gebruikte materialen. In een oudere schoorsteen zijn vaak poreuze, onbehandelde stenen gebruikt. Daar waar men in een moderne schoorsteen sneller voor een roestvrijstalen rookkanaal kiest.

Vaak wordt de herfst als de meest geschikte periode gezien voor het schoonvegen van de schoorsteen. U bent er zo van verzekerd, dat de schoorsteen veilig gebruikt kan worden in de winter. Het te vroeg in het jaar laten vegen van de schoorsteen is onverstandig. Vogels kunnen hun nestje na de schoonmaak in uw schoorsteen opbouwen. Door de schoorsteen in de herfst te vegen, kunnen deze vogelnesten veilig verwijderd worden. De kans dat het nest nog door vogels gebruikt wordt in de herfst, is zeer beperkt.

Onze diensten:

Noodzaak van het vegen van uw schoorsteen

Er zijn verschillende redenen, die aantonen hoe belangrijk het is om de schoorsteen regelmatig te vegen. Reeds werd al beschreven, dat er jaarlijks een paar duizend schoorsteenbranden voorkomen. Het voorkomen van een schoorsteenbrand is dan ook de voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Doetinchem in te schakelen. Bij de verbranding van hout en kolen komen brandbare deeltjes vrij. Deze brandbare deeltjes kunnen zich aan de wanden van uw schoorsteen hechten. De laag die hierbij ontstaat noemen we creosoot. Als vonken uit de kachel op deze laag vliegen, kan dit een brand veroorzaken.

Ook uw verzekeraar zal eisen, dat uw schoorsteen goed wordt onderhouden. Mocht de schoorsteen niet goed onderhouden blijken te zijn, zal schade mogelijk niet vergoed worden. In de polisvoorwaarden van uw verzekeringen vindt u de exacte eisen voor het onderhoud aan het rookkanaal. Onze schoorsteenvegers uit Doetinchem vegen uw schoorsteen in lijn met de eisen van uw verzekeraar. Neem uw polisvoorwaarden nog eens door, om te zien aan welke eisen u moet voldoen.

Soms wordt gedacht dat het vegen van de schoorsteen minder belangrijk is bij gaskachels. Dit is echter onjuist! Bij een gaskachel loopt u een verminderd risico op een schoorsteenbrand. De kans op een koolmonoxidevergiftiging is hierbij echter aanzienlijk groter. Als de schoorsteen verstopt zit, kan koolmonoxide uw woning minder makkelijk verlaten. Koolmonoxide blijft hierdoor in de ruimte hangen, wat een slaperig gevoel kan veroorzaken. In het ergste geval stikt u hierbij in uw eigen tong. Naast de hulp van onze schoorsteenveger uit Doetinchem kan ook het gebruik van een koolmonoxidemelder helpen. Een koolmonoxidemelder geeft een alarmsignaal op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Een laatste reden om uw schoorsteen te vegen, is de positieve invloed hiervan op het milieu. Als de kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen, wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes beperkt. Daarbij kan het rendement van de kachel op deze wijze optimaal benut worden.

Hoe wordt een schoorsteen geveegd door De Schoorsteenbrigade?

De Schoorsteenbrigade kan op verschillende manieren te werk gaan bij het vegen van uw schoorsteen. Er kan van boven naar beneden worden gewerkt, of van beneden naar boven. Verschillende factoren zijn bepalend in de keuze die onze schoorsteenveger uit Doetinchem maakt. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte rondom de kachel binnen uw woning. Ook de hellingsgraad van uw dak kan een bepalende factor zijn. Als de hellingsgraad te groot is, kan dit voor onveilige situaties zorgen.

Vanaf het dak naar beneden vegen

Uw rookkanaal vegen vanaf de bovenzijde gebeurt met een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, waarmee langs de wanden van het rookkanaal bewogen wordt.

Vanuit binnen naar boven werken

Het alternatief voor het werken vanaf uw dak, is van binnenuit omhoog werken. In dit geval wordt een stok gebruikt, met aan de bovenzijde een borstel. De stok kan steeds iets verlengd worden, zodat deze lang genoeg is. Op deze manier kan de top van het rookkanaal bereikt worden.

Wilt u meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Doetinchem? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Doetinchem? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Doetinchem
Telefoon: 0314-782508