Schoorsteenveger Joure

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Joure? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Akmarijp
  • Boornzwaag
  • Broek
  • Dijken
  • Haskerhorne
  • Joure
  • Langweer
  • Scharsterbrug
  • Sint Nicolaasga
  • Snikzwaag

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Joure en omstreken
Telefoon: 0513-782405

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Joure? Bel: 0513-782405

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Joure

Jaarlijks ervaren ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland schoorsteenbranden, wat aanzienlijke gevolgen kan hebben. Onderzoek geeft aan dat in 40% van deze gevallen gebrekkig onderhoud van de schoorsteen de belangrijkste factor is. Bovendien vormt het risico op koolmonoxidevergiftiging een serieuze bezorgdheid. Onze bekwame schoorsteenveger in Joure staat paraat om u te assisteren bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten nakijken en reinigen?

Optimale tijd voor schoorsteenvegen begrijpen

Het belang van schoorsteenreiniging begrijpen is sterk afhankelijk van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Bij regelmatig gebruik van uw kachel wordt aanbevolen om de schoorsteen om de zes maanden te laten reinigen. Bij minder frequent gebruik is doorgaans een jaarlijkse reiniging voldoende. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet behandeld zijn en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze vatbaar zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Joure raadt huiseigenaren aan om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig kan worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan halfjaarlijkse schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Joure?

Er zijn diverse redenen waarom het van groot belang is om een schoorsteenveger in Joure in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan regelmatige schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In geval van een schoorsteenbrand kan het gebeuren dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Naast de eisen van uw verzekeraar is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er creosoot, een brandbare aanslag, op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Een verwaarloosde schoorsteen brengt niet alleen het gevaar van een huisbrand met zich mee, maar er bestaat ook een risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een geblokkeerd rookkanaal. Wanneer het rookkanaal verstopt raakt, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen dergelijke obstructies veroorzaken. Onze ervaren schoorsteenveger in Joure heeft de expertise en vaardigheden om deze hindernissen te verwijderen.

Een handige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Een extra reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit niet alleen de efficiëntie van uw kachel bevordert, maar ook bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Onze schoorsteenveger in Joure staat klaar om u uitgebreid te adviseren over dit cruciale aspect.

Schoorsteenveger Joure

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Akmarijp
Boornzwaag
Broek
Dijken
Haskerhorne
Joure
Langweer
Scharsterbrug
Sint Nicolaasga
Snikzwaag

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Onze methode voor efficiënt schoorsteenonderhoud

Bij het onderhouden van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende benaderingen beschikbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals de dakhoek van uw woning. Onze schoorsteenveger in Joure kan kiezen tussen het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Top-tot-bodem schoonmaken

Bij de methode van boven naar beneden reinigen maken we gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd waarmee we de binnenwanden van de schoorsteen schrobben om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal effectief te verwijderen.

Van beneden naar boven werken

Een alternatieve methode is het reinigen van het rookkanaal van beneden naar boven. Hierbij bevestigen we een borstel aan een lange stok, en we kunnen extra delen aan de onderkant van de stok toevoegen om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Joure om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Joure? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Joure
Telefoon: 0513-782405