Schoorsteenveger Dronten

Schoorsteenveger Dronten

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dronten? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Biddinghuizen
  • Dronten
  • Ketelhaven
  • Roggebotsluis
  • Swifterbant
 

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Dronten en omstreken
Telefoon: 0321-782503

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dronten? Bel: 0321-782503

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenvegers beschikbaar voor Dronten en omgeving?

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 2.000 huishoudens geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek toont aan dat in 40% van deze gevallen gebrekkig onderhoud aan de schoorsteen de belangrijkste oorzaak is. Naast schoorsteenbranden vormt ook het risico op koolmonoxidevergiftiging een aanzienlijke zorg. Onze deskundige schoorsteenveger in Dronten staat klaar om u te ondersteunen bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Wanneer moet ik de schoorsteen laten vegen

Het is cruciaal om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhangt van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Als u uw kachel intensief gebruikt, wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Bij minder frequent gebruik volstaat meestal een jaarlijkse schoonmaak. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze gevoelig zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Dronten adviseert huiseigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig verwijderd kan worden zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan tweemaal per jaar schoorsteenreiniging, is het ook een optie om dit in het voorjaar te plannen.

Waarom een beroep doen op Drontens schoorsteenveegservice?

Er zijn meerdere redenen waarom het van groot belang is om een schoorsteenveger in Dronten in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmaat van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In geval van een schoorsteenbrand kan het voorkomen dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Naast de eisen van uw verzekeraar is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Risico op koolmonoxide: wat u moet weten

Niet alleen bestaat het gevaar van een woningbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er is ook risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Als het rookkanaal geblokkeerd is, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen zulke obstructies veroorzaken. Onze bekwame schoorsteenveger in Dronten heeft de expertise om deze obstakels te verwijderen.

Een nuttige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder waarschuwt u als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Een bijkomende reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit de efficiëntie van uw kachel verbetert, wat bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Dronten staat klaar om u uitvoerig te informeren over deze belangrijke kwesties.

Schoorsteenveger Dronten

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Biddinghuizen
Dronten
Ketelhaven
Roggebotsluis
Swifterbant

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Stappen bij schoorsteenvegen: onze aanpak

Bij het reinigen van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende aanpakken beschikbaar, afhankelijk van diverse factoren, waaronder de dakhoek. Onze schoorsteenveger in Dronten kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven te reinigen, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw situatie.

Van boven naar beneden reinigen

Bij het uitvoeren van schoorsteenreiniging van boven naar beneden, maakt onze schoorsteenveger in Dronten gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, waarmee de binnenwanden van de schoorsteen worden geschrobd om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal te verwijderen. Hierdoor wordt de schoorsteen effectief gereinigd.

Werken van beneden naar boven 

Een andere methode is om het rookkanaal van onder naar boven te reinigen. Hierbij wordt een borstel bevestigd aan een lange stok, en extra delen kunnen aan de onderkant van de stok worden toegevoegd om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Dronten om zo het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Dronten? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Dronten
Telefoon: 0321-782503