Schoorsteenveger Hengelo

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hengelo? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Hengelo:

  • Berflo Es
  • Binnenstad
  • Buitengebied
  • Groot Driene
  • Hasseler Es
  • Hengelose Es Noord
  • Slangenbeek
  • Wilderinkshoek
  • Woolde

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Hengelo en omstreken
Telefoon: 074 78 205 05

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hengelo? Bel: 074-7820542

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Hengelo en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Hengelo

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

G. Kuipers – Hengelo

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

H. Geerdink – Hengelo

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

W. Mulder– Hengelo

Vakkundige schoorsteenveger uit Hengelo nodig?

Om de kans op een schoorsteenbrand in huis te verkleinen, is het belangrijk om de schoorsteen regelmatig te reinigen. Onze schoorsteenveger uit Hengelo helpt u hier graag bij! Wist u dat circa 2.000 huishoudens op jaarbasis te maken krijgen met een schoorsteenbrand? Uit onderzoeken blijkt dat 40% van deze branden veroorzaakt worden door vuil in de schoorsteen. Reden genoeg om het vuil regelmatig te laten verwijderen. Niet alleen verkleint u zo de kans op schoorsteenbranden. Het brengt verschillende andere voordelen met zich mee! Het laten reinigen van een schoorsteen is zowel bij gas-, als bij houtkachels noodzakelijk.

Moment om de schoorsteenveger uit Hengelo in te schakelen

Bij een normaal gebruik van de schoorsteen is het voldoende, om deze eens per jaar te laten schoonmaken. De hulp van onze schoorsteenveger uit Hengelo zal vaker nodig zijn, wanneer u de kachel intensief gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij de kachel ook in het voorjaar gebruikt wordt! In dit geval doet u er verstandig aan, om de schoorsteen tweemaal per jaar schoon te maken. Door het jaar heen kan er een brandbare laag op de binnenwand van de schoorsteen ontstaan. Ook kunnen vogels een nestje in het rookkanaal bouwen, waardoor deze verstopt raakt.

Mede doordat vogels hun nestjes in het voorjaar bouwen, kunt u de schoorsteen het beste in de herfst laten schoonvegen. Zo kunt u de kachel met een veilig gevoel gebruiken tijdens de wintermaanden. Daarbij worden de vogels op deze manier niet gestoord bij het opbouwen van hun nest. Wanneer u de schoorsteen tweemaal per jaar reinigt, dan kunt u dit tijdens de herfst en de lente laten doen.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Berflo Es
Binnenstad
Buitengebied
Groot Driene
Hasseler Es
Hengelose Es Noord
Slangenbeek
Wilderinkshoek
Woolde

Redenen om de schoorsteen te laten schoonvegen

Het laten reinigen van een schoorsteen is om verschillende redenen interessant. De voornaamste reden om de schoorsteen te laten vegen door onze schoorsteenveger in Hengelo, is het minimaliseren van de kans op een brand. Eerder werd al beschreven dat er zich een brandbare laag in de schoorsteen kan vormen. Deze laag ontstaat het snelst in oudere schoorstenen. De stenen van deze schoorstenen zijn erg poreus, waardoor de brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan hechten. Deze brandbare deeltjes komen voort uit de verbranding van kolen en hout. Tezamen vormen deze deeltjes creosoot, wat de benaming van de brandbare laag is.

Ook kan het schoonmaken van de schoorsteen noodzakelijk zijn, door richtlijnen van uw verzekeraar. Wanneer u niet aan deze richtlijnen of eisen voldoet, wordt schade bij een schoorsteenbrand niet altijd gedekt. In de polisvoorwaarden van uw verzekering vindt u aan welke eisen uw schoorsteen moet voldoen. De Schoorsteenbrigade adviseert u hier graag over.

Niet alleen brengt vuil in de schoorsteen het risico op een brand met zich mee. Ook kan de aanwezigheid van een vogelnestje de kans op koolmonoxidevergiftigingen vergroten. Het koolmonoxide kan uw ruimte bij zo’n verstopping niet meer verlaten. Dit maakt dat de concentratie koolmonoxide in huis toeneemt, waarmee ook de kans op een vergiftiging stijgt. Bescherm uzelf tegen zo’n situatie, door een koolmonoxidemelder te gebruiken. Dit apparaat waarschuwt u, wanneer de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Een vierde reden om een schoorsteen te laten vegen, is een milieuoverweging. De kachel moet voldoende zuurstof aan kunnen zuigen, om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Daarbij zorgt een schoon rookkanaal voor een optimale benutting van het rendement van de kachel in huis.

Plan van aanpak bij het reinigen van de schoorsteen

Een schoorsteenveger uit Hengelo kan de schoorsteen op twee manieren reinigen. Er kan van boven naar beneden worden geveegd, of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Ook de weersomstandigheden kunnen bepalend zijn bij het schoonvegen van de schoorsteen. Het spreekt voor zich, dat de veiligheid van de schoorsteenveger uit Hengelo altijd voorop zal staan.

Van beneden naar boven vegen in het rookkanaal

Wanneer het rookkanaal van beneden naar boven wordt gereinigd, gebruiken we een lange stok. Aan de bovenzijde van deze stok bevindt zich een stevige borstel. Door de borstel langs de wanden van de schoorsteen te bewegen, wordt het vuil verwijderd. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg om door het hele rookkanaal te komen.

Van boven naar beneden werken

Mocht er van boven naar beneden worden gewerkt, dan gebruiken we een kogel aan een lang touw. Net als aan de stok, zit ook aan deze kogel een borstel. De borstel wordt langs de wanden van de schoorsteen op en neer bewogen. Het vuil zal op deze manier los komen te zitten.

Wilt u meer weten over onze aanpak bij het schoonmaken van uw schoorsteen? Of wilt u onze schoorsteenveger uit Hengelo direct inschakelen? Neem in beide gevallen contact met ons op! De Schoorsteenbrigade helpt u de kans op een schoorsteenbrand te minimaliseren.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Hengelo? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Hengelo
Telefoon: 074-7820542