Schoorsteenveger Dordrecht

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dordrecht? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Dordrecht:

 • Binnenstad
 • Crabbehof Zuidhoven
 • Dubbeldam
 • Het Reeland
 • Nieuwe Krispijn
 • Noordflank
 • Oud Krispijn
 • Staart
 • Stadspolders
 • Sterrenburg
 • Wielwijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Dordrecht en omstreken
Telefoon: 078-7820521

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dordrecht? Bel: 078-7820521

Schoorsteenveger Arjan

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Arjan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Arjan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger is elke dag anders. Elke dag ben ik weer bezig met ander soort schoorstenen. Ik vind het belangrijk om
te vertellen tegen mijn klanten wat ik doe. Ik merk namelijk dat veel mensen
nog weinig af weten van schoorsteenvegen. Hierdoor probeer ik mijn kennis over te brengen aan de klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Dordrecht nodig?

In Nederland vinden er op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Bijna de helft van deze schoorsteenbranden wordt veroorzaakt door achterstallig onderhoud aan de schoorsteen. Onder het onderhouden van schoorstenen verstaan we het schoonvegen hiervan. Op deze manier wordt voorkomen dat er een brandbare laag ontstaat. Onze schoorsteenveger uit Dordrecht helpt u graag bij deze vorm van onderhoud aan uw schoorsteen. Wanneer heeft u de schoorsteen op uw woning voor het laatst laten reinigen?

Moment om een schoorsteenveger uit Dordrecht in te schakelen

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan, hun schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan is een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt raadzaam.

Niet alleen bij het gebruik van een houtkachel is het reinigen van de schoorsteen belangrijk. Ook bij een gaskachel moet de schoorsteen jaarlijks worden schoongemaakt. Door het jaar heen kan er een brandbare laag op de binnenwand van de schoorsteen ontstaan. Dit vergroot de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk.

Niet alleen deze laag maakt het verstandig om de schoorsteen te laten vegen. Ook kan onze schoorsteenveger uit Dordrecht hulp bieden bij het verwijderen van vogelnestjes. De vogelnestjes zorgen ervoor, dat rook en bijvoorbeeld koolmonoxide uw woning niet meer kunnen verlaten. Iets wat u wenst te voorkomen! Vaak wordt de herfst als het meest geschikte seizoen gezien om de schoorsteen te vegen. U zult de schoorsteen immers het meeste gebruiken tijdens de winter. Daarbij zijn de vogelnestjes verlaten, wanneer wij deze in de herfst verwijderen.

Schoorsteenveger Dordrecht

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Binnenstad
Crabbehof Zuidhoven
Dubbeldam
Het Reeland
Nieuw Krispijn
Noordflank
Oud Krispijn
Staart
Stadspolders
Sterrenburg
Wielwijk

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen vier belangrijke redenen, om de schoorsteen te laten vegen. De voornaamste reden om een schoorsteen te vegen, is het voorkomen van een brand in huis. Reeds werd beschreven, dat er zich een brandbare laag zal vormen aan de binnenzijde van uw schoorsteen. Deze laag komt voort uit de brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van hout en kolen. Met name oude schoorstenen zijn gevoelig voor deze deeltjes. Doordat de stenen van een oudere schoorsteen poreus zijn, hechten de deeltjes zich hier heel gemakkelijk aan. De laag die ontstaat noemen we creosoot.

Niet alleen wilt u de kans op een schoorsteenbrand binnen uw woning verkleinen. Ook stelt de verzekeraar eisen aan het onderhoud aan uw schoorsteen. Onze schoorsteenveger uit Dordrecht kan de schoorsteen zo voor u vegen, dat u deze voldoet aan de eisen van uw verzekeraar. Zou uw schoorsteen niet aan deze eisen voldoen, dan wordt schade in geval van brand mogelijk niet vergoed.

Eerder werd al beschreven, dat het ook bij gaskachels belangrijk is om voor het vegen van de schoorsteen te zorgen. Een schoorsteenveger uit Dordrecht kan hierbij vogelnestjes verwijderen. Op deze manier wordt voorkomen, dat koolmonoxide uw woning niet kan verlaten bij het gebruik van de kachel. Als de concentratie koolmonoxide te hoog wordt, resulteert dit in gevaarlijke situaties. In het ergste geval verstikt u zichzelf in uw tong, door de verlammende werking van koolmonoxide. Schakel niet alleen onze schoorsteenveger uit Dordrecht in, maar maak ook gebruik van een koolmonoxidemelder. Dit apparaat waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Het bijdragen aan een beter milieu is een vierde reden om de schoorsteen te laten vegen. In een schone schoorsteen wordt het voor uw kachel makkelijker om zuurstof aan te zuigen. Dit verkleint de uitstoot van schadelijke deeltjes. Ook kan het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut worden.

Werkwijze van onze schoorsteenveger in Dordrecht

De schoorsteenvegers van De Schoorsteenbrigade hebben verschillende hulpmiddelen om uw schoorsteen te reinigen. We kunnen van boven naar beneden werken, of van beneden naar boven. Verschillende factoren bepalen welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak, de weersomstandigheden, enzovoorts. Bij het vegen van uw schoorsteen staat de veiligheid van onze schoorsteenveger altijd bovenaan.

Van beneden naar boven vegen

Wanneer vanuit uw woning naar boven wordt geveegd, maakt onze schoorsteenveger gebruik van een stok. Aan de bovenzijde van de stok bevindt zich een borstel, waarmee langs de wanden van de schoorsteen bewogen wordt. Via de onderzijde is het mogelijk om steeds een nieuw stuk aan de stok toe te voegen. Op deze manier wordt de stok lang genoeg om door de hele schoorsteen te komen.

Van boven naar beneden werken

Het alternatief voor deze aanpak, is van boven naar beneden werken. Logischerwijs werken we hierbij vanaf uw dak. Met een kogel aan een lang touw bewegen we langs de wanden van uw rookkanaal. Aan deze kogel zit een grove borstel, waarmee de brandbare laag los zal laten. Ook ander vuil kan zo verwijderd worden.

Wilt u meer weten over de manier van werken bij De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor het reinigen van uw eigen schoorsteen? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Schoorsteenveger nodig? Bel Arjan

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Dordrecht? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Dordrecht en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Dordrecht
Telefoon: 078-7820521