Schoorsteenveger Helmond

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Helmond? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Helmond:

 • Brandevoort
 • Brouwhuis
 • De Groene Loper
 • Dierdonk
 • Helmond Centrum
 • Helmond-Noord
 • Helmond-Oost
 • Helmond-West
 • Mierlo-Hout
 • Rijpelberg
 • Stiphout

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Helmond en omstreken
Telefoon: 0492-218947

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Helmond? Bel: 0492-218947

Schoorsteenveger Erwin

De Schoorsteenbrigade

Wie is Erwin?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Erwin, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al 32 jaar voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik vind als schoorsteenveger de omgang met de klanten heel belangrijk. Ik wil de mensen het juiste advies geven en ze de waarheid vertellen. Als schoorsteenveger is mijn werk heel erg afwisselend waardoor het zo leuk blijft. De vetste klus die ik heb gedaan is een nieuw kanaal maken voor een klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteen vegen met onze schoorsteenveger uit Helmond

In Nederland vinden er op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Uit onderzoek blijkt dat 40% van deze branden het gevolg is van vuil in de schoorsteen. Dit kan een brandbare laag op de schoorsteenwand zijn, maar bijvoorbeeld ook een vogelnestje. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om uw schoorsteen schoon te houden. Onze schoorsteenveger uit Helmond staat voor u klaar, om hierbij te helpen. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten vegen? De Schoorsteenbrigade helpt u verder.

Moment om de schoorsteen schoon te laten vegen

De Schoorsteenbrigade raadt aan om de schoorsteen zeker eens per jaar schoon te laten vegen. Gebruikt u de schoorsteen ook in de lente en zomer? In dat geval is het verstandig de schoorsteen halfjaarlijks te laten vegen door onze schoorsteenveger uit Helmond. Door het jaar heen zullen brandbare deeltjes zich aan de schoorsteenwanden hechten. Met name oudere schoorstenen zijn hier gevoelig voor. Deze schoorstenen zijn gemaakt met stenen, die zeer poreus zijn. Bij moderne schoorstenen is vaak gekozen voor een roestvrijstalen rookkanaal.

Het schoonvegen van uw schoorsteen is niet alleen voor belang voor het verwijderen van de brandbare laag, maar denk ook aan vogels die hun nest in uw rookkanaal opbouwen. Het verwijderen van het nest kunt u het beste in de herfst laten doen. Enerzijds omdat u de schoorsteen in de winter het hardst nodig zal hebben. Anderzijds om te voorkomen dat de vogels nog op het nest zitten, als u deze wilt laten verwijderen. Mocht u de schoorsteen het hele jaar door gebruiken, dan is de kans op een nest klein. Onze schoorsteenveger uit Helmond kan uw schoorsteen in zo’n situatie ook in de lente schoonvegen.

Schoorsteenveger Helmond

Onze diensten:

Wij zijn actief in o.a. de volgende wijken:
Brandevoort
Brouwhuis
De Groene Loper
Dierdonk
Helmond Centrum
Helmond-Noord
Helmond-Oost
Helmond-West
Mierlo-Hout
Rijpelberg
Stiphout

Redenen om onze schoorsteenveger uit Helmond in te schakelen

De noodzaak van het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Helmond blijkt wel uit de reeds beschreven cijfers over schoorsteenbranden. Het voorkomen van een brand is dan ook de voornaamste reden om De Schoorsteenbrigade in te schakelen. Bij de verbranding van kolen of hout komen kleine, zeer brandbare deeltjes vrij. Deze deeltjes hechten zich aan de wanden van uw schoorsteen, waar ze creosoot vormen. Creosoot is dermate brandbaar, dat rondvliegende vonken deze laag kunnen ontsteken. Bij het schoonvegen van uw schoorsteen zorgen we voor verwijdering van deze laag.

Mocht er onverhoopt toch een brand uitbreken, dan rekent u op uw verzekeraar. De kans bestaat echter dat de verzekeraar geen vergoeding uitkeert, als de schoorsteen niet goed is onderhouden. Kijk eens in uw polisvoorwaarden, om te zien of uw verzekeraar eisen stel aan het onderhoud van de schoorsteen. De Schoorsteenbrigade zorgt dat de schoonmaak van uw schoorsteen in lijn is met deze eisen.

Wellicht waant u zich enigszins veilig met een gaskachel. Een gaskachel verbrandt immers geen hout. Toch loopt u ook met een gaskachel een risico! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de schoorsteen verstopt kan raken. Een verstopt rookkanaal zorgt voor een steeds slechtere afvoer van koolmonoxide. In het ergste geval blijft het koolmonoxide in huis hangen en loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Naast het laten schoonvegen van de schoorsteen, adviseren wij ook het gebruik van een koolmonoxidemelder. Deze koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment bij een te hoge concentratie koolmonoxide in huis.

Verder is het voor het milieu beter om de schoorsteenveger uit Helmond jaarlijks langs te laten komen. Een schoon rookkanaal maakt het voor de kachel makkelijker om zuurstof aan te zuigen. Zuurstof helpt bij het tegenhouden van de uitstoot van schadelijke deeltjes door kachel. Daarbij verhoogt een schoon rookkanaal ook het rendement van uw kachel.

Werkwijze van onze schoorsteenveger in Helmond

Bij het reinigen van uw schoorsteen kan onze schoorsteenveger op twee manieren te werk gaan. De schoorsteenveger uit Helmond kan uw schoorsteen bijvoorbeeld van boven naar beneden reinigen. Hierbij werken we vanaf het dak van uw woning. Door een touw met een kogel naar beneden te laten zakken, is het reinigen van de schoorsteenwanden mogelijk. Aan deze kogel zit een borstel, die hierbij langs de wanden van de schoorsteen beweegt. Het is niet altijd verantwoord om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan woningen waarbij het dak een grote hellingsgraad heeft. Ook de weersomstandigheden kunnen een reden zijn om uw schoorsteen van binnenuit schoon te maken.

Wanneer we van binnenuit werken, gebruiken we een stok. Net als bij de kogel aan het touw, is ook deze stok voorzien van een borstel. Via de onderzijde van de stok kan verlenging plaatsvinden door een nieuw deel toe te voegen. Hierdoor kunnen we de gehele schoorsteen schoonvegen.

Wilt u meer weten over de noodzaak van het reinigen van uw schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak inplannen om uw eigen schoorsteen schoon te laten vegen? Neem in beide gevallen contact op met onze schoorsteenveger uit Helmond. Samen bekijken we hoe we een brand binnen uw woning kunnen voorkomen.

Schoorsteenveger nodig? Bel Erwin

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Helmond? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Helmond en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Helmond
Telefoon: 0492-218947