Schoorsteenveger Haarlem

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Haarlem? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Haarlem:

 • Europawijk
 • Haarlemmerhout
  kwartier
 • Indische wijk
 • Meerwijk
 • Molenwijk
 • Oude Stad
 • Te Zaanenkwartier
 • Ter Kleefkwartier
 • Transvaalwijk
 • Zijlwegkwartier

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Haarlem en omstreken
Telefoon: 023-7820561

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Haarlem? Bel: 023-7820561

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Haarlem en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Haarlem

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Haarlem inschakelen

Het regelmatig laten reinigen van uw schoorsteen is van groot belang, om een schoorsteenbrand te kunnen voorkomen. Jaarlijks krijgen circa 2.000 huishoudens te maken met een schoorsteenbrand. Uit onderzoeken blijkt dat deze schoorsteenbranden in 40% van de gevallen het gevolg zijn van slecht onderhoud. Wanneer heeft u de schoorsteen in uw woning voor het laatst laten onderhouden? Onze schoorsteenveger uit Haarlem helpt u graag bij het reinigen van uw schoorsteen. Het is zowel bij een hout-, als bij een gaskachel noodzakelijk om het rookkanaal te reinigen.

Wanneer moet mijn schoorsteen geveegd worden?

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan om hun schoorsteen zeker eens per jaar te reinigen bij een normaal gebruik. Mocht u een kachel intensief gebruiken, dan is het raadzaam om het rookkanaal tweemaal per jaar te reinigen. Onder een intensief gebruik verstaan we het gebruik van de kachel door het jaar heen. Veel mensen gebruiken de hout- of gaskachel echter alleen tijdens de wintermaanden.

Houd er rekening mee, dat de kans op schoorsteenbranden groter is in oudere schoorstenen. Dit komt door de manier waarop deze schoorstenen zijn opgebouwd. In een oude schoorsteen bevinden zich vaak poreuze stenen, die niet geïmpregneerd zijn. De brandbare deeltjes kunnen zich eenvoudig aan deze stenen hechten. In moderne schoorstenen wordt vaak gekozen voor een roestvrijstalen rookkanaal.

Het vegen van de schoorsteen doen onze schoorsteenvegers uit Haarlem het meest in de herfstperiode. Zo is de schoorsteen schoon, op het moment dat u deze in de winter wilt gebruiken. Daarbij kan de schoorsteen in de lente een plek zijn waar vogels zich nestelen. De vogels vliegen aan het eind van de lente uit met hun jongen. Door de schoorsteen in de herfst te reinigen, hoeft u deze vogels niet te storen.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder andere:
Zijlwegkwartier
Meerwijk
Molenwijk
Europawijk
Indische wijk
Oude Stad
Te Zaanenkwartier
Ter Kleefkwartier
Transvaalwijk
Haarlemmerhoutkwartier

Waarom een schoorsteenveger uit Haarlem inschakelen?

Het inschakelen van een schoorsteenveger uit Haarlem is om verschillende redenen belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de eisen die door uw verzekeraar aan het reinigen van de schoorsteen worden gesteld. In de polisvoorwaarden van uw woon- of brandverzekering vindt u hier meer informatie over. Wanneer niet aan deze eisen wordt voldaan, zal een eventuele schade niet vergoed worden na een brand in huis. Let wel, dit geldt vanzelfsprekend alleen voor een schoorsteenbrand.

Het voorkomen van een brand is een tweede reden om voor de hulp van een schoorsteenveger uit Haarlem te kiezen. Bij het gebruik van de kachel ontstaat een brandbare laag op de binnenzijde van uw rookkanaal. Deze laag noemt men creosoot en komt voort uit de verbranding van hout of kolen. Zoals eerder beschreven werd, hecht deze laag zich het makkelijkste aan een poreuze binnenwand. Vonken kunnen zorgen voor het in brand vliegen van deze laag in het rookkanaal.

Een derde reden om de schoorsteen regelmatig te vegen, is de kans op een koolmonoxidevergiftiging. Als gevolg van een verstopping in de schoorsteen, kan koolmonoxide uw ruimte niet verlaten. Wanneer u niet tijdig ingrijpt, kan een koolmonoxidevergiftiging leiden tot een verstikking. Een koolmonoxidemelder waarschuwt u, als het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Bent u nog niet overtuigd van de noodzaak van het vegen van uw schoorsteen? Het inschakelen van een schoorsteenveger uit Haarlem helpt u te profiteren van een optimaal rendement. Wanneer de kachel niet voldoende zuurstof aan kan zuigen, neemt het rendement van de kachel af. Evenals dat er door een tekort aan zuurstof meer schadelijke deeltjes zullen worden uitgestoten.

Plan van aanpak bij een schoorsteen vegen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Onze schoorsteenveger uit Haarlem zal de afweging maken tussen van boven naar beneden, of van beneden naar boven werken. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen, bij het maken van deze keuze. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van het dak, de weersomstandigheden, enzovoorts. Op het moment dat de hellingshoek erg groot is, krijgt van beneden naar boven werken de voorkeur. Zo hoeven er geen onnodig grote risico’s genomen te worden. Datzelfde geldt voor situaties waarbij de weersomstandigheden slecht zijn.

Van boven naar beneden schoonmaken

Bij deze werkwijze brengt een schoorsteenveger uit Haarlem vanaf de bovenzijde een kogel aan een lang touw in de schoorsteen. Aan de kogel zit een borstel, die langs de wanden van het rookkanaal wordt bewogen. Op deze manier komt de laag met creosoot los te zitten en kan ook ander vuil verwijderd worden.

Van beneden naar boven werken

Wanneer van beneden naar boven gewerkt wordt, maken we gebruik van een stok. Aan de bovenzijde van deze stok zit een borstel. De stok kan via de onderzijde steeds verlengd worden met een nieuw stuk stok. Zo wordt de stok lang genoeg, om de gehele schoorsteen te kunnen reinigen.

Wilt u meer weten over de aanpak van onze schoorsteenvegers uit Haarlem? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor het reinigen van uw schoorsteen? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Haarlem? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Haarlem
Telefoon: 023-7820561