Schoorsteenveger Kampen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Kampen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • ‘s-Heerenbroek
  • Ens
  • Genemuiden
  • IJsselmuiden
  • Kamperveen
  • Kampen
  • Kerkdorp
  • Noordeinde
  • Oosterwolde
  • Wilsum

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Kampen en omstreken
Telefoon: 038-7820549

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Kampen? Bel: 038-7820549

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Kampen

In Nederland ervaren jaarlijks ongeveer 2.000 huishoudens schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Uit onderzoek blijkt dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de voornaamste oorzaak is. Naast schoorsteenbranden vormen koolmonoxidevergiftigingen ook een significant risico. Onze ervaren schoorsteenveger in Kampen staat gereed om u te assisteren bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten controleren en schoongemaakt?

Optimale tijd voor schoorsteenvegen begrijpen

Het is van essentieel belang om te realiseren dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhankelijk is van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Bij intensief gebruik wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten schoonmaken. Als u de kachel minder frequent gebruikt, is doorgaans een jaarlijkse reiniging voldoende. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen, waarvan de stenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze vatbaar zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Kampen raadt woningeigenaren aan om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze gereed is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Hierdoor is het nest in de herfst verlaten en kan het veilig worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan tweemaal per jaar schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Redenen om een schoorsteenveger uit Kampen in te schakelen

Er zijn diverse redenen waarom het uiterst belangrijk is om een schoorsteenveger uit Kampen te raadplegen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmaat van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan het voorkomen dat uw schade niet volledig wordt gedekt door uw verzekeraar.

Los van de eisen van uw verzekeraar is het van cruciaal belang om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, met name als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het installeren van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandgevaar verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen loopt u het gevaar van een huisbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er is ook het risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Wanneer het rookkanaal geblokkeerd is, kan koolmonoxide niet ontsnappen naar buiten en hoopt het zich op in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen dergelijke blokkades veroorzaken. Onze deskundige schoorsteenveger in Kampen beschikt over de vaardigheden om deze hindernissen te verwijderen.

Een handige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal u waarschuwen als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzaamheid begint thuis: kies voor een schone kachel

Een extra reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit de efficiëntie van uw kachel verbetert, wat bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat leidt tot een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Kampen staat paraat om u uitgebreid te informeren over deze cruciale zaken.

Schoorsteenveger Kampen

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
‘s-Heerenbroek
Ens
Genemuiden
IJsselmuiden
Kamperveen
Kampen
Kerkdorp
Noordeinde
Oosterwolde
Wilsum

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Stappen bij schoorsteenvegen: onze aanpak

Bij het schoonmaken van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende methoden beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals de helling van uw dak. Onze schoorsteenveger in Kampen kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven te reinigen.

Van boven naar beneden schoonmaken

Bij het schoonmaken van de schoorsteen van boven naar beneden maakt onze schoorsteenveger in Kampen gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de creosootlaag en ander vuil in uw rookkanaal worden verwijderd.

Van beneden naar boven werken

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij wordt een borstel op een lange stok gebruikt, waarbij steeds extra delen aan de onderkant van de stok kunnen worden toegevoegd om de volledige schoorsteen te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden wij aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Kampen om zo schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Kampen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Kampen
Telefoon: 038-7820549