Schoorsteenveger Emmen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Emmen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Emmen:

  • Angelslo
  • Bargares
  • Emmer Compascuum
  • Emmerhout
  • Emmermeer
  • Erica
  • Klazienaveen
  • Nieuw Amsterdam
  • Rietlanden
  • Schoonebeek

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Emmen en omstreken
Telefoon: 0591-782466

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Emmen? Bel: 0591-782466

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Emmen nodig?

 Verklein de kans op een schoorsteenbrand in huis, door uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen. De noodzaak van het reinigen van de schoorsteen blijkt wel uit de 2.000 schoorsteenbranden, die jaarlijks voorkomen. Van deze schoorsteenbranden wordt circa 40% veroorzaakt door achtergebleven vuil in het rookkanaal. Onze schoorsteenveger uit Emmen helpt u uw rookkanaal schoon te houden! Niet alleen bij een houtkachel moet de schoorsteen geveegd worden. Ook in het geval van gaskachels is het belangrijk om de schoorsteen te reinigen.

Geschikt seizoen om de schoorsteenveger uit Emmen in te schakelen

Het vegen van de schoorsteen van uw woning kan het hele jaar door. De meeste schoorstenen worden tijdens de herfst geveegd. Op deze manier weet u zeker, dat u de kachel in de winter veilig kunt gebruiken. Wanneer u de kachel al vroeg in het jaar zou laten vegen, loopt u het risico dat er opnieuw vuil in de schoorsteen terecht komt. Denk bijvoorbeeld aan een vogelnestje, die hier tijdens het voorjaar gebouwd wordt door vogels. Door de schoorsteenveger uit Emmen in de herfst te laten komen, kan zo’n vogelnestje veilig verwijderd worden. De vogels zullen op dat moment al uitgevlogen zijn.

De Schoorsteenbrigade raadt mensen soms aan om hun schoorsteen tweemaal per jaar te vegen. Dit geldt bijvoorbeeld voor huishoudens die hun kachel het hele jaar door gebruiken. Ook wanneer u een oude schoorsteen heeft, kan dit verstandig zijn. Een oude schoorsteen wordt vaak opgebouwd met poreuze stenen. Brandbare deeltjes uit de kachel kunnen zich makkelijk aan deze stenen hechten. Het gevolg is een zeer brandbare laag! Moderne schoorstenen worden van een roestvrijstalen rookkanaal voorzien. Deeltjes hechten zich veel minder makkelijk aan dit materiaal.

Schoorsteenveger in Emmen

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Angelslo
Bargares
Emmer Compascuum
Emmerhout
Emmermeer
Erica
Klazienaveen
Nieuw Amsterdam
Rietlanden
Schoonebeek

Waarom een schoorsteenveger uit Emmen inschakelen

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Emmen kan om verschillende redenen noodzakelijk voor u zijn. Bij een hout- of kolenkachel wilt u de kans op een brand in huis minimaliseren. Eerder werd al beschreven, dat er zich een brandbare laag op de binnenwand van een schoorsteen kan vormen. Deze brandbare laag bestaat uit creosoot, wat voorkomt uit brandbare deeltjes. De deeltjes komen op hun beurt vrij bij de verbranding van hout of kolen. Door deze laag vakkundig te laten verwijderen, neemt de kans op een brand in huis af.

Ook vanuit het oogpunt van een verzekeraar is het belangrijk om uw schoorsteen te laten vegen. Een verzekeraar zal geen schade vergoeden, als blijkt dat u dit had kunnen voorkomen. In de polisvoorwaarden van uw verzekering vindt u vaak meer informatie over de eisen die een verzekeraar stelt. Let in het bijzonder op de eisen, gerelateerd aan het onderhouden van uw schoorsteen. Onze schoorsteenveger uit Emmen kan u adviseren over passend onderhoud.

In het geval van een gaskachel is de kans op een schoorsteenbrand kleiner. Bij dit type kachel loopt u echter het risico slachtoffer te worden van een koolmonoxidevergiftiging. Het risico op een koolmonoxidevergiftiging neemt toe, als het rookkanaal van uw kachel verstopt raakt. Een verstopping kan veroorzaakt worden door een vogelnestje of ander vuil. Het koolmonoxide zal door de verstopping minder makkelijk afgevoerd kunnen worden, waardoor de concentratie koolmonoxide in huis toeneemt. Laat niet alleen uw schoorsteen regelmatig vegen. Ook is het verstandig om een koolmonoxidemelder bij uw gaskachel in de buurt te monteren. Dit apparaat waarschuwt u wanneer de concentratie koolmonoxide te groot wordt.

Een laatste reden om voor het schoonmaken van uw rookkanaal te kiezen, is het feit dat dit het milieu ten goede komt. Des te meer zuurstof er door een kachel kan worden aangezogen, des te lager zal de uitstoot van schadelijke stoffen zijn door een kachel. Ook wordt het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut.

Aanpak van de reiniging van een schoorsteen

Een schoorsteen kan op twee manieren geveegd worden door onze schoorsteenveger uit Emmen. Er kan vanaf uw dak naar beneden toe gewerkt worden, of van binnenuit naar boven. Welke aanpak het beste past bij uw schoorsteen, is van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Wanneer deze hellingshoek te groot is, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Emmen staat altijd voorop!

Vanaf het dak naar beneden werken

Wanneer vanaf het dak naar beneden wordt gewerkt, gebruikt De Schoorsteenbrigade een touw met een kogel. Deze kogel is uitgevoerd met een borstel. Door het touw heen en weer te bewegen veegt de borstel de brandbare laag van de schoorsteenwand. Vanzelfsprekend kan ook ander vuil op deze manier verwijderd worden.

Van binnenuit naar boven vegen

Het alternatief is van binnenuit naar boven vegen. Hierbij gebruiken we een stok, waaraan een borstel gemonteerd zit. Door aan de onderzijde steeds een deel aan de stok toe te voegen, wordt deze langer. Zo kan ook het uiteinde van het rookkanaal worden bereikt met dit schoonmaakhulpmiddel.

Wilt u direct een afspraak plannen voor het schoonmaken van uw schoorsteen? Of wilt u eerst meer informatie van De Schoorsteenbrigade? Neem in beide gevallen contact met ons op, zodat we u meer over onze werkwijze kunnen vertellen.

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Emmen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Emmen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Emmen
Telefoon: 0591-782466