Schoorsteenveger Dokkum

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dokkum? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Aalsum
  • Boarnwert
  • Damwâld
  • Driezum
  • Eastrum
  • Hiaure
  • Raard
  • Rinsumageest
  • Sibrandahus
  • Wetsens

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Dokkum en omstreken
Telefoon: 0519-782503

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dokkum? Bel: 0519-782503

Schoorsteenveger nodig?

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Over De Schoorsteenbrigade

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u ons bellen. Wij zijn De Schoorsteenbrigade, aangenaam kennis te maken. Wij zorgen al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger is elke dag anders. Iedere dag zijn we weer bezig met andere soorten schoorstenen. Wij vinden het belangrijk dat u weer zorgeloos kunt stoken. Daarnaast staan we ook voor voordelig en milieuvriendelijk stoken.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenvegers beschikbaar voor Dokkum en omgeving

Ieder jaar ervaren ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Studies geven aan dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de hoofdoorzaak is. Koolmonoxidevergiftigingen zijn naast schoorsteenbranden ook een aanzienlijk risico. Onze schoorsteenveger in Dokkum staat gereed om u te helpen deze gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten reinigen?

Optimale tijd voor schoorsteenvegen begrijpen

Het is van groot belang om te weten dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhankelijk is van het gebruik van uw kachel. Bij intensief gebruik wordt aanbevolen om de schoorsteen om de zes maanden te reinigen. Als u de kachel minder vaak gebruikt, is een jaarlijkse schoonmaak meestal afdoende. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen, waarvan de gebruikte stenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden. Dit maakt ze vatbaar voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze schoorsteenveger in Dokkum adviseert woningeigenaren om hun schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Daarnaast kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen gebruiken om hun nesten te bouwen, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Hierdoor is het nest in de herfst verlaten en kan het veilig worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u liever twee keer per jaar de schoorsteen wilt laten reinigen, is het ook een optie om dit in het voorjaar te plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Dokkum

Het is van groot belang om een schoorsteenveger in Dokkum in te schakelen om diverse redenen. Allereerst stellen verzekeringsmaatschappijen eisen aan regelmatig schoorsteenonderhoud, zoals vastgelegd in de polisvoorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan schade mogelijk niet worden gedekt door uw verzekeraar.

Bovendien is het essentieel om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel hoopt zich creosoot op aan de binnenwanden van het rookkanaal, een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op een schoorsteenbrand, vooral wanneer de schoorsteenwanden poreus zijn. Het plaatsen van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandgevaar verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Bovendien bestaat er gevaar voor koolmonoxidevergiftiging bij een slecht onderhouden schoorsteen. Een verstopt rookkanaal kan koolmonoxide niet naar buiten afvoeren, waardoor deze giftige stof zich in de ruimte van uw kachel ophoopt. Zowel creosoot als vogelnesten kunnen een dergelijke verstopping in uw schoorsteen veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Dokkum zorgt voor deskundige verwijdering van deze blokkades.

Als extra tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het verstandig om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te plaatsen. Deze melder waarschuwt u als het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Duurzaamheid begint thuis: Kies voor een schone kachel

Tenslotte draagt regelmatig schoorsteenonderhoud bij aan een duurzamere levensstijl door de efficiëntie van uw kachel te verbeteren. Een verstopt rookkanaal beperkt de luchttoevoer, wat leidt tot een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Dokkum staat klaar om u verder te informeren over deze cruciale kwesties.

Schoorsteenveger Dokkum

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Aalsum
Boarnwert
Damwâld
Driezum
Eastrum
Hiaure
Raard
Rinsumageest
Sibrandahus
Wetsens

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel ons direct

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het reinigen van een schoorsteen in uw huis zijn er twee verschillende methoden beschikbaar. Onze schoorsteenveger in Dokkum kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen of van beneden naar boven, afhankelijk van verschillende factoren zoals de hellingshoek van uw dak. Als uw dak een steile hellingshoek heeft, kan het gevaarlijk zijn om van boven naar beneden te werken.

Schoonmaak van boven naar beneden 

Bij het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden gebruikt onze schoorsteenveger in Dokkum een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de creosootlaag en ander vuil in uw rookkanaal worden verwijderd.

Werken van beneden naar boven 

De alternatieve methode is het reinigen van het rookkanaal van beneden naar boven. Hierbij wordt een borstel op een lange stok gebruikt. Aan de onderkant van de stok kan steeds een extra stuk worden toegevoegd om de volledige schoorsteen te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden wij aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Dokkum om zo schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Dokkum? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Dokkum
Telefoon: 0519-782503