Schoorsteenveger Eindhoven

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Eindhoven? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gebieden in Eindhoven:

  • Eindhoven centrum
  • Strijp
  • Hurk
  • Stratum
  • Tongelre
  • Gennep
  • Gestel
  • Groenewoud
  • Blixembosch
  •  Acht

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Eindhoven en omstreken
Telefoon: 040-7820297

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Eindhoven? Bel: 040-7820297

Schoorsteenveger Erwin

De Schoorsteenbrigade

Wie is Erwin?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Erwin, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al 32 jaar voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik vind als schoorsteenveger de omgang met de klanten heel belangrijk. Ik wil de mensen het juiste advies geven en ze de waarheid vertellen. Als schoorsteenveger is mijn werk heel erg afwisselend waardoor het zo leuk blijft. De vetste klus die ik heb gedaan is een nieuw kanaal maken voor een klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Eindhoven inschakelen?

Om de kans op een schoorsteenbrand in huis te verkleinen, is het belangrijk om de schoorsteen jaarlijks schoon te maken. Wist u dat er jaarlijks gemiddeld 2.000 huishoudens zijn, die met zo’n schoorsteenbrand te maken krijgen? In ongeveer 40% van de gevallen komen deze branden voort door vuil in de schoorsteen. Onze schoorsteenveger uit Eindhoven helpt u graag bij het reinigen van de schoorsteen en het rookkanaal. Zowel bij houtkachels, als bij gaskachels is het regelmatig laten reinigen van de schoorsteen noodzakelijk.

Moment om een schoorsteenveger uit Eindhoven in te schakelen

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan, hun schoorsteen zeker jaarlijks te laten reinigen. Gebruikt u de kachel in huis het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval eens per half jaar schoonvegen. Op deze manier voorkomt u dat er vuil in de schoorsteen achterblijft, of dat hier een brandbare laag in ontstaat. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor de ontwikkeling van zo’n brandbare laag. Deze schoorstenen zijn opgebouwd met stenen die vrij poreus zijn. Dit betekent dat brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan kunnen hechten.

Onze schoorsteenveger uit Eindhoven kan in de herfst bij u langskomen, om de schoorsteen schoon te maken voor de winter. Zo weet u zeker, dat u de kachel in de winter veilig kunt gebruiken. Daarnaast voorkomt u verstoring van vogels die hun nest in de schoorsteen gebouwd hebben. Vogels gebruiken schoorstenen vaak tijdens de lente, om hun nest op een veilige plek op te bouwen. Dit geldt vanzelfsprekend niet voor schoorstenen, die ook tijdens het voorjaar in gebruik zijn. Mocht u de schoorsteen tweemaal per jaar willen laten reinigen, dan kunt u dit het beste tijdens de lente en herfst doen.

Redenen om een schoorsteen schoon te laten vegen

Het verkleinen van de kans op brand is de voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Eindhoven in te schakelen. Reeds werd beschreven, dat er een brandbare laag op de wand van de schoorsteen ontstaat. Deze laag komt voort uit de deeltjes die vrijkomen bij de verbranding van hout of kolen. De ophoping van deze deeltjes op de wand van een schoorsteen noemen we creosoot. Wanneer vonken in aanraking komen met deze laag, kan dit resulteren in een brand. Ook ander vuil in de schoorsteen zou een brand tot gevolg kunnen hebben.

Ander vuil is echter voornamelijk riskant, met het oog op koolmonoxidevergiftigingen. Een vogelnestje zorgt er bijvoorbeeld voor, dat koolmonoxide de ruimte minder makkelijk kan verlaten. De concentratie koolmonoxide in de lucht neemt op deze manier toe, met alle risico’s van dien. Het is verstandig om bij een gaskachel een koolmonoxidemelder op te hangen. De koolmonoxidemelder waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide sterk toeneemt. Zo kunt u de schoorsteen tijdig laten schoonmaken door onze schoorsteenveger uit Eindhoven.

Bij een eventuele brand in de schoorsteen is het mogelijk dat er geen vergoeding plaatsvindt door verzekeraars. Vaak stelt een verzekeraar eisen voor het tijdig schoonmaken van de schoorsteen, zodat er minder kans op brand aanwezig is. In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u eisen terugvinden, die gerelateerd zijn aan de staat van de schoorsteen.  Reden genoeg om regelmatig voor de hulp van De Schoorsteenbrigade te kiezen. Het voorkomt dat u schade bij brand zelf moet bekostigen.

Tot slot, kan het vegen van de schoorsteen bijdragen aan een schoner milieu. De kachel moet voldoende zuurstof aan kunnen zuigen, om de uitstoot van schadelijke deeltjes te minimaliseren. Daarbij heeft de kachel een beter rendement bij een schoon rookkanaal.

Schoorsteenveger Eindhoven

Onze diensten:

Wij zijn onder andere actief in de volgende wijken:
Eindhoven centrum
Strijp
Hurk
Stratum
Tongelre
Gennep
Gestel
Groenewoud
Blixembosch
Acht

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Erwin

Schoonmaken van een schoorsteen: hoe werkt dat?

Bij het schoonvegen van de schoorsteen heeft onze schoorsteenveger in Eindhoven verschillende mogelijkheden. De keuze ligt tussen van boven naar beneden werken, of juist andersom. Verschillende factoren hebben invloed op de uiteindelijke keuze, die de schoorsteenveger maakt. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van onze schoorsteenveger uit Eindhoven altijd voorop. Een te grote hellingshoek of slechte weersomstandigheden kunnen een reden zijn om van beneden naar boven te werken.

Van beneden naar boven werken

Bij het schoonmaken van beneden naar boven, gebruikt de schoorsteenveger een lange stok. Aan de bovenzijde van deze stok bevindt zich een borstel, die langs de schoorsteenwanden beweegt. Door aan de onderzijde van de stok onderdelen toe te voegen, is het mogelijk om de stok te verlengen. Zo is de stok lang genoeg om de hele schoorsteen schoon te maken.

Van boven naar beneden vegen

Het alternatief is van boven naar beneden vegen. Hierbij gebruikt de schoorsteenveger in Eindhoven een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een borstel, die door het rookkanaal beweegt. Op deze manier zorgt de kogel voor verwijdering van het vuil in het rookkanaal en aan de wanden van de schoorsteen.

Bent u benieuwd of uw schoorsteen toe is aan een schoonmaakbeurt? Neem contact met onze schoorsteenvegers uit Eindhoven op, om een afspraak in te plannen. We komen graag bij u langs, om de kans op een schoorsteenbrand samen te verkleinen!

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Eindhoven? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Eindhoven en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Eindhoven
Telefoon: 040-7820297