Schoorsteenveger Leiden

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Leiden? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Leiden:

  • Binnenstad
  • Bos en Gasthuisdistrict
  • De Kooi
  • Hoogmade
  • Leiden
  • Leiderdorp
  • Meerenwijkdistrict
  • Morsdistrict
  • Roodenburgerdistrict
  • Stevenshofdistrict

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Leiden en omstreken
Telefoon: 071-7820540

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Leiden? Bel: 071-7820540

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Leiden en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Leiden

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Leiden inschakelen

Om de kans op een schoorsteenbrand in huis te verkleinen, is het belangrijk om de schoorsteen regelmatig schoon te maken. Wist u dat 40% van de schoorsteenbranden veroorzaakt wordt door vuil in het rookkanaal? In totaal komen er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden voor. Laat de schoorsteen vegen door onze schoorsteenveger uit Leiden. Zo bent u ervan verzekerd, dat u de kachel de komende tijd weer veilig kunt gebruiken. Zowel bij een gaskachel als een houtkachel, moet de schoorsteen worden schoongeveegd.

Wanneer een schoorsteenveger uit Leiden inschakelen?

Bij een normaal gebruik van de kachel is het voldoende om de schoorsteen eens per jaar schoon te maken. Vaak maakt onze schoorsteenveger uit Leiden schoorstenen tijdens de herfstmaanden schoon. Zo kan de kachel in de winter veilig worden aangezet! U zult de kachel tijdens de winter immers het vaakst gebruiken. Het te vroeg schoonmaken van een schoorsteen brengt risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan vogels, die in de lente en zomer een nestje in uw schoorsteen kunnen bouwen. Tijdens de schoonmaak in de herfst kan het nestje veilig verwijderd worden. Dit is in de lente vaak nog niet mogelijk, omdat de vogels dan nog op hun nest zitten.

Wanneer de kachel minimaal drie seizoenen per jaar gebruikt wordt, dient u de schoorsteen halfjaarlijks te vegen. Er komt nu immers veel meer vuil vrij. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor schoorsteenbranden. De stenen van deze oude schoorstenen zijn vaak zeer poreus. De brandbare deeltjes uit de kachel kunnen zich hierdoor makkelijk aan de schoorsteenwand hechten. Moderne schoorstenen worden uitgevoerd met een roestvrijstalen rookkanaal. De kans op schoorsteenbranden neemt hierdoor sterk af. Al moeten ook deze roestvrijstalen modellen regelmatig schoongemaakt worden.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Binnenstad
Bos en Gasthuisdistrict
De Kooi
Hoogmade
Leiden
Leiderdorp
Merenwijkdistrict
Morsdistrict
Roodenburgerdistrict
Stevenshofdistrict

Waarom moet ik de schoorsteen laten vegen?

Vaak onderscheidt onze schoorsteenveger uit Leiden vier redenen, die het belang van het reinigen van de schoorsteen aangeven. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand minimaliseren. De brandbare laag, die op de schoorsteenwand ontstaat, zal hierdoor regelmatig verwijderd moeten worden. Deze brandbare laag bestaat uit creosoot, wat een ophoping van brandbare deeltjes is. De brandbare deeltjes komen vrij als gevolg van de verbranding van kolen en hout. Naarmate deze laag steeds dikker wordt, neemt de kans op een brand toe.

Waar zo’n laag bij een gaskachel minder snel ontstaat, brengt ook een gaskachel risico’s met zich mee. Een vogelnestje of ander vuil kan de schoorsteen verstoppen. Dit maakt dat koolmonoxide vanuit de gaskachel nauwelijks nog kan worden afgevoerd. Het koolmonoxide blijft zodoende langer in een ruimte hangen, met een koolmonoxidevergiftiging als mogelijk gevolg. Om de kans op een koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, is het niet voldoende om onze schoorsteenveger uit Leiden in te schakelen. Overweeg bijvoorbeeld ook het gebruik van een koolmonoxidemelder. Een koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Ook vanuit de verzekeraar worden vaak eisen aan het onderhouden van de schoorsteen gesteld. Wanneer niet aan deze eisen wordt voldaan, zal schade bij een brand niet altijd volledig worden vergoed. De exacte eisen van de verzekeraar vindt u terecht in de polisvoorwaarden van uw brand- of woonverzekering. De Schoorsteenbrigade adviseert u graag over de manier waarop u de schoorsteen het beste kunt onderhouden.

Niet onbelangrijk, ook uit milieuoogpunt is het schoonmaken van de schoorsteen interessant. Bij een schoon rookkanaal kan de kachel meer zuurstof aanzuigen. Zo wordt de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk verminderd. Ook benut u zo het rendement van de kachel optimaal.

Werkwijze bij het schoonvegen van de schoorsteen

Een schoorsteen schoonvegen kan op verschillende manieren. Er kan vanaf het dak naar beneden gewerkt worden, of vanuit de woning omhoog. Onder meer de hellingshoek van uw dak bepaalt, op welke manier uw schoorsteen moet worden geveegd. Een te grote hellingshoek kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook de weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de gekozen werkwijze.

Van boven naar beneden vegen

De schoorsteen vanaf het dak van uw woning vegen gebeurt met een kogel aan een lang touw. Aan de kogel zit een borstel waarmee langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Zo komt de brandbare laag los te zitten, wat de kans op een schoorsteenbrand verkleint.

Van beneden naar boven werken

Naast de werkwijze vanaf het dak kan ook vanuit uw woning gewerkt worden. Hierbij gebruikt onze schoorsteenveger in Leiden een stok. De stok is aan de bovenzijde voorzien van een veger. Aan de onderzijde van de stok kunnen extra delen worden bevestigd. Op deze manier wordt de stok lang genoeg om door de gehele schoorsteen te komen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak plannen met onze schoorsteenveger in Leiden? Neem in beide gevallen contact met ons op voor meer informatie. Samen zorgen we dat een schoorsteenbrand in huis voorkomen wordt.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Leiden? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Leiden
Telefoon: 071-7820540