Schoorsteenveger Enschede

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Enschede? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Enschede:

 • Binnensingelgebied
 • Boddenkamp
 • Boswinkel
 • Bolhaar
 • Campus UT
 • Centrum
 • De Bothoven
 • De Enschmakre
 • Deppenbroek
 • Dolphia
 • Helmerbroek
 • Horstlanden-Veldkamp

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Enschede en omstreken
Telefoon: 053-7820509

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Enschede? Bel: 053-7820544

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Enschede en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Enschede

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Enschede nodig?

Wist u dat er jaarlijks meer dan 2.000 schoorsteenbranden ontstaan in Nederland? In 40% van de gevallen zijn deze schoorsteenbranden het gevolg van een slecht onderhoud. Denk aan een verstopte schoorsteen door een vogelnestje, het ontstaan van een brandbare laag, enzovoorts. Voorkom een brand in uw eigen schoorsteen! Onze schoorsteenveger uit Enschede helpt u bij het reinigen hiervan. Het reinigen van een schoorsteen is zowel bij een houtkachel als bij een gaskachel noodzakelijk.

Wanneer moet ik de schoorsteen laten reinigen?

Onze schoorsteenveger uit Enschede raadt woningbezitters aan, om de schoorsteen zeker eens per jaar te reinigen. U doet er verstandig aan, om dit tijdens de herfstmaanden te laten doen. Zo is het rookkanaal schoon, op het moment dat u de kachel in de winter wilt gebruiken. Daarbij kunnen zich in het voorjaar vogels vestigen in de schoorsteen. Zij bouwen hier een nestje om jongen te krijgen. In de zomer vliegen de vogels uit, waardoor het nest in de herfst verwijderd kan worden. De vogels worden op deze manier niet gestoord.

Mocht u een kachel intensief gebruiken, dan is het raadzaam om de schoorsteen tweemaal per jaar te reinigen. Dit geldt ook voor oudere schoorstenen. Vaak zijn de stenen van deze schoorstenen poreus, waardoor de brandbare deeltjes zich hier heel eenvoudig aan kunnen hechten. Dat deze stenen poreus zijn valt te verklaren, door het feit dat de stenen vroeger niet geïmpregneerd werden.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Binnensingelgebied
Boddenkamp
Boswinkel
Bolhaar
Campus UT
Centrum
De Bothoven
De Enschmakre
Deppenbroek
Dolphia
Helmerbroek
Horstlanden-Veldkamp

Noodzaak van het inschakelen van een schoorsteenveger in Enschede

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen, die maken dat het inschakelen van De Schoorsteenbrigade noodzakelijk is. Kijk bijvoorbeeld nog eens naar de polisvoorwaarden van uw brand- of woonverzekering. De kans is groot, dat hierin opgenomen is hoe vaak de schoorsteen gereinigd moet worden. Wanneer u niet aan deze eis voldoet, zal schade als gevolg van een schoorsteenbrand niet vergoed worden. De exacte eisen kunnen per verzekeraar en type verzekering verschillen.

Ook wilt u de kans op een brand in huis minimaliseren. Als gevolg van de verbranding van brandstoffen als kool en hout, ontstaat er creosoot. Dit is een zeer brandbare laag op de binnenwand van uw rookkanaal. Wanneer er vonken op deze laag terechtkomen, kan dit resulteren in een brand. De kans op het ontstaan van deze laag verkleint u, door voor een roestvrijstalen rookkanaal te kiezen. De deeltjes kunnen zich veel minder makkelijk aan dit materiaal hechten.

Een derde reden om voor het regelmatig laten reinigen van uw schoorsteen te kiezen, is het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging kan leiden tot een verstikking! Bij een verstopt rookkanaal kan koolmonoxide de ruimte met uw kachel niet meer verlaten, waardoor dit in huis blijft hangen. Naast creosoot kan ook een vogelnestje een dergelijke verstopping veroorzaken. Om de kans op een koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, is het raadzaam om een koolmonoxidemelder te gebruiken. Hang deze koolmonoxidemelder op in de ruimte met uw kachel.

Tot slot helpt het reinigen van de schoorsteen u bij te dragen aan een beter milieu. Als er niet voldoende zuurstof kan worden aangezogen door een kachel, zullen er meer schadelijke deeltjes vrijkomen. Ook kan dit het rendement van uw kachel verminderen. Zeker bij een intensief gebruik van de kachel is dat een groot nadeel. Onze schoorsteenveger uit Enschede helpt u het rookkanaal schoon te houden voor een optimale aanzuiging van zuurstof.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Bij het vegen van een schoorsteen kan onze schoorsteenveger uit Enschede op twee manieren te werk gaan. Er kan van boven naar beneden gewerkt worden, of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Een dak met een grote hellingshoek kan onnodige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Het van beneden naar boven werken ligt in zo’n geval voor de hand. Ook weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de manier waarop een schoorsteen geveegd wordt.

Van boven naar beneden werken

De Schoorsteenbrigade gebruikt een kogel aan een lang touw, wanneer van boven naar beneden wordt gewerkt. Aan deze kogel zit een borstel, waarmee de binnenzijde van de schoorsteen geveegd kan worden. Het vegen van de wanden gebeurt door de borstel heen en weer te bewegen. De laag met creosoot zal zo al snel los komen te zitten.

Van beneden naar boven vegen

Het alternatief is het van beneden naar boven vegen van een verstopte schoorsteen. In dit geval gebruikt onze schoorsteenveger uit Enschede een stok met borstel. De stok kan aan de onderzijde steeds van een nieuw stuk worden voorzien. Op deze manier is de stok lang genoeg om de volledige schoorsteen te reinigen.

Wilt u meer weten over de manier waarop De Schoorsteenbrigade u kan helpen? Of wilt u direct een afspraak met onze schoorsteenvegers uit Enschede inplannen? Neem contact met ons op, om u te laten informeren. Wij helpen u graag verder!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Enschede? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Enschede
Telefoon: 053-7820544