Schoorsteenveger Lelystad

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lelystad? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Lelystad:

  • Stadshart
  • Kustwijk
  • Lelystad Haven
  • Bolder
  • Botter
  • Zuiderzeewijk
  • Atolwijk
  • Boswijk
  • Waterwijk en De Landerijen
  • Warande

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Lelystad en omstreken
Telefoon: 0320-782509

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lelystad? Bel: 0320-782509

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Lelystad en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Lelystad

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Lelystad nodig?

Het inschakelen van een schoorsteenveger uit Lelystad helpt u de kans op een schoorsteenbrand te voorkomen. Dat de kans op een schoorsteenbrand relatief groot is, blijkt wel uit de 2.000 branden die jaarlijks voorkomen in Nederland. Uit onderzoek blijkt, dat deze schoorsteenbranden in circa 40% van de gevallen veroorzaakt worden door achtergebleven vuil. Het schoon laten vegen van de schoorsteen zorgt dat het vuil verwijderd wordt. Op deze manier neemt de kans op een schoorsteenbrand binnen uw woning sterk af. Wanneer heeft u de schoorsteen op uw woning voor het laatst laten schoonvegen?

Op welk moment de schoorsteenveger uit Lelystad inschakelen?

Onze schoorsteenveger uit Lelystad raadt woningbezitters aan, de schoorsteen jaarlijks schoon te laten vegen. Dit hangt samen met het gebruik van de kachel in huis. Mocht u de kachel ook de lente en zomer gebruiken, dan kunt u de schoorsteen het beste halfjaarlijks laten reinigen. Bij het schoonvegen van de schoorsteen wordt vuil voor u verwijderd. Denk aan de brandbare laag die in de schoorsteen kan ontstaan, een oud vogelnestje, enzovoorts. De vogelnestjes maken het onverstandig om uw schoorsteen al vroeg in het jaar schoon te laten vegen. Voordat u de kachel gebruikt, kan er al een nieuw vogelnestje opgebouwd zijn. Daarbij zijn de vogelnestje mogelijk nog bewoond in het voorjaar.

Om bovenstaande redenen raadt De Schoorsteenbrigade mensen aan de schoorsteen in de herfst te laten vegen. U zal de kachel immers het meest gebruiken tijdens de koude wintermaanden. Kiest u voor een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt? Combineer de schoonmaakbeurt in de herfst in dat geval met een tweede schoonmaak in de lente. Houd er rekening mee dat oudere schoorstenen doorgaans gevoeliger zijn voor een schoorsteenbrand dan nieuwe schoorstenen. In oudere schoorstenen bevinden zich vaak poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich hier heel eenvoudig aan hechten. In een nieuwere schoorsteen zit vaak een roestvrijstalen rookkanaal.

Onze diensten:

Noodzaak van het laten vegen van uw schoorsteen

Mede het hechten van deze brandbare deeltjes is een reden om de schoorsteen schoon te laten vegen. De brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout en kolen. Eenmaal aan de wanden van uw schoorsteen gehecht, vormen deze deeltjes een brandbare laag. Deze brandbare laag noemen we ook wel creosoot. Op het moment dat vonken uit de kachel in aanraking komen met deze laag, kan er een brand ontstaan. Iets wat voorkomen wordt door onze schoorsteenveger uit Lelystad tijdig in te schakelen.

Mogelijk denkt u veilig te zijn met een gaskachel. Het klopt dat de kans op het ontstaan van een brandbare laag kleiner is bij dit type kachel. Een gaskachel brengt echter hele andere risico’s met zich mee! Denk bijvoorbeeld aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Als gevolg hiervan kunt u stikken in uw eigen tong. Vaak wordt een dergelijke vergiftiging veroorzaakt door een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht. Dit kan het gevolg zijn van een verstopping in het rookkanaal. Koolmonoxide kan uw woning in zo’n geval niet meer verlaten en blijft daardoor in ruimtes hangen. Het installeren van een koolmonoxidemelder kan verstandig zijn. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht.

Een derde reden om voor de hulp van onze schoorsteenveger uit Lelystad te kiezen, zijn de eisen van uw verzekeraar. Verzekeraars stellen zeer regelmatig eisen aan de manier waarop een schoorsteen moet worden onderhouden. Wanneer niet aan deze eisen voldaan blijkt te zijn bij een schoorsteenbrand, wordt eventuele schade mogelijk niet vergoed. De Schoorsteenbrigade zorgt dat het onderhoud aan uw schoorsteen in lijn met de eisen van uw verzekeraar wordt uitgevoerd.

Ook niet onbelangrijk is de positieve invloed op het milieu van een schone schoorsteen. Een kachel kan met een schone schoorsteen meer zuurstof aanzuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt.

Manier van werken bij het vegen van uw schoorsteen

Onze schoorsteenveger uit Lelystad heeft verschillende mogelijkheden, om uw schoorsteen schoon te vegen. Er kan bijvoorbeeld van boven naar beneden worden gewerkt, of van beneden naar boven. De gebruikte werkwijze hangt onder meer af van de hellingsgraad van uw dak. Bij een grote hellingshoek is het veiliger om van binnenuit omhoog te werken.

Vanaf uw dak naar beneden vegen

Wanneer er vanaf uw dak naar beneden wordt geveegd, gebruiken we een kogel met daaraan een borstel. Deze kogel zit aan een lang touw, om door het hele rookkanaal te kunnen komen. Het langs de wanden bewegen van de borstel maakt dat het vuil los zal laten.

Van beneden naar boven werken

Het alternatief voor deze werkwijze is van beneden naar boven werken. In dit geval gebruiken we een lange stok, met daaraan een borstel. De stok kan steeds iets verder verlengd worden, door onderaan een nieuw stuk toe te voegen.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door onze schoorsteenveger uit Lelystad? Neem contact met ons op om direct een afspraak in te plannen.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Lelystad? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Lelystad
Telefoon: 0320-782509