Schoorsteenveger Hilversum

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hilversum? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Hilversum:

  • Astronomische Buurt
  • Centrum
  • Kerkelanden
  • Noord
  • Noordoost
  • Noordwest
  • Oost
  • Zuid
  • Zuidoost
  • Zuidwest

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Hilversum en omstreken
Telefoon: 035-7820506

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hilversum? Bel: 035-7820506

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Hilversum en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Hilversum

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Hilversum nodig?

Het schoonhouden van uw schoorsteen is om verschillende redenen van groot belang. Onze schoorsteenveger uit Hilversum helpt u graag bij deze taak! Wist u dat er per jaar circa 2.000 schoorsteenbranden ontstaan in Nederlandse woningen? In 40% van de gevallen is zo’n schoorsteenbrand het gevolg van vuil in het rookkanaal. Door de schoorsteen regelmatig schoon te maken kan een dergelijke situatie voorkomen worden. Het schoonmaken van schoorstenen is zowel bij een gaskachel, als bij een houtkachel belangrijk.

Seizoen om een schoorsteen uit Hilversum in te schakelen

Vaak wordt de herfst als het meest geschikte seizoen gezien, om onze schoorsteenveger uit Hilversum in te schakelen. Gebruikt u de kachel in huis zeer intensief? Laat de schoorsteen in dat geval niet alleen in de herfst, maar ook in de lente vegen. De herfst is een geschikt seizoen, omdat het u verzekert dat u de kachel in de winter veilig kunt gebruiken. Te vroeg in het jaar een schoorsteen vegen is onverstandig. Mogelijk zijn er nog vogels, die de schoorsteen gebruiken als plekje om een nest op te bouwen. Deze vogels zullen het nest in de herfst verlaten hebben. Zo kan het nest in dit seizoen veilig verwijderd worden.

Oudere schoorstenen zijn vaak gevoeliger voor een schoorsteenbrand, dan de nieuwere schoorstenen. Bij oude schoorstenen zijn vaak poreuze stenen gebruikt. Deze stenen zijn niet van een speciale coating voorzien, waardoor brandbare deeltjes zich hier eenvoudig aan kunnen hechten. In het geval van een nieuwe schoorsteen, kiest men vaak voor een roestvrijstalen rookkanaal. Aan dit materiaal hechten de deeltjes veel minder goed. Dit betekent echter niet, dat het schoonmaken van het rookkanaal minder belangrijk is.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Astronomische Buurt
Centrum
Kerkelanden
Noord
Noordoost
Noordwest
Oost
Zuid
Zuidoost
Zuidwest

Waarom moet ik de schoorsteen laten vegen?

De noodzaak van het laten vegen van de schoorsteen bestaat uit verschillende componenten. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand in huis minimaliseren. Een schoorsteenbrand is het gevolg van een brandbare laag, die zich op de schoorsteenwand ontwikkelt. Deze laag noemen we creosoot en ontstaat uit brandbare deeltjes. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen en hout. Als vonken met deze brandbare laag in aanraking komen, kan er een brand ontstaan. Tijdens het vegen van de schoorsteen komt deze laag los van de schoorsteenwand.

Een tweede reden om de schoorsteen te laten vegen door onze schoorsteenveger uit Hilversum, is het risico op koolmonoxidevergiftigingen. Wanneer het rookkanaal verstopt raakt door bijvoorbeeld een vogelnestje, blijft het koolmonoxide in de ruimte hangen. Op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt, ligt een koolmonoxidevergiftiging op de loer. Niet alleen het door De Schoorsteenbrigade laten reinigen van uw schoorsteen kan helpen een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om een koolmonoxidemelder op te hangen. Dit apparaat waarschuwt u, als de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Als derde reden noemt onze schoorsteenveger uit Hilversum vaak de eisen van een verzekeraar. Wanneer u niet aan deze eisen voldoet, wordt schade bij schoorsteenbranden niet altijd vergoed. Vaak vindt u deze eisen terug in de polisvoorwaarden van uw verzekering. De eisen zijn gerelateerd aan de manier waarop de schoorsteen moet worden onderhouden. Onze schoorsteenvegers uit Hilversum kunnen u hierover adviseren.

Een vierde reden is de milieuvriendelijkheid van uw kachel en schoorsteen. Door de schoorsteen te vegen, kan de kachel meer zuurstof aanzuigen. Zo wordt de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt. Daarbij kan het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut worden.

Aanpak bij het schoonmaken van schoorstenen

De Schoorsteenbrigade kan op verschillende manieren te werk gaan bij het vegen van een schoorsteen. Onze schoorsteenveger uit Hilversum kan vanaf uw dak naar beneden werken, of vanuit uw kamer omhoog. Het hangt van diverse factoren af, welke aanpak het meest geschikt is. Bovenal staat de veiligheid van onze schoorsteenveger bij het vegen van de schoorsteen voorop. Weersomstandigheden of een steile hellingshoek kunnen het onveilig maken om vanaf het dak te werken.

Vanaf uw dak naar beneden werken

Wanneer op het dak begonnen wordt, gebruikt onze schoorsteenveger uit Hilversum een kogel aan een lang draad. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de wanden van uw rookkanaal bewogen wordt. Op deze manier komt het vuil los te zitten van de schoorsteen.

Van beneden naar boven vegen

Het alternatief is van beneden naar boven vegen. Hierbij gebruikt men geen kogel aan een draad, maar een borstel aan een stok. Het uiteinde van de stok kan steeds verlengd worden met een nieuw stuk. Op deze manier is de stok lang genoeg om tot de top van uw schoorsteen te komen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van onze schoorsteenveger in Hilversum? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor het vegen van uw schoorsteen? Neem in beide gevallen contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag uw schoorsteen schoon en veilig te houden!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Hilversum? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Hilversum
Telefoon: 035-7820506