Schoorsteenveger Ede

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Ede? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Ede:

  • Bekkekom
  • Ede Oost 
  • Ede Veldhuizen
  • Ede West
  • Ede Zuid
  • Halderbrink
  • Kernhem
  • Lunteren
  • Maandereng
  • Rietkampen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Ede en omstreken
Telefoon: 0318-782509

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Ede? Bel: 0318-782509

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Ede en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Ede

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Ede inschakelen?

De kans op een schoorsteenbrand in huis is relatief groot, wanneer u de schoorsteen onvoldoende onderhoudt. In Nederland komen jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden voor, waarvan circa 40% veroorzaakt wordt door slecht onderhoud. Als gevolg van achterstallig onderhoud ontstaat er een brandbare laag op de binnenwand van de schoorsteen. Onze schoorsteenveger uit Ede kan deze brandbare laag voor u verwijderen. De kans op een schoorsteenbrand neemt zo aanzienlijk af. Het vegen van de schoorsteen is zowel bij hout-, als bij gaskachels noodzakelijk.

Geschikt moment om de schoorsteenveger uit Ede in te schakelen

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan, om onze schoorsteenveger uit Ede zeker eens per jaar in te schakelen. Mocht u de kachel in huis intensief gebruiken, dan is het verstandig dit tweemaal per jaar te doen. De schoorsteenveger komt bijvoorbeeld graag in de lente en herfst bij u langs! Door het jaar heen zal er zich een brandbare laag vormen in de schoorsteen. De kans op het ontstaan van deze laag is het grootst bij oudere schoorstenen. Deze schoorstenen zijn gemaakt met stenen, die erg poreus zijn. Dit betekent dat brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan kunnen hechten. Bij de moderne schoorstenen gebeurt dit minder snel. Deze schoorstenen worden vaak voorzien van een roestvrijstalen rookkanaal.

Niet alleen de brandbare laag maakt het schoonmaken van de schoorsteen noodzakelijk. Ook kan onze schoorsteenveger uit Ede zorgen voor het verwijderen van oude vogelnestjes in uw rookkanaal. De vogelnestjes leiden ertoe, dat rook en andere stoffen uw woning minder makkelijk verlaten. Dit brengt risico’s met zich mee, die later op deze pagina besproken worden. De vogelnestjes zijn in de herfst vaak niet meer bewoond. U kunt ze zodoende veilig laten verwijderen in dit seizoen.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Bekkekom
Ede Oost
Ede Veldhuizen
Ede West
Ede Zuid
Halderbrink
Kernhem
Lunteren
Maandereng
Rietkampen

Uw schoorsteen laten vegen is zeer belangrijk

Vaak wordt het voorkomen van een schoorsteenbrand aangedragen als de belangrijkste reden om de schoorsteen te vegen. Eerder werd al beschreven, dat brandbare deeltjes aan de binnenwand van de schoorsteen kunnen hechten. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout of kolen. De brandbare laag, die als gevolg van deze deeltjes ontstaat, noemen we creosoot. Door de schoorsteen te laten vegen, wordt deze brandbare laag tijdig voor u verwijderd. De kans op een schoorsteenbrand neemt zo sterk af.

Niet alleen voor het voorkomen van een brand is het vegen van de schoorsteen belangrijk. Ook stelt uw verzekeraar zeer waarschijnlijk eisen aan het onderhoud, wat aan de schoorsteen moet worden uitgevoerd. Wanneer niet aan deze eisen is voldaan, wordt schade bij brand niet altijd vergoed. Dit kan ertoe leiden dat u te maken krijgt met een grote financiële tegenslag bij een brand.

Naast de risico’s die een houtkachel met zich meebrengen, is ook een gaskachel niet altijd veilig. Een gaskachel stoot koolmonoxide uit, wat uw woning via de schoorsteen verlaat. Als de schoorsteen verstopt zit, dan blijft het koolmonoxide in uw woning hangen. Een dergelijke verstopping kan het gevolg zijn van een vogelnestje of losse takjes. Als gevolg van een te hoge concentratie koolmonoxide, kunt u zichzelf verstikken in uw tong. Iets waarop de kans kleiner wordt, wanneer u een koolmonoxidemelder ophangt. Dit apparaat geeft een alarmsignaal, op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt. Combineer het gebruik van een koolmonoxidemelder met het regelmatig laten reinigen van de schoorsteen.

Tot slot, zorgt het vegen van de schoorsteen voor een optimale benutting van het rendement van uw kachel. Daarbij is het belangrijk dat de kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes door de kachel sterk verminderd.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen in Ede

Wanneer onze schoorsteenveger in Ede voor u aan de slag gaat, kunnen we uit twee werkwijzen kiezen. Er kan van boven naar beneden worden gewerkt, of andersom. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke werkwijze het beste past bij uw schoorsteen. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak, de weersomstandigheden, enzovoorts. Als het dak te steil is, zal gekozen worden voor een werkwijze van binnenuit. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Ede staat altijd bovenaan.

Van boven naar beneden aan de slag

Als er vanaf uw dak naar beneden wordt gewerkt, doen we dit met een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de schoorsteenwand wordt bewogen. Op deze manier zal het creosoot loslaten en neemt de kans op een brand af. Vanzelfsprekend kunnen ook andere vormen van vuil op deze manier verwijderd worden.

Van binnenuit naar boven vegen

Mocht er van binnen uw woning naar boven worden geveegd, dan gebruiken we een stok. Aan de bovenzijde van deze stok zit een borstel. De borstel wordt met de stok langs de schoorsteenwand bewogen om vuil te verwijderen. Aan de onderzijde kan steeds een deel aan de stok worden toegevoegd. Zo is deze lang genoeg!

Meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of direct een afspraak in te plannen.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Ede? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Ede
Telefoon: 0318-782509