Schoorsteenveger Harderwijk

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Harderwijk? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Elspeet
  • Ermelo
  • Garderen
  • Harderwijk
  • Hierden
  • Hulshorst
  • Nunspeet
  • Putten
  • Uddel
  • Zeewolde

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Harderwijk en omstreken
Telefoon: 0341-782506

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Harderwijk? Bel: 0341-782506

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Harderwijk inschakelen?

Elk jaar worden in Nederland ongeveer 2.000 huishoudens geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Studies geven aan dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de belangrijkste oorzaak is. Naast schoorsteenbranden is er ook een aanzienlijk risico op koolmonoxidevergiftiging. Onze deskundige schoorsteenveger in Winterswijk staat klaar om u te assisteren bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten controleren en reinigen?

Wanneer is schoorsteenreiniging noodzakelijk?

Het is essentieel om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhangt van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Als u uw kachel intensief gebruikt, is het aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Wanneer u de kachel minder frequent gebruikt, is een jaarlijkse schoonmaak meestal voldoende. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen, waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden. Dit maakt ze vatbaar voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze professionele schoorsteenveger in Harderwijk adviseert huiseigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig verwijderd kan worden zonder verstoring van de vogels. Als u er de voorkeur aan geeft om twee keer per jaar schoorsteenreiniging te laten uitvoeren, is het ook een optie om dit in het voorjaar te plannen.

Waarom een beroep doen op Harderwijks schoorsteenveegservice?

Het is van groot belang om een schoorsteenveger in Harderwijk in te schakelen om verschillende redenen. In de eerste plaats stellen verzekeringsmaatschappijen eisen aan regelmatig schoorsteenonderhoud, zoals vastgelegd in de polisvoorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan schade mogelijk niet worden gedekt door uw verzekeraar.

Bovendien is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel hoopt zich creosoot op aan de binnenwanden van het rookkanaal, een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op een schoorsteenbrand, vooral wanneer de schoorsteenwanden poreus zijn. Het installeren van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandgevaar verder verminderen.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Er bestaat ook een risico op koolmonoxidevergiftiging bij een slecht onderhouden schoorsteen. Een verstopt rookkanaal kan koolmonoxide niet naar buiten afvoeren, waardoor deze giftige stof zich in de ruimte van uw kachel ophoopt. Zowel creosoot als vogelnesten kunnen een dergelijke verstopping in uw schoorsteen veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Harderwijk zorgt voor deskundige verwijdering van deze blokkades.

Als aanvullende tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het verstandig om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te plaatsen. Deze melder waarschuwt u als het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Milieubewust leven: Een schone kachel maakt het verschil

Tot slot draagt regelmatig schoorsteenonderhoud bij aan een duurzamere levensstijl door de efficiëntie van uw kachel te verbeteren. Een verstopt rookkanaal beperkt de luchttoevoer, wat leidt tot een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Harderwijk staat klaar om u verder te informeren over deze essentiële kwesties.

Schoorsteenbrigade Harderwijk

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Elspeet
Ermelo
Garderen
Harderwijk
Hierden
Hulshorst
Nunspeet
Putten
Uddel
Zeewolde

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Stappen bij schoorsteenvegen: Onze aanpak

Bij het schoonmaken van de schoorsteen in uw woning zijn er twee verschillende methoden beschikbaar. Onze schoorsteenveger in Harderwijk kan kiezen tussen twee benaderingen, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de helling van uw dak. Als uw dak bijvoorbeeld een steile helling heeft, kan het riskant zijn om van boven naar beneden te werken.

Van boven naar beneden reinigen 

Bij de boven-naar-beneden reinigingsmethode gebruikt onze schoorsteenveger in Harderwijk een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de creosootlaag en ander vuil in uw rookkanaal worden verwijderd.

Werkend van onder naar boven

Een alternatieve methode is het reinigen van het rookkanaal van onder naar boven. Hierbij wordt een borstel op een lange stok gebruikt, waarbij steeds extra stukken aan de onderkant van de stok kunnen worden toegevoegd om de hele schoorsteen te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw woning, raden we aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Harderwijk om zo schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Harderwijk? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Harderwijk
Telefoon: 0341-782506