Schoorsteenveger Heerlen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Heerlen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Heerlen:

  • De Hei
  • De Koumen
  • Heerlerheide Passart
  • Heksenberg
  • Hoensbroek de Dem
  • Maria Gewanden
  • Mariarade
  • Nieuw Lotbroek
  • Rennemig Beersdal
  • Vrieheide de Stack

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Heerlen en omstreken
Telefoon: 045-7820553

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Heerlen? Bel: 045-7820553

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Heerlen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Heerlen

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Heerlen nodig?

Ieder jaar komen er in Nederland circa 2.000 schoorsteenbranden voor. Uit onderzoek blijkt dat deze branden in 40% van de gevallen veroorzaakt worden door achterstallig onderhoud aan de schoorsteen. In de praktijk betekent dit, dat er nog vuil in het rookkanaal zit. Dit kan een vogelnestje zijn, maar bijvoorbeeld ook een brandbare laag op de wand van het rookkanaal. Onze schoorsteenveger uit Heerlen helpt u de kans op een schoorsteenbrand te verkleinen. Wij zorgen dat het vuil uit de schoorsteen verwijderd wordt. Wanneer heeft u de schoorsteen voor het laatst laten schoonvegen?

Geschikt moment om de schoorsteenveger uit Heerlen in te schakelen

Vaak wordt de herfst als het meest geschikte seizoen gezien, om een schoorsteen schoon te laten vegen. U zal de kachel, waarop de schoorsteen is aan07:00 – 22:00, immers het meest in de winter gebruiken. Daarbij zitten er in de lente en zomer mogelijk nog vogels op een vogelnestje in uw rookkanaal. Deze beesten wilt u liever niet storen, als dat niet noodzakelijk is. Het is voldoende om de schoorsteen eens per jaar te laten reinigen. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval halfjaarlijks schoonvegen. Op deze manier minimaliseert u de kans op een schoorsteenbrand.

Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor schoorsteenbranden. Dit valt te verklaren, door de stenen die hierbij gebruikt zijn. Deze stenen zijn vaak poreus, wat betekent dat deeltjes zich hier makkelijk aan hechten. Bij nieuwe schoorstenen wordt een roestvrijstalen rookkanaal gebruikt. De kans dat deeltjes zich aan dit materiaal hechten is aanzienlijk kleiner. Ook bij dit type rookkanaal is het echter zeer belangrijk om een schoorsteenveger uit Heerlen in te schakelen. Denk aan de vogelnestjes die in een roestvrijstalen rookkanaal gevormd kunnen worden.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
De Hei
De Koumen
Heerlerheide Passart
Heksenberg
Hoensbroek de Dem
Maria Gewanden
Mariarade
Nieuw Lotbroek
Rennemig Beersdal
Vrieheide de Stack

Noodzaak van het inschakelen van een schoorsteenveger

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Heerlen is om verschillende redenen noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld allereerst aan het risico op een brand, wat u loopt. Zoals eerder beschreven werd, wordt een schoorsteenbrand regelmatig veroorzaakt door vuil in het rookkanaal. Daarbij komen er bij de verbranding van hout of kolen brandbare deeltjes vrij. Deze deeltjes hechten zich aan het rookkanaal, wat voor creosoot zorgt. Dit is de benaming voor de zeer brandbare laag, die zich in de schoorsteen vormt. Wanneer vonken van uw kachel in aanraking komen met deze laag, kan dit vergaande gevolgen hebben.

Niet alleen voor uw eigen gemoedsrust is het reinigen van de schoorsteen verstandig. Ook een verzekeraar stelt vaak eisen aan de manier waarop een schoorsteen moet worden onderhouden. Mocht bij een brand blijken dat niet aan deze eisen is voldaan, dan wordt schade mogelijk niet vergoed. Een situatie die u maar al te graag voorkomt! Onze schoorsteenveger uit Heerlen zorgt dat het onderhoud in lijn is met de eisen van uw verzekeraar.

Bij een gaskachel is de kans op een schoorsteenbrand kleiner. Er komen nu minder brandbare deeltjes vrij. Het risico van een gaskachel is echter, dat u te maken krijgt met een koolmonoxidevergiftiging. Wanneer het rookkanaal verstopt is geraakt, kan koolmonoxide uw woning niet meer verlaten. De concentratie koolmonoxide in de lucht zal hierdoor sterk toenemen, met alle risico’s van dien. Schakel niet alleen jaarlijks hulp van De Schoorsteenbrigade in. Hang ook een koolmonoxidemelder in huis op! De koolmonoxidemelder waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt. Als gevolg van een koolmonoxidevergiftiging zou u in uw eigen tong kunnen stikken.

Een laatste reden om voor het vegen van uw schoorsteen te kiezen, is de bijdrage die u levert aan een beter milieu. Door de schoorsteen schoon te houden, kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt. Daarbij zorgt dit voor een optimale benutting van het rendement van uw kachel in huis.

Werkwijze bij het vegen van uw schoorsteen

Bij het vegen van uw schoorsteen kan op twee manieren gewerkt worden. Er kan vanaf uw dak naar beneden worden geveegd, of van binnenuit omhoog. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak, de weersomstandigheden, enzovoorts. Bovenal moet de situatie veilig zijn voor onze schoorsteenveger uit Heerlen.

Vanaf uw dak naar beneden vegen

Wanneer er vanaf uw dak gewerkt wordt, gebruiken we een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, die door het rookkanaal naar beneden wordt bewogen. Op deze manier komt het vuil los te zitten en kan het rookkanaal gereinigd worden.

Van binnenuit omhoog werken

Ook kan er vanuit uw woning omhoog worden gewerkt. Hierbij gebruiken we geen touw, maar een stok met daaraan een borstel. De stok wordt steeds iets verlengd, door aan de onderzijde een stuk toe te voegen. Zo is de stok lang genoeg om door de hele schoorsteen op uw woning te kunnen komen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak inplannen om uw eigen schoorsteen te laten veeg? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij informeren u graag!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Heerlen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Heerlen
Telefoon: 045-7820553