Schoorsteenveger Maastricht

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Maastricht? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Maastricht:

  • Amby
  • Brusselsepoort
  • Buitenwijk
  • Centrum
  • Daalhof
  • De Heeg
  • Heer
  • Scharn
  • Wittevrouwenveld
  • Wyck

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Maastricht en omstreken
Telefoon: 043 782 0542

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Maastricht? Bel: 043 782 0542

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Maastricht en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Maastricht

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele hulp van schoorsteenveger in Maastricht

De Schoorsteenbrigade raadt het mensen sterk aan om hun schoorsteen zeker eens per jaar schoon te laten maken. Voor het schoonmaken van uw schoorsteen kunt u rekenen op de hulp van onze schoorsteenveger uit Maastricht. Op deze manier minimaliseert u onder meer de kans op een brand in uw schoorsteen. Schoorsteenbranden komen jaarlijks circa 2.000 keer voor binnen woningen. Van deze schoorsteenbranden is ongeveer 40% de oorzaak van achtergebleven vuil in de schoorsteen. Reden genoeg om uw schoorsteen schoon te houden! Het schoonvegen van een schoorsteen is zowel bij houtkachels, als bij gaskachels noodzakelijk.

In welk seizoen moet ik de schoorsteenveger uit Maastricht inschakelen?

Het inschakelen van onze schoorsteenveger in Maastricht kan het hele jaar door. De meeste schoonmaken van schoorstenen vinden plaats tijdens de herfstmaanden. U wilt de kachel immers veilig kunnen gebruiken in de koude winterperiode. Het is hierbij onverstandig om de schoorsteen al vroeg in het jaar te laten vegen. De kans bestaat dat er na deze schoonmaakbeurt vogels in de schoorsteen zich nestelen. Wanneer de vogels hun nest verlaten, blijven de nestjes zelf in het rookkanaal zitten. Dit brengt vervolgens diverse risico’s met zich mee.

Gebruikt u uw kachel het hele jaar door? In dat geval is het verstandig om de schoorsteen halfjaarlijks te laten schoonmaken. Onze schoorsteenveger uit Maastricht komt graag bij u langs tijdens de lente en herfst. Ook kachels die op een oude schoorsteen aan07:00 – 22:00 zijn, is het van belang om vaker te reinigen. Brandbare deeltjes hechten zich erg makkelijk aan de wanden van de schoorsteen. Dit valt te verklaren door het feit dat de stenen van een oude schoorsteen vaak poreus zijn. In een modernere schoorstenen zijn deze stenen vervangen door een roestvrijstalen rookkanaal. De kans dat deeltjes zich aan dit materiaal hechten, is aanzienlijk kleiner.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Amby
Brusselsepoort
Buitenwijk Zuidwest
Centrum
Daalhof
De Heeg
Heer
Scharn
Wittevrouwenveld
Wyck

Waarom moet ik een schoorsteenveger inschakelen?

Over het algemeen zijn er vier belangrijke redenen voor het schoon laten vegen van uw schoorsteen. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand verkleinen. De brandbare deeltjes die zich aan de wand van de schoorsteen hechten, vormen samen een dikke laag. Deze laag noemen we creosoot en is zeer brandbaar. Wanneer vonken uit de kachel op deze laag terechtkomen, kan dit vergaande gevolgen hebben. De brandbare deeltjes komen weg uit de verbranding van kolen of hout. Het schoonvegen van de schoorsteen verwijdert deze laag.

Een gaskachel zorgt minder snel voor de ontwikkeling van zo’n brandbare laag, maar ook aan een gaskachel zitten echter verschillende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan de kans op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een verstopping in het rookkanaal. Een vogelnestje of andere vormen van vuil kan zo’n verstopping veroorzaken. Het koolmonoxide blijft hierbij in de ruimte met de kachel hangen. Bij een hoge concentratie koolmonoxide, kan het gevolg hiervan een slaperig gevoel zijn. In het ergste geval verstikt u zichzelf. Plaats koolmonoxidemelder om zo’n situatie te voorkomen. De koolmonoxidemelder geeft een melding bij een te hoge concentratie koolmonoxide.

Heeft u al eens in uw polisvoorwaarden gekeken, welke eisen een verzekeraar aan het onderhoud van uw schoorsteen stelt? Wanneer de schoorsteen niet goed is onderhouden, zal de verzekeraar de schade niet altijd vergoeden bij een schoorsteenbrand. De eisen van een verzekeraar kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het regelmatig laten schoonvegen van uw schoorsteen op professionele wijze. De Schoorsteenbrigade helpt u graag bij dit onderhoud aan de schoorsteen.

Tot slot, zorgt het vegen van de schoorsteen voor een beter milieu. Een kachel moet voldoende zuurstof aan kunnen zuigen. Op deze manier is het mogelijk om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Daarnaast is een goede aanzuiging van zuurstof positief voor het rendement van kachels.

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Zo kan een schoorsteenveger in Maastricht van binnenuit te werk gaan. Hierbij gebruikt onze schoorsteenveger een lange stok met aan de bovenzijde een borstel. Via de onderzijde van deze stok vindt verlenging plaats door extra delen toe te voegen. Op deze manier is de stok lang genoeg om tot de top van het rookkanaal te geraken. Het langs de wand van de schoorsteen bewegen van de stok, maakt dat de brandbare laag los komt te zitten.

Daarentegen kan onze schoorsteenveger ook de schoorsteen vanaf het dak van uw woning vegen. Hierbij gebruikt de schoorsteenveger uit Maastricht een touw met daaraan een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel. Door het touw met de kogel op en neer te bewegen, verwijdert deze kogel het vuil uit de schoorsteen. De kans op een schoorsteenbrand neemt op deze manier sterk af.

Bent u benieuwd wat onze schoorsteenveger in Maastricht voor u kan betekenen? Of wilt u direct een afspraak inplannen bij De Schoorsteenbrigade? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken! Samen zorgen we dat we de kans op een schoorsteenbrand in huis verkleinen.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Maastricht? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Maastricht
Telefoon: 043 782 0542