Schoorsteenveger Meppel

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Meppel? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • De Wijk
  • Giethoorn
  • IJhorst
  • Koekange
  • Meppel
  • Nijeveen
  • Ruinerwold
  • Staphorst
  • Wanneperveen
  • Zwartsluis

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Meppel en omstreken
Telefoon: 0522-782140

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Meppel? Bel: 0522-782140

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Meppel inschakelen?

Elk jaar worden ongeveer 2.000 gezinnen in Nederland geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat potentieel ernstige gevolgen met zich meebrengt. Onderzoek toont aan dat in 40% van deze gevallen de oorzaak te wijten is aan onvoldoende onderhoud van de schoorsteen. Daarnaast zijn koolmonoxidevergiftigingen ook een veelvoorkomend probleem. Onze schoorsteenveger in Meppel staat klaar om u te helpen om zowel schoorsteenbranden als koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Wanneer heeft u voor het laatst de schoorsteen van uw huis laten schoonmaken?

Ideaal tijdstip voor schoorsteenvegen ontdekken

Bij regelmatig gebruik van uw kachel is het aan te raden om uw schoorsteen eens per half jaar te laten reinigen. Als u uw kachel minder vaak gebruikt, is een jaarlijkse schoonmaak meestal voldoende. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen, waarvan de stenen vaak niet geïmpregneerd zijn en daardoor poreus worden. Deze poreusheid maakt het gemakkelijk voor brandbare deeltjes om zich aan de binnenkant van de schoorsteen vast te hechten.

Onze schoorsteenveger in Meppel adviseert huiseigenaren om hun schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze schoon is wanneer u de kachel in de winter gebruikt. Bovendien kunnen vogels de schoorsteen in het voorjaar gebruiken om hun nest te bouwen. Tijdens de zomer verlaten de vogels hun nest, waardoor het in de herfst veilig kan worden verwijderd zonder de vogels te verstoren. Als u liever tweemaal per jaar uw schoorsteen wilt laten reinigen, kunt u dit ook in het voorjaar laten doen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Meppel

Er zijn diverse redenen waarom het inschakelen van een schoorsteenveger in Meppel van groot belang is. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen met betrekking tot de frequentie van schoorsteenreiniging, zoals vermeld in de polisvoorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan schade mogelijk niet worden vergoed door uw verzekeraar als u niet aan deze eisen voldoet.

Naast de eisen van uw verzekeraar is het essentieel om de kans op een schoorsteenbrand tot een minimum te beperken. Tijdens het gebruik van een kachel wordt er creosoot opgebouwd aan de binnenwanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kool en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op een brand aanzienlijk. Zoals eerder genoemd, zijn met name poreuze wanden extra vatbaar voor creosootopbouw. Door te kiezen voor een roestvrijstalen rookkanaal kan het risico op een schoorsteenbrand nog verder verminderd worden.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen brengt een slecht onderhouden schoorsteen het risico op een huisbrand met zich mee, maar het kan ook leiden tot koolmonoxidevergiftiging. In het geval van een verstopt rookkanaal kan koolmonoxide niet ontsnappen uit uw huis, waardoor het zich ophoopt in de omgeving van uw kachel. Naast creosoot kan ook de aanwezigheid van vogelnesten in uw schoorsteen zo’n verstopping veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Meppel zorgt voor een professionele verwijdering van deze verstoppingen.

Een handige tip: om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het verstandig om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te installeren. Deze melder waarschuwt u zodra het niveau van koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Duurzaamheid begint thuis: kies voor een schone kachel

Een vierde reden om regelmatig de schoorsteen door De Schoorsteenbrigade te laten reinigen, is het verbeterde rendement dat u zult ervaren. Bovendien heeft een verstopt rookkanaal negatieve gevolgen voor het milieu. Als er onvoldoende lucht wordt aangezogen, zal de uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer toenemen. Onze schoorsteenveger in Meppel staat klaar om u hier uitgebreider over te informeren.

schoorsteenveger Meppel

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
De Wijk
Giethoorn
IJhorst
Koekange
Meppel
Nijeveen
Ruinerwold
Staphorst
Wanneperveen
Zwartsluis

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Onze methode voor efficiënt schoorsteenonderhoud

Bij het schoonmaken van een schoorsteen in uw huis zijn er twee verschillende methoden die kunnen worden toegepast. Onze schoorsteenveger in Meppel kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen, of van beneden naar boven. De keuze voor de meest geschikte aanpak hangt af van verschillende factoren, waaronder de helling van uw dak. Als uw dak een steile helling heeft, kan het gevaarlijk zijn om van boven naar beneden te werken.

Top-tot-bodem schoonmaken

Bij het reinigen van de schoorsteen van de top naar de bodem gebruikt onze schoorsteenveger in Meppel een kogel aan een lang touw, waaraan een borstel is bevestigd. Deze borstel wordt langs de binnenwanden van de schoorsteen bewogen om de creosootlaag en ander vuil te verwijderen.

Werkend van onder naar boven

Als alternatieve methode kan de schoorsteen van beneden naar boven worden gereinigd. In dit geval wordt een borstel op een lange steel gebruikt, waar steeds extra stukken aan kunnen worden toegevoegd. Hiermee kan de volledige schoorsteen grondig worden schoongemaakt door De Schoorsteenbrigade.

Indien u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in huis, is het raadzaam om een brand of koolmonoxidevergiftiging te voorkomen door deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Meppel. Als u meer informatie wenst, neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Meppel? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Meppel
Telefoon: 0522-782140