Schoorsteenveger Kerkrade

Schoorsteenveger Kerkrade

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Kerkrade? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Baneheide
  • Bocholtz
  • Eygelshoven
  • Heerlen
  • Kerkrade
  • Landgraaf
  • Schaesberg
  • Simpelveld
  • Ubachsberg
  • Waubach

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Kerkrade en omstreken
Telefoon: 045-7820553

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Kerkrade? Bel: 045-7820553

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Kerkrade

Jaarlijks worden ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek toont aan dat in 40% van deze gevallen onvoldoende onderhoud van de schoorsteen de voornaamste oorzaak is. Daarnaast is het risico op koolmonoxidevergiftiging een ernstige zorg. Onze ervaren schoorsteenveger in Kerkrade staat paraat om u te helpen bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Wanneer is schoorsteenreiniging noodzakelijk?

Het belang van schoorsteenreiniging begrijpen hangt sterk af van de frequentie van het gebruik van uw kachel. Als u uw kachel regelmatig gebruikt, wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Bij minder frequent gebruik is doorgaans een jaarlijkse reiniging voldoende. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak onbehandeld zijn en daardoor poreus zijn geworden, wat ze vatbaar maakt voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Kerkrade raadt woningeigenaren aan om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig kan worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan halfjaarlijkse schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Kerkrade?

Er zijn diverse redenen waarom het essentieel is om een schoorsteenveger in Kerkrade in te schakelen. Een belangrijke reden is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan regelmatige schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan het voorkomen dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Afgezien van de vereisten van uw verzekeraar, is het van cruciaal belang om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er creosoot, een brandbare aanslag, op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Een verwaarloosde schoorsteen brengt niet alleen het risico van een huisbrand met zich mee, maar er bestaat ook het gevaar van koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een geblokkeerd rookkanaal. Als het rookkanaal verstopt raakt, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen dergelijke obstructies veroorzaken. Onze ervaren schoorsteenveger in Kerkrade beschikt over de expertise en vaardigheden om deze hindernissen te verwijderen.

Een handige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Milieubewust leven: een schone kachel maakt het verschil

Een extra motivatie om regelmatig uw schoorsteen te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit niet alleen de efficiëntie van uw kachel verbetert, maar ook bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Onze schoorsteenveger in Kerkrade staat paraat om u uitgebreid te adviseren over dit belangrijke aspect.

Schoorsteenveger Kerkrade

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Baneheide
Bocholtz
Eygelshoven
Heerlen
Kerkrade
Landgraaf
Schaesberg
Simpelveld
Ubachsberg
Waubach

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Onze methode voor efficiënt schoorsteenonderhoud

Bij het onderhouden van een schoorsteen in huis zijn er twee benaderingen beschikbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals de dakhoek van uw woning. Onze schoorsteenveger in Kerkrade kan kiezen tussen het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Top-tot-bodem schoonmaken

Bij de methode van boven naar beneden reinigen maken we gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd waarmee we de binnenwanden van de schoorsteen schrobben om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal effectief te verwijderen.

Werken van beneden naar boven 

Een alternatieve methode is het reinigen van het rookkanaal van beneden naar boven. Hierbij bevestigen we een borstel aan een lange stok, en we kunnen extra delen aan de onderkant van de stok toevoegen om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Kerkrade om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Kerkrade? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Kerkrade
Telefoon: 045-7820553