Schoorsteenveger Heerenveen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Heerenveen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • De Knipe
  • Heerenveen
  • Luinjeberd
  • Nieuwebrug
  • Nieuweschoot
  • Nijehaske
  • Oudehaske
  • Oranjewoud
  • Rottum
  • Schoterland

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Heerenveen en omstreken
Telefoon: 0513-782405

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Heerenveen? Bel: 0513-782405

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Heerenveen inschakelen?

Ieder jaar ondervinden ongeveer 2.000 gezinnen in Nederland schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen met zich kan brengen. Onderzoek heeft aangetoond dat in 40% van de gevallen slechte schoorsteenonderhoud de belangrijkste oorzaak is van deze branden. Bovendien zijn koolmonoxidevergiftigingen ook een frequent risico. Onze schoorsteenveger in Heerenveen staat klaar om u te helpen deze gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten schoonmaken?

Optimale tijd voor schoorsteenvegen begrijpen

Het is van vitaal belang om te weten wanneer u uw schoorsteen moet laten reinigen. Als u uw open haard of kachel intensief gebruikt, wordt aangeraden om dit om de zes maanden te doen. Bij minder frequent gebruik is een jaarlijkse reiniging voldoende. Vooral bij oudere schoorstenen is het cruciaal om het rookkanaal schoon te houden, aangezien de gebruikte stenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn. Dit maakt ze gevoelig voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze schoorsteenveger in Heerenveen adviseert woningeigenaren om hun schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Daarnaast kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen gebruiken om hun nesten te bouwen. In de zomer verlaten ze het nest, waardoor het in de herfst veilig kan worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de schoorsteen liever twee keer per jaar wilt laten reinigen, kunt u dit ook in het voorjaar inplannen.

Redenen om een schoorsteenveger uit Heerenveen in te schakelen

Er zijn verschillende belangrijke overwegingen om gebruik te maken van de diensten van een schoorsteenveger in Heerenveen. Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringsvereisten met betrekking tot de regelmatige schoorsteenreiniging, die vermeld staan in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan schade niet altijd worden vergoed door uw verzekeringsmaatschappij.

Afgezien van de eisen van uw verzekeraar is het van vitaal belang om het brandrisico tot een minimum te beperken. Tijdens het gebruik van een kachel ontstaat er een laag creosoot op de binnenwanden van uw rookkanaal. Creosoot is een aanslag die ontstaat door de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Deze aanslag is zeer brandbaar en vergroot het risico op brand als deze niet wordt verwijderd. Zoals eerder vermeld, zijn met name poreuze wanden gevoelig voor deze aanslag. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal vermindert aanzienlijk het risico op brand.

Risico op koolmonoxide: Wat u moet weten

Niet alleen bestaat het gevaar van brand in huis bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar ook kan een verstopt rookkanaal leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Bij een verstopping kan koolmonoxide uw woning niet verlaten, waardoor het zich ophoopt in de ruimte van uw kachel. Naast creosoot kan ook de aanwezigheid van vogelnesten in uw schoorsteen een dergelijke blokkade veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Heerenveen zorgt voor een professionele verwijdering van deze obstructies.

Tip: Om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, kan het verstandig zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te plaatsen. Deze melder waarschuwt u wanneer het koolmonoxidegehalte in de lucht te hoog wordt.

Duurzaamheid begint thuis: Kies voor een schone kachel

Een vierde reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is het verbeterde rendement dat u hierdoor behaalt. Bovendien is een verstopt rookkanaal schadelijk voor het milieu, aangezien bij onvoldoende zuurstofaanvoer meer schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen. Onze schoorsteenveger in Heerenveen staat klaar om u hierover uitgebreider te adviseren.

Schoorsteenveger Heerenveen

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
De Knipe
Heerenveen
Luinjeberd
Nieuwebrug
Nieuweschoot
Nijehaske
Oudehaske
Oranjewoud
Rottum
Schoterland

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het reinigen van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende methoden beschikbaar. De schoorsteenveger in Heerenveen kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen, of van onder naar boven. De keuze tussen deze twee methoden hangt af van verschillende factoren, zoals de hellingshoek van uw dak. Als het dak een steile helling heeft, kan het gevaarlijk zijn om van boven naar beneden te werken.

Van boven naar beneden reinigen

Wanneer onze schoorsteenveger in Heerenveen ervoor kiest om van boven naar beneden te werken, wordt een kogel aan een lang touw gebruikt. Aan de kogel is een borstel bevestigd, die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de creosootlaag worden verwijderd, evenals ander vuil in uw rookkanaal.

Werken van beneden naar boven

Een alternatieve methode voor het reinigen van het rookkanaal is van onder naar boven werken. In dit geval wordt een borstel op een lange steel gebruikt. Aan de onderkant van de steel kan telkens een extra stuk worden toegevoegd. Op deze manier kan de volledige schoorsteen gereinigd worden door De Schoorsteenbrigade.

Ervaart u ook problemen met een vervuilde schoorsteen in uw huis? Om brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen, raden wij aan om uw schoorsteen te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Heerenveen. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Heerenveen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Heerenveen
Telefoon: 0513-782405