Schoorsteenveger Leeuwarden

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Leeuwarden? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Leeuwarden:

  • Aldlân de Hemrik
  • Bilgaard Havankpark
  • Binnenstad
  • Camminghaburen
  • Grou
  • Huizum
  • Oud Oost
  • Potmargezone
  • Sonnenborgh
  • Stiens

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Leeuwarden en omstreken
Telefoon: 058 7820407

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Leeuwarden? Bel: 058-7820407

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Leeuwarden en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Leeuwarden

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Leeuwarden inschakelen?

Om de kans op een schoorsteenbrand te minimaliseren, is het regelmatig schoon laten vegen van de schoorsteen essentieel. Bij het gebruik van een hout- of gaskachel kan er zich een brandbare laag vormen. Deze laag en soortgelijk vuil blijken in 40% van de schoorsteenbranden als oorzaak aangewezen te kunnen worden. Schakel onze schoorsteenveger uit Leeuwarden in, om te voorkomen dat u te maken krijgt met een schoorsteenbrand. Op jaarbasis komen er in Nederland circa 2.000 schoorsteenbranden voor.

Hoe vaak moet ik de schoorsteenveger uit Leeuwarden inschakelen?

Over het algemeen is het voldoende om uw schoorsteen eens per jaar schoon te laten maken. Let wel, dit geldt voor schoorstenen die in de herfst en winter gebruikt worden. Mocht u de kachel het hele jaar willen gebruiken, dan is een halfjaarlijkse schoonmaak aan te raden. Vaak schakelen woningbezitters onze schoorsteenveger tijdens de herfst en lente in. Het voordeel van de herfst, is dat vogelnestjes veilig verwijderd kunnen worden uit het rookkanaal. Zou u dit eerder in het jaar doen, dan zitten hier mogelijk nog vogels op. Als u de kachel het hele jaar gebruikt, is de kans klein dat vogels zich in uw rookkanaal vestigen.

Het jaarlijks laten schoonmaken van uw schoorsteen is belangrijk om vuil te verwijden. De vogelnestjes zijn hier een voorbeeld van. Ook ontstaat er een brandbare laag, waarover u later op deze pagina meer leest. De kans op het ontstaan van deze laag is het grootst in oude schoorstenen. De stenen van zo’n schoorsteen zijn vaak poreus. Brandbare deeltjes kunnen zich hierdoor makkelijk aan de stenen hechten. Moderne schoorstenen zijn voorzien van een roestvrijstalen rookkanaal.

Schoorsteenveger Leeuwarden

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Aldlân de Hemrik
Bilgaard Havankpark
Binnenstad
Camminghaburen
Grou
Huizum
Oud Oost
Potmargezone
Sonnenborgh
Stiens

Waarom moet ik de schoorsteen laten vegen?

De noodzaak van het laten vegen van schoorstenen kan met vier redenen worden verduidelijkt. Zo wilt u allereerst voorkomen, dat u te maken krijgt met een schoorsteenbrand. Reeds werd al beschreven, dat zo’n brand vaak het gevolg is van een brandbare laag. Deze brandbare laag bestaat uit creosoot. Dit komt voort uit de brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van kolen en hout. Als vonken in aanraking komen met deze laag, kan dit resulteren in een brand. Het laten vegen van de schoorsteen door De Schoorsteenbrigade helpt u dit te voorkomen.

Ook is het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Leeuwarden noodzakelijk, om aan verzekeringseisen te voldoen. Uw verzekeraar zal bepaalde eisen hebben gesteld aan het onderhoud van uw schoorsteen. Wanneer niet aan deze eisen is voldaan bij een brand, zal schade mogelijk niet vergoed worden. Onze schoorsteenveger uit Leeuwarden zorgt dat het onderhoud aan uw schoorsteen in lijn is met de eisen van uw verzekeraar.

Een derde reden om uw schoorsteen regelmatig schoon te laten maken, is de kans op een koolmonoxidevergiftiging. Wanneer het rookkanaal verstopt is geraakt door een vogelnestje of losse takjes, kan koolmonoxide uw woning niet verlaten. De concentratie koolmonoxide in de lucht neemt hierdoor sterk toe. Bij een koolmonoxidevergiftiging kunt u stikken in uw eigen tong. Naast de noodzaak van het laten schoonmaken van uw schoorsteen, kan ook het gebruik van een koolmonoxidemelder raadzaam zijn. Dit apparaat waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Door de schoorsteen regelmatig schoon te laten maken, draagt u bij aan een beter milieu. Er kan met een schone schoorsteen meer zuurstof worden aangezogen door de kachel. Dit komt het rendement hiervan ten goede. Daarbij wordt de uitstoot van schadelijke stoffen op deze manier verkleind. Onze schoorsteenveger uit Leeuwarden vertelt u hier graag meer over.

Manieren om uw schoorsteen schoon te vegen

Bij het reinigen van het rookkanaal kunnen onze schoorsteenvegers op verschillende manieren te werk gaan. Er kan hierbij van boven naar beneden worden gewerkt, of juist van beneden naar boven. De meest geschikte aanpak is van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de hellingsgraad van uw dak, enzovoorts. De veiligheid van onze schoorsteenvegers uit Leeuwarden gaat altijd voorop.

Schoorstenen van buiten naar beneden vegen

Wanneer onze schoorsteenveger uw schoorsteen via het dak schoonveegt, wordt gebruik gemaakt van een touw. Aan het touw zit een kogel, waaraan een borstel bevestigd is. Het langs de wanden van de schoorsteen bewegen van de borstel, zorgt dat de schoorsteen gereinigd wordt.

Van binnenuit naar boven vegen

Het alternatief voor het werken vanaf uw dak, is van binnenuit vegen. In dit geval gebruikt De Schoorsteenbrigade een lange stok, waaraan een borstel zit. Onderaan de stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd. Zo wordt de stok lang genoeg, om tot bovenin het rookkanaal te kunnen komen.

Bent u benieuwd hoe we uw schoorsteen zouden vegen? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Leeuwarden? Neem contact met ons op, zodat we u over beide zaken meer kunnen vertellen. Samen proberen we de kans op een schoorsteenbrand binnen uw woning zo klein mogelijk te maken!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Leeuwarden? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Leeuwarden en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Leeuwarden
Telefoon: 058-7820407