Schoorsteenveger Groningen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Groningen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Groningen:

 • Binnenstad
 • Herewegwijk 
 • Hoogkerk
 • Helpman
 • Korrewegwijk
 • Noorddijk
 • Oosterparkwijk
 • Oosterpoortwijk
 • Oranjewijk
 • Schilders- en Zeeheldenwijk
 • Stadsoarkwijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Groningen en omstreken
Telefoon: 050-7820401

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Groningen? Bel: 050-7820401

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Groningen inschakelen?

Jaarlijks zijn er circa 2.000 Nederlandse huishoudens, die te maken hebben met een schoorsteenbrand. In sommige gevallen kunnen zij hier niets aan doen. Wist u echter, dat 40% van deze branden de oorzaak ligt bij slecht onderhoud aan het rookkanaal? Naast een brand ligt ook een koolmonoxidevergiftiging op de loer, bij een verstopping in uw schoorsteen. Onze schoorsteenveger uit Groningen helpt u dergelijke situaties te voorkomen. Laat uw schoorsteen in huis regelmatig reinigen door De Schoorsteenbrigade!

Wanneer moet ik een schoorsteenveger uit Groningen inschakelen?

Het is afhankelijk van de mate waarin u een kachel gebruikt, hoe vaak het verstandig is om de schoorsteen te laten reinigen. Bij intensief gebruik van de kachel adviseren wij dit tweemaal per jaar te doen om de schoorsteen schoon te houden. Gebruikt u de kachel alleen in de winter, dan is een jaarlijkse controle van het rookkanaal voldoende. Ook de leeftijd van uw schoorsteen kan hierbij een rol spelen. Een oude schoorsteen is aan de binnenzijde vaak niet behandeld. Dit betekent dat schadelijke en brandbare deeltjes zich eenvoudig aan de poreuze stenen kunnen hechten. Het maakt het laten reinigen van uw schoorsteen des te belangrijker.

Geschikte periode om uw schoorsteen te reinigen

Onze schoorsteenvegers uit Groningen raden u aan, om uw schoorsteen in ieder geval in de herfst te laten reinigen. Zo is de schoorsteen schoon, op het moment dat u de kachel in de winter gebruikt. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u de schoorsteen ook in de lente laten onderhouden. In de lente kunnen vogels de schoorsteen als plek gebruiken voor het opbouwen van een nest. Door de schoorsteen in de herfst te reinigen, hoeft u de vogels niet te storen. Deze zullen tijdens de zomer uitvliegen.

Schoorsteenveger Groningen

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder andere:
Binnenstad
Herewegwijk
Hoogkerk
Helpman
Korrewegwijk
Noorddijk
Oosterparkwijk
Oosterpoortwijk
Oranjewijk
Schilders- en Zeeheldenwijk
Stadsparkwijk

Noodzaak van een schoorsteenveger inschakelen

Normaliter onderscheiden we vier belangrijke redenen om een schoorsteenveger uit Groningen in te schakelen. De eerste reden heeft betrekking op uw verzekeraar. Vaak vindt u in de polisvoorwaarden meer informatie over de eisen betreft het regelmatig laten reinigen van rookkanalen. Het gaat hierbij over uw brand-, woon- of inboedelverzekering. Wanneer u niet aan deze eisen voldoet, zal schadevergoeding als gevolg van brand in de schoorsteen niet altijd plaatsvinden.

Een tweede reden om uw schoorsteen regelmatig te laten onderhouden, is het ontstaan van creosoot. Dit is een zeer brandbare aanslag, die voortkomt uit de rook van hout of kolen in de kachel. Naarmate de laag met creosoot groeit, neemt ook de kans op een brand in huis verder toe. Reden genoeg om deze laag tijdig uit het rookkanaal te laten verwijderen! Bij een nieuw, roestvrijstalen rookkanaal is de kans op de ontwikkeling van een dergelijke laag minder groot. De brandbare deeltjes kunnen zich hier minder goed aan hechten. Onze schoorsteenveger uit Groningen adviseert u graag over verschillende soorten rookkanalen.

Als derde reden voor het regelmatig laten reinigen van een schoorsteen, is de kans op koolmonoxidevergiftigingen. Koolmonoxide kan uw woning nauwelijks nog verlaten, wanneer de schoorsteen verstopt zit. Naast creosoot kan ook een vogelnestje de oorzaak van een dergelijke verstopping zijn. Door een koolmonoxidemelder in de ruimte van uw kachel op te hangen, krijgt u tijdig een waarschuwing. De koolmonoxidemelder activeert zichzelf, als de concentratie koolmonoxide te hoog is.

Tot slot kan een verstopping in de schoorsteen het rendement van uw kachel verminderen. Evenals dat een verstopping kan leiden tot een verslechtering van het milieu. Een verstopping zorgt namelijk voor een slechtere doorvoer van zuurstof. Dit zorgt vervolgens weer voor meer uitstoot van schadelijke deeltjes.

Aanpak bij het vegen van een schoorsteen

Bij het reinigen van een schoorsteen kan onze schoorsteenveger op twee manieren te werk gaan. Wij kunnen uw schoorsteen van boven naar beneden reinigen, of andersom te werk te gaan. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Wanneer deze hellingshoek te groot is, kan het werken vanaf het dak grote risico’s met zich meebrengen. In zo’n situatie kiest onze schoorsteenveger uit Groningen voor het werken van beneden naar boven.

Aanpak bij van boven naar beneden reinigen

Wanneer onze schoorsteenveger ervoor kiest om van boven naar beneden te werken, maken we gebruik van een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een borsteltje, dat de randen van het rookkanaal reinigt. Op deze manier komt de laag met creosoot los te zitten en vindt verwijdering van vuil plaats.

Reinigen van beneden naar boven

Mocht onze schoorsteenveger ervoor kiezen om van beneden naar boven te werken, dan gebruikt De Schoorsteenbrigade een borstel op een stok. Via de onderzijde van de stok vindt verlenging plaats door steeds een nieuw deel toe te voegen. Op deze manier kan de stok door de volledige schoorsteen bewegen.

Laat uw eigen schoorsteen op professionele wijze reinigen door onze schoorsteenveger uit Groningen. Neem contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst over onze werkwijze of direct een afspraak in wilt plannen.

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Groningen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Groningen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Groningen
Telefoon: 050-7820401