Schoorsteenveger Hoogeveen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hoogeveen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Hoogeveen:

  • De Weide
  • Erflanden
  • Elim
  • Hollandscheveld
  • Hoogeveen
  • Krakeel
  • Noorscheschut
  • Oost
  • Wolfsbos
  • Zuid

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Hoogeveen en omstreken
Telefoon: 0528-782502

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hoogeveen? Bel: 0528-782502

Schoorsteenveger Joop

De Schoorsteenbrigade

Wie is Joop?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u ons bellen. Mijn naam is Joop, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Onder leiding van John ben ik nu al een aantal jaar schoorsteenveger. Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de klanten. Ik maak graag een praatje met de klant. Verder is elke schoorsteen anders en daardoor elke klus ook. Het is dus heel erg afwisselend werk waardoor mijn werk na al die jaren nog steeds zo leuk is.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteen vegen met schoorsteenveger uit Hoogeveen

Gemiddeld vinden er in Nederland jaarlijks 2.000 schoorsteenbranden plaats. In 40% van de gevallen blijkt zo’n schoorsteenbrand het gevolg te zijn van achtergebleven vuil in de schoorsteen. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om de schoorsteen regelmatig te laten onderhouden! Onze schoorsteenveger uit Hoogeveen helpt u hier graag bij. Wij kunnen het rookkanaal voor u vegen, waarmee de kans op een brand sterk afneemt. Het laten vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk. De Schoorsteenbrigade vertelt u hier graag meer over.

Wanneer onze schoorsteenveger uit Hoogeveen inschakelen?

Wanneer u de kachel met name in de herfst en winter gebruikt, is het voldoende om deze eens per jaar te laten vegen. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan doet u er verstandig aan dit halfjaarlijks te laten doen. Het laten vegen van uw schoorsteen kunt u het beste in de herfst laten doen. Zo bent u ervan verzekerd dat de schoorsteen schoon is, op het moment dat u deze in de winter wilt gaan gebruiken. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten vegen?

Onze schoorsteenveger uit Hoogeveen kan bij het vegen van de schoorsteen verschillende vormen van vuil verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan het vuil wat zich aan de binnenwand van uw schoorsteen hecht, een oud vogelnestje, enzovoorts. In de lente en zomer kunnen deze vogelnestjes nog gebruikt worden. Doordat de nestjes in de herfst vrijwel altijd verlaten zijn, kunnen deze op een veilige manier verwijderd worden. Mocht u de schoorsteen tweemaal per jaar laten schoonmaken, doe dit dan in de herfst en lente.

Schoorsteenveger Hoogeveen

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
De Weide
Erflanden
Elim
Hollandscheveld
Hoogeveen
Krakeel
Noorscheschut
Oost
Wolfsbos
Zuid

Redenen voor het schoonvegen van de schoorsteen

De belangrijkste reden om een schoorsteen schoon te laten vegen werd eerder in dit artikel al genoemd. Dit is het voorkomen van een schoorsteenbrand binnen uw woning. Een schoorsteenbrand wordt veroorzaakt door een brandbare laag aan de binnenzijde van de schoorsteen. Deze laag, die we creosoot noemen, ontstaat uit brandbare deeltjes. De deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout of kolen in de kachel. Met name een ouder model schoorsteen is gevoelig voor een schoorsteenbrand. Bij een oudere schoorsteen zijn vaak poreuze stenen gebruikt. De deeltjes kunnen zich hier heel eenvoudig aan hechten. Wist u dat veel verzekeraars eisen stellen aan het onderhoud aan uw schoorsteen? Dit kan een tweede belangrijke reden zijn om hulp van onze schoorsteenveger uit Hoogeveen in te schakelen. De schoorsteenveger zorgt dat uw schoorsteen in lijn met de eisen van uw verzekeraar wordt schoongemaakt. U kunt deze eisen vaak terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Een derde reden om onze schoorsteenveger uit Hoogeveen in te schakelen, is het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer, op het moment dat koolmonoxide uw woning niet meer kan verlaten. Zo’n situatie treedt bijvoorbeeld op, als de schoorsteen verstopt is geraakt door een vogelnestje. Niet alleen is het verstandig om het rookkanaal van uw woning te laten schoonvegen. Ook doet u er verstandig aan om een koolmonoxidemelder in huis te monteren. Een koolmonoxidemelder waarschuwt u, als de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. Zo kunt u tijdig voor een oplossing zorgen en voorkomt u een koolmonoxidevergiftiging. Tot slot, kan het schoonvegen van het rookkanaal beter zijn voor het milieu. Het schoonvegen zorgt er namelijk voor dat er meer zuurstof kan worden aangezogen door de kachel. Op deze manier neemt de uitstoot van schadelijke stoffen door de kachel af. Daarbij wordt het rendement van uw kachel op deze manier optimaal benut.

Meer informatie over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade

Een schoorsteenveger uit Hoogeveen van De Schoorsteenbrigade kan op verschillende manieren te werk gaan. Er kan bijvoorbeeld vanaf uw dak naar beneden worden gewerkt. Hierbij gebruiken we een kogel aan een lang touw. Het touw is lang genoeg om tot de onderzijde van het rookkanaal te kunnen komen. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de randen van uw rookkanaal wordt bewogen. Op deze manier zal het vuil op deze schoorsteenwanden al snel los komen te zitten. Bij het werken vanaf het dak zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo speelt onder meer de hellingsgraad een rol, evenals de weersomstandigheden. Bij het vegen van uw schoorsteen staat de veiligheid van onze schoorsteenveger uit Hoogeveen altijd voorop. In het geval dat de hellingsgraad te groot is, kunnen we van binnenuit te werk gaan. Hierbij wordt een stok gebruikt, die aan de bovenzijde is uitgevoerd met een borstel. We kunnen aan de onderzijde van de stok losse elementen toevoegen, om de stok lang genoeg te maken. Bent u benieuwd hoe wij uw schoorsteen schoon zouden vegen? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Hoogeveen? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Samen verkleinen we de kans op een brand in huis!

Schoorsteenveger nodig? Bel De Schoorsteenbrigade

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

API key not valid, or not yet activated.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Hoogeveen We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Hoogeveen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Hoogeveen
Telefoon: 0528-782502