Schoorsteenveger Gouda

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Gouda? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Gouda:

  • Binnenstad
  • Bloemendaal
  • De Korte Akkeren
  • Goverwelle
  • Kort Haarlem
  • Noord
  • Plaswijck
  • Slotwijkersluis
  • Westergouwe

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Gouda en omstreken
Telefoon: 085-7827564

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Gouda? Bel: 085-7827564

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Gouda en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Gouda

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteen laten vegen door schoorsteenveger in Gouda

Om een schoorsteenbrand te voorkomen, is het zeer belangrijk om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. Onze schoorsteenveger uit Gouda staat voor u klaar, om hierbij te helpen. In Nederland vinden op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Van deze schoorsteenbranden wordt een kleine 40% veroorzaakt door vuil in het rookkanaal. Het geeft aan, wat de waarde van een schone schoorsteen is. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten schoonvegen? De Schoorsteenbrigade helpt u graag verder!

Wanneer moet ik een schoorsteenveger uit Gouda

Wanneer u de kachel voornamelijk in de herfst en winter gebruikt, is een jaarlijkse schoonmaakbeurt voldoende. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval eens per half jaar schoonvegen door de schoorsteenveger uit Gouda. Zo minimaliseert u de kans op een schoorsteenbrand. Door het jaar heen kan er zich een brandbare laag ontwikkelen op de wanden van uw schoorsteen. Het is erg belangrijk om deze laag tijdig te laten verwijderen door een schoorsteenveger.

Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor een schoorsteenbrand. Deze schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich heel makkelijk aan de stenen hechten, als deze niet geïmpregneerd zijn. Tegenwoordig worden schoorstenen vaak van een roestvrijstalen rookkanaal voorzien. De kans op een schoorsteenbrand wordt daardoor al iets kleiner in vergelijking met de oudere schoorstenen.

De meest geschikte periode om de schoorsteen te laten vegen is de herfst. Zo weet u zeker dat de schoorsteen schoon is als u deze in de winter wilt gaan gebruiken. Laat uw schoorsteen niet te vroeg in het jaar reinigen. De kans bestaat dat er zich na deze schoonmaakbeurt nog vogels in uw rookkanaal vestigen. Als gevolg hiervan raakt het rookkanaal verstopt.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Binnenstad
Bloemendaal
De Korte Akkeren
Goverwelle
Kort Haarlem
Noord
Plaswijck
Slotwijkersluis
Westergouwe

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Er zijn verschillende redenen te bedenken, die het belang van het laten vegen van de schoorsteen aantonen. De voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Gouda in te schakelen, is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Bij de verbranding van kolen of hout komen brandbare deeltjes vrij. De deeltjes hechten zich op hun weg naar boven aan de wand van uw schoorsteen. Het geheel aan deeltjes vormt een zeer brandbare laag, die we creosoot noemen. Als er vonken uit de houtkachel op deze deeltjes vliegen, kan dit het begin van een schoorsteenbrand vormen. Reden genoeg om creosoot tijdig uit de schoorsteen te laten verwijderen.

Ook is het verwijderen van creosoot noodzakelijk, om aan de eisen van uw verzekeraar te voldoen. Veel verzekeraars stellen eisen aan het onderhoud wat aan de schoorsteen moet worden uitgevoerd. Wanneer niet aan deze eisen is voldaan, wordt schade als gevolg van een brand mogelijk niet vergoed. Dit is vanzelfsprekend een situatie, die u maar al te graag voorkomt. Onze schoorsteenveger uit Gouda helpt u hierbij.

Voor gaskachels is de kans op een schoorsteenbrand iets kleiner. Dit betekent niet, dat de schoorsteen minder vaak schoongeveegd hoeft te worden. Met een gaskachel loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging bij een slecht onderhoud aan de schoorsteen. Als het rookkanaal verstopt raakt, kan koolmonoxide niet goed worden afgevoerd. Koolmonoxide zal zodoende in uw ruimtes blijven hangen, met alle risico’s van dien. Niet alleen de hulp van De Schoorsteenbrigade kan helpen een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Ook is het raadzaam om voor het gebruik van een koolmonoxidemelder te kiezen. Dit apparaat waarschuwt u tijdig, wanneer de concentratie koolmonoxide in huis te hoog wordt.

Tot slot, is het schoonvegen van de schoorsteen goed voor het milieu. Het is belangrijk dat een kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes beperkt. Daarbij kunt u het rendement van uw kachel op deze manier optimaal benutten.

Werkwijze van onze schoorsteenvegers uit Gouda

Een schoorsteen kan op verschillende manieren geveegd worden. Er kan vanaf het dak naar beneden worden geveegd, of vanuit uw woning naar boven. Wanneer onze schoorsteenveger uit Gouda vanaf het dak werkt, is het belangrijk om rekening te houden met de hellingsgraad van het dak en de weersomstandigheden. De veiligheid van onze schoorsteenvegers staat hierbij altijd voorop. Er wordt bij deze werkwijze gewerkt met een kogel aan een touw. De kogel is voorzien van een borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen schoongemaakt kunnen worden.

Het alternatief is van binnen naar boven vegen. Hierbij gebruikt de schoorsteenveger uit Gouda een stok, waaraan een borstel bevestigd zit. De stok kan aan de onderzijde verlengd worden, door nieuwe delen toe te voegen. Op deze manier is de stok lang genoeg om tot de top van uw rookkanaal te kunnen komen.

Meer weten over de manier waarop De Schoorsteenbrigade uw schoorsteen schoon kan maken? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Gouda? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen minimaliseren we de kans op een schoorsteenbrand in huis.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Gouda? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Gouda
Telefoon: 085-7827564